Saç & Makyaj

Kalıcı Makyaj

3 Haziran 2017

Mikropigmentasyon uygulaması son zamanların yeni trendi olarak anılsa da aslında moda değil, tamamen ihtiyaçtır. En çok tercih edilen alanı ise kaşlardır. Kaşlarınız dökülmüş, küsmüş artık çıkmıyor ya da simetri bozukluğu sizi rahatsız ediyor olabilir.

Kıl tekniği ile ana kaş rengi kopyalanarak boş ve seyrek olan kısımlar yoğunlaştırılır. Böylece kaşların muntazam görünmesi sağlanır. Düşük olan kaşların uç kısmı kıl tekniği uygulaması ile kaldırılabilir ve yüzdeki hüzünlü ifade, yerini daha canlı ve estetik bir görünüme bırakır. Eksik olan tüm kaş, kıl tekniği ile doğal görünümde yapılandırılabilir.

Peki nedir mikropigmentasyon?

Halk arasındaki adı ile kalıcı makyaj, aslında semi permanent, yani yarı kalıcıdır. Antialerjik ve su bazlı pigmentlerin steril tek kullanımlık ultra ince iğneler ile derinin altına uygulama işlemidir. Uygulama yapılacak pigmentlerin FDA (uluslar arası dünya sağlık örgüt) onaylı olması önemlidir. Bu durumda kesinlikle organizmaya zararı söz konusu değildir. Acısızdır, ağrısızdır ve şartlar uygunsa kanama olmaz. İşlemden sonra kişi sosyal hayatına hemen dönebilir.

İşlem sonrası kalıcılığın uzun olması için uygulama bölgesinde oluşacak olan hafif kabuklanmanın kendi kendine düşmesi beklenmelidir. Uygulama yapılan bölge kaşınmamalı, ovulmamalıdır. Güneş banyosundan, buhardan, ve bir kaç gün sudan uzak durulmalıdır. Özellikle ultraviyole ışığı ile de doğrudan temas etmemelidir, cilt elastikiyetini kaybedeceğinden, pigmentasyonun iyileşme sürecini engelleyecektir. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız, o da sizinle o kadar uzun süre kalır.

Kalıcılık süresi iklim şartlarına, cildin yapısına, çevresel faktörlere göre değişkenlik gösterebilir. Ortalama bir süre vermemiz gerekirse kalıcılığı 1 ile 3 sene arasında değişmektedir. Zamanla ciltten yavaş yavaş silinerek kaybolur. Bazı ciltlerde pigmentler tamamıyla yok olmaz, gölgeler kalabilir.

Doğru pigment, doğru teknik kullanıldığında, kişiyi yeni hali motive eder ve daha mutlu olur. Bu işlemlere karar verdiğinizde mutsuz olmamak için iyi araştırmanızı öneririm. Kötü bir uygulamaya maruz kalmamak ve mutsuz olmamak için, seçtiğiniz uzmanın uygulamarına, kullandığı pigmentlere ve eğitim seviyesi konusunda önden bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Ön görüşme yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Çünkü neticede işlemi yüzünüze yaptıracaksınız ve gizlemeniz imkansız dercede hatalı ya da beklemediğiniz bir sonuçla karşılaştığınızda, mutsuzluğunuzun bedeli ölçülemez. Olumsuz işlem yaptırdınız ve çok mutsuzsunuz diyelim; şeklinden memnun ama rengi hatalıysa iyi bir pigmentoloji eğitimi almış bir uzman bunu düzeltebilir. Eğer ki şeklinden memnun değilseniz çok asimetrik olan ya da sadece basitçe estetik olmayan bir çalışmanın düzeltilmesi her zaman mümkün olmayabilir. En son çare olarak silinmesi gerekebilir. Bu durumda güvenebileceğiniz bir uzmana başvurup bilgi alabilirsiniz.

Başarılı bir şekilde mikropigmentasyonun uygulama alanları yadsınamayacak kadar çoktur.

Sıralalarsak ;

* Mikropigmentasyon düzgün olmayan çizgileri düzeltmek için çok kullanışlıdır.
* Kısa bir kaşı uzatmak
* Belirgin olmayan veya hiç var olmayan kaşları çizmek
* Dudak çizgilerini düzeltmek
* Göz çizgisini yukarı kaldırmak
* VİTİLİGO lekesini örtmek
* ALOPESİ, saçlı deride kel bölgeleri kamufle etmek
* KEMOTERAPİ izlerini gizlemek
* Yara izlerini gizlemek
* Veya sadece daimi makyajlı görüntüsünü vermek.
Mikro pigmentasyonun işlevlerindendir.

Güzellikler sizlerle olsun…

Özge Perperik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 4 Haziran 2017 at 06:12

    Özgecim Sen ve Ben ailesine hoş geldin canım. Yazında bahsettiğin kötü uygulama kurbanlarından biri olarak en yakın zamanda kendimi sihirli ellerine bırakmayı planlıyorum. Her kadının hayalidir sanırım mükemmel kaşlar ve artık mikropigmentasyon sayesinde hayalden çıkıp gerçek olması bizlerin sadece doğru uzmanla çalışmasına bağlı. Bundan sonraki yazılarında da bizleri bilgilendirip, yanlış seçimlerin sonuçlarına katlanmaktan kurtaracağına eminim.

  • Yanıtla Özge Perperik 4 Haziran 2017 at 09:43

    Hoşbuldum. Bizlere bilgi aktarımını bu kadar rahat yaapabileceğimiz ve aradığımız birçok konuyu bir arada bulabileceğimiz alan yarattınız, ne iyi ettiniz 🙂 ben tşk ederim. Kaşlarınız için elimden geleni yaparım, yeter ki üzülmeyin 💐 Her zaman söylerim; doğru birdir ve ilk seçimler çok önemlidir. Yazılarımda da güzellikte ilk seçimlerin ne kadar önemli olduğundan bahsedeceğim. Sevgiler

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan