Moda

Kumsallarda Esméralda Ruhu

10 Temmuz 2017

Temmuz ayı hepimiz için yazın tepe noktası çünkü ne haziran gibi ürkek bir başlangıç, ne de ağustos gibi yüreğinizde yazın bitme korkusunu hissettiğiniz bir ay. Tenlerimizin artık iyice bronzlaştığı, kiyafetlerimizin uçuştuğu, sımsıcacık temmuz günlerini en çok geçirmeyi sevdiğimiz yer ise elbette plajlar. Ben de bu pazartesinin konusu olarak plajlarda tasarımlarını kullanmayı sevdiğim Türk markalarını anlatmaya karar verdim.

Instagram’da sizlerle birçok farklı tarzda kombinler paylaşıyor olmama rağmen ruhumu en çok alevlendiren stil her zaman Bohem. Tüm tarzlara açık olmama rağmen konu kumsallar olduğunda ise gardırobumun kapısı sadece bu etnik desenlere açık. Kristal taşları bazı kombinlerde çok seviyor olmama rağmen plajlarda bu fazlaca kokoş durumdan kendi adıma pek hoşlanmıyorum. Ama elbette bu tarzın da oldukça başarılı uygulamaları mevcut. Benim kendimi rahat hissettiğim ise, çiçekli saç aksesuarları, yine çiçeklerle donatılmış hasır şapkalar, incecik uçuş uçuş doğal kumaşlarla rengarenk desenlerler, doğal taşların kullanıldığı kolyeler ve iri gümüş aksesuarlar. Evet kesinlikle içimde bir Esméralda dans ediyor 😉

[Fotoğraf kendi instagram hesabımdan. Etnik desenli plaj pantolonum Taka Wear. Aksesuarlarım ise S.E Design]

Bikini seçimlerime gelince, aşağıda fotoğrafını paylaştığım model benim bu yazki favorim. Fırfırlar ve çiçekler tam da içimdeki bohemin romantik dışa vuruşu. Bu markayı Türkiye’ye birçok butik getiriyor. Ben fotoğraflarını da paylaştığım JOra JOva‘yı takip ediyorum Instagram’da.

Plaj kıyafetlerinde ise Taka Wear ve Bellazure ilk tercihlerim her zaman. Ne yazık ki ikisinin de instagram hesapları çok kuvvetli değil. Fakat yolunuz Alaçatı, İzmir’e ya da Türkbükü, Bodrum’a düşerse mağazalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. İnanılmaz koleksiyonlar çıkarıyorlar. Benim her sene ziyaret etmeden ayrılmadığım mağazalar olduklarını söyleyebilirim.

[Kendi Instagram hesabımdan ( @didemcelebiozkan ) Bellazure örnekleri]

[Kendi Instagram hesabımdan ( @didemcelebiozkan ) Taka Wear örnekleri]

Bir anne olarak anne/kız aynı kıyafetleri giyme klişesine üzgünüm ben de bayılıyorum. Sanırım bu kendinizi onun çocukluğunda, onun ilerki yaşlarını da kendinizde canlandırma hissi yarattığından tüm anneler bu duruma hayranız. Tam da bu sebeplerden sahilde de kızımla aynı kaftanlarla dolaşmaya bayılıyorum. Bu alanda da iki markayı size güvenle önerebilirim. Biri Nefes Coastelwear diğeri de Vitabella Beach Wear.

Bu yaz çok hoş bir marka daha keşfettim. Bohem tarzı iliklerinize kadar hissedeceğiniz saronglarına ve nevresim takımlarına bayılacağınız Let’s Boho.

Sarong da mı ne? Güney Asya ve Pasifik Adaları’nda çok uzun bir geçmişe sahip saronglar, tarih boyunca farklı isimlerde tanımlanmıştır. Güney Pasifik Adaları’ndan Tahiti ve Hawaii’de pareo, Güneydoğu Asya ülkeleri Endonezya, Tayland, Malezya ve Filipinler’de ise sarong denir. Hindistan’da benzer bir giysi sri olarak adlandırılırken, Afrika’da kanga olarak biliniyor. Antik çağda Roma ve Yunanistan’da ise toga. Arap Yarımadası’nda ve Yemen’de de karşımıza çıkar.

Kendim de tasarımlarını zevkle kullandığım Let’s Boho’nun fotoğrafları.

Gelelim havlulara ve peştemallere. Az yer kaplamaları açısından peştemalleri tercih etmeme rağmen bu yaz keşfettiğim bir havlu markasıyla oldukça ikilemde kaldım açıkcası. Ve sonunda kaplayacakları yere aldırmadan plaj çantamda yerlerini aldılar. DMT Special‘ın; Instagram adresine göz atarsanız, püsküllü, ponponlu, elişi işlemeli şeker renklerindeki havlularını çok beğeneceğinize eminim.

[DMT Special Komeksiyonundan örnekler]

Peştemal konusunda ise Narem‘i önermek istiyorum. Bu markayı o kadar uzun zamandır kullanıyor olmama rağmen, Yalıkavak’taki bir mağazada ilk görüp bayıldığım an hâlâ hatırımda. Aşağıda sizler için sevdiğim bazı modellerinden bir kolaj hazırladım. Instagram sayfalarından ise çok daha fazla modele ulaşabilirsiniz.

Umarım bahsettiğim bu markalarla tanışmak hoşunuza gitmiştir. Bu pazartesilik de benden bu kadar diyerek, haftaya yeniden görüşmeyi dilerim. Herkese kucak dolusu sevgiler…

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Nihan Deveci 13 Temmuz 2017 at 09:49

    Canım anlatımın da, seçtiğin ürünler de harika 👌👏

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 13 Temmuz 2017 at 14:10

      Nihancım çok teşekkür ederim yorumun için. Srvgiler canım 😘😘

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan