Saç & Makyaj

Sağlıklı ve Bakımlı Saçlar

30 Temmuz 2017

Saçları bir kadının en önemli aksesuarı ve güzel görünümünün tamamlayıcısıdır.

Temiz ve bakımlı saçlara sahip ancak gösterişsiz bir kıyafeti olan bir kadın şık ve pahalı kıyafetlerine karşılık bakımsız saçlara sahip bir kadından daha fazla dikkat çekici ve karşısındakine vermek istediği imajı verebilen bir durumdadır. Çünkü bakımsız saçlar görsel bütünlüğümüzü sağlayamamamıza ve doğru imajı veremememize sebep olur.

Bu sebeple; doğal veya işlem görmüş olsun saçlarımızın günlük bakımlarını yapmamız, daha uzun vadeli rutin bakımları ise bir saç uzmanına yaptırmamız gerekmektedir.

GÜNEŞ IŞINLARININ SAÇLARA OLUMSUZ ETKİSİ
Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde saçlarımız daha yoğun bir şekilde UV ışınlarına maruz kalıyor. Buna ilave olarak; rüzgara, denizin tuzuna, havuz suyunun kloruna maruz kalan saçlarımızın nemi kayboluyor, içerdiği yağlar yok oluyor ve protein yapısı kötüleşiyor. Bu durum saçların parlaklığıyla birlikte elastikiyetini de kaybetmesine yol açmakta ve hasar görmeye daha yatkın bir hale getirmektedir. Çünkü klor, saçlarımızdaki keratinle reaksiyona girdiğinde saç telleri arasındaki kimyasal bağları zayıflatır ve saç tellerini ayırır. Bağlar bir kez koptuğunda ise saç zayıflamaya başlar ve uçları kırılır. Hasar görmüş saçlar ışığı zayıf yansıtırlar, cansız, kuru görünür ve dokunulduğunda sert hissedilir.

YANLIŞ UYGULAMALARIN SAÇLARIMIZA ZARARLARI
Özellikle yazın plajlarda, benim “saç kızartması” adını verdiğim uygulamalar saça çok zarar veriyor. Saç kızartması için ihtiyacımız olan malzemeler;

1) Saçınıza sürdüğünüz ancak termal koruma özelligi olmayan badem, zeytin vb. yağlar
2) Saçınız.

Şaka bir yana, saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından koruma özelliği olmayan bu yağlar ısıyla beraber saçlarımızı adeta kızartıyor, saç yapısına hasar veriyor ve saçlarınızın sağlığı için kullandığınız bir ürün tam tersi bir etkiyle saçlarınıza tahmininizin ötesinde zarar veriyor.

SAÇLARIMIZIN SAĞLIĞINI NASIL KORUMALIYIZ?
Pekiyi, ne yapmalıyız? Suda çözülmeyen, dolayısıyla deniz ve havuza girseniz dahi saçınızdan arınmadan saçınızı korumaya devam eden sadece saçlarınız için üretilmiş koruyuculardan kullanmamız gerekiyor. Nasıl ki, vücudumuzu güneşten korumadığımızda yanık, kalıcı leke, cildimizin soyulması vb. sorunlar yaşıyorsak, saçlarımız için de aynı şey geçerlidir. Dolayısıyla, saçlarımızı gerçekten koruyan profesyonel ürünlerle güneşten korumamız gerekiyor.

Halil Yılmaz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan