Moda

Yaza Damga Vuran Gelin Modası Ve Trenderi

21 Temmuz 2017

Gelir yaz ayları, başlar gelinlerimizin telaşları. Bu hafta sizlere düğün hazırlıkları yaparken en önemli kısım olan gelinlik seçimleri hakkında tüyolar vereceğim. Haydi! 2017 yazında trend olan gelinlik modellerine birlikte göz atalım. 👰🏻

2017 yaz sezonunda da danteller zerafeti temsil ediyor. Trend modeller arasında göz zevkime asla hitap etmeyen, bir gelinin tüm zarifliğini bozduğunu düşündüğüm straplez model gelinliklere ne mutlu ki rastlamıyoruz.

İncecik askılara yada düşük omuz detaylarına sahip gelinlik modelleri bu sezonun gelinlerinin de tercihleri arasında.

Sezonun Bursalı gelinlerine şöyle baktığımda gelinliğinin şıklığı ve zerafeti ile en çok dikkatimi çeken isim Neslihan Kızılbulut Oran [@neslihankizilbulut] oluyor. Kendi tasarım ürünlerindeki zevkini gelinlik seçimine de yansıtan Kızılbulut, Vakko marka düşük omuz ve dantel detaylı balık model gelinliği ile yaz boyu konuşulacak bir göz alıcılık sağlayarak akıllara kazınıyor. 👌🏼

[Fotoğraf Neslihan Kızılbulut Oran’ın Instagram hesabından.]

Günümüzde gelinler de gelinlikleri de iyi veya kötü birçok yorum alıyor. Her gelin güzeldir devri kapanıyor ve yerini gelinliklerin adeta yarıştığı bir atmosfere bırakıyor. Ama bu yarışta kafası karışmayanı, makyajın, saçın ve gelinliğin abartılı olmayanı, bu özel güne en çok yakışanı bence.

Bir başka çok hoşuma giden gelinlik modeli ise sırt dekoltesi detaylı olanları. Gelinlik modasında ön sırayı çeken sırt dekoltesi, düğünde dikkatleri üstüne toplamak isteyen gelinler için nokta atışı olacaktır. Eğer beliniz biraz inceyse ve hafif bir bronzluk kazanmışsanız davetliler sırt dekoltenize hayran kalacaklardır. Küçük bir dipnot, bu gelinlik modeli sizi olduğunuzdan uzun gösterir.

İlk olarak kendi bedenimizi, duruşumuzu, tipimizi tanımalı daha sonra postürümüze en çok yakışan gelinlik modeline karar vermeliyiz. Kalın vücut hatlarına sahip biriyseniz balık model gelinlikler kilolarınızı gizlemeyecek aksine daha çok ortaya çıkaracaktır. Veya kısa boyluysanız çok kabarık gelinlikler sizi olduğunuzdan daha kısa, basık gösterecektir.

Son dönemlerde, özellikle bu yaz sezonunda yerli yabancı TV ve sinema dünyasından hatırı sayılır derecede çok ünlü evlendi. Bir dönem hızlı özel hayatlarıyla gündem yaratan ünlüler birbiri ardına dünyaevine girdi.

Fahriye Evcen geçtiğimiz günlerde Burak Özçivitle dünyaevine girerken, Raşit Bağzıbağlı [@rasitbagzibagli] imzalı tasarım bir gelinlik tercih etti. Dantel detaylarla sırt dekoltesinin buluştuğu gelinlik bana göre şu ana kadar evlenen sanat camiasından tüm gelinlerin gelinliklerini akıllardan silecek cinstendi. Bir ömür mutluluklar 💍

Siz de güzel oyuncu Fahriye Evcen gibi kum saati diye adlandırdığımız vücut tipine sahipseniz, balık model gelinliklerle arz-ı endam edebilirsiniz. Kalın bir bel hattına sahip okurlarım, sizler için ise ‘A’ kesim modeller kurtarıcınız olacaktır.

Fahriye Evcen’i gelinliği ile ne kadar beğendiysem bir o kadar da beğenmediğim isim söylemeden edemeyeceğim ki,güzel vücudunu sempatik yüzünü bir gelinlik seçimi ile harcamış, benim gözümdeki moda anlayışı yerle bir olmuş Victoria Secret meleği Miran Kerr, bana kalırsa yılın tarz olucam derken sınırları zorlayıp yere çakılan isimlerinden biri.

Sizlere bu telaşlı gelinlik seçimi koşuşturmasında biraz olsun işinize yarayacak birkaç marka belirtmek istiyorum. Gelinliklerine bayıldığım, her seferinde hayran kaldığım Berda Bridal [@berta] sizlere tasarımları ile ilham kaynağı olacaktır. Steven Khalil [@steven_khalil] tasarımları ile beni büyülediği gibi sayfasını ziyaret ettiğinizde sizinde dikkatininizi çekecektir.

Bursa’da yaşayan evlilik arefesinde olup hala gelinlik modelinde karar kılamayan gelinlerimiz sizler de bence bir Ahu Alnıpak’ın [@ahualnipak] Çekirge’deki mağazasını ziyaret edebilir, vücudunuza uygun birçok gelinlik modeli ile kendinizi emin ellere emanet edebilirsiniz.

[Fotoğraf Ahu Alnıpak’ın Instagram hesabından.]

Saflığın, zerafetin simgesi olan gelinlikler tüm isteyenlerine kavuşsun, hayallerini süslesin ✨ Duruluğunuz daim olsun, herkes ersin muradına 🙏🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

7 YORUMLAR

  • Yanıtla Ahmet Onur Keçe 21 Temmuz 2017 at 13:58

    Her yazınız insana yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Zevkle takip ediyoruz her cuma. Yaz demek düğün sezonu demek eminim herkesin işine yarayacak bu yazı da diğerleri gibi 🤗 Başarılarınız daim olsunn …

    • Yanıtla İrem Savaş 21 Temmuz 2017 at 14:02

      Sevgili Ahmet Onur, çok teşekkür ederim, yorumların çok onurlandırıcı. Hep okumaya devam et 😊

  • Yanıtla Nihal Savaş 21 Temmuz 2017 at 13:59

    İremcim bu yazınla gelin adaylarının işinin gerçekten kolaylaşacağını düşünüyorum, cok zevkli bir konu ve anlatım olmuş, başarılar canım..

    • Yanıtla İrem Savaş 21 Temmuz 2017 at 14:03

      Teşekkür ederim, evet sezon açıldı ve herkesin bu konuda fikre, yeni bir bakış açısına zaman zaman ihtiyacı oluyor. Keyifli günler …

  • Yanıtla Samet Sarıuşak 21 Temmuz 2017 at 15:12

    Bir erkek olarak oldukça zevkli ve yenilikçi bakış açıları ile dolu öneriler olduğunu düşünüyorum. Tebrikler 🙂

    • Yanıtla İrem Savaş 21 Temmuz 2017 at 17:02

      Çok teşekkür ederim, o zaman ne mutlu bana önerilerim zevkli bulunduysa 🙂🙏🏼

  • Yanıtla Genca Keçe 22 Temmuz 2017 at 11:42

    Bende katılıyorum, bir erkek olmamıza rağmen ufku çok açık cümlelerle karşılaştım. Başarılarının devamını dilerim 👍🏼😊

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan