Sağlıklı Beslenme & Diyet

Serinleten Fit Çaylar

15 Ağustos 2017

Havaların sıcak olduğu bu günlerde sizler için farklı içecek alternatifleri üretmeye çalışıyorum. Siz de benim gibi hep aynı içecekleri tüketmek yerine yeni arayışlar içindeyseniz bu tariflerim hoşunuza gidecektir. Verdiğim tariflerin her biri birbirinden lezzetli, yapımı oldukça pratik ve kolay. Üstelik her birini sıcak tüketebileceğiniz gibi soğuk tüketime de uygun. İşte sizler için oluşturduğum fit çay tariflerim 🙂

1. Yaseminli Limonlu Yeşil Çay

Malzemeler
• 1 poşet yaseminli yeşil çay
• 1 dilim limon
• 1 tk bal
• Buz

Yapılışı; yasemini yeşil çayı sıcak suda 1 dk demleyin ve içerisine bal ilave edip karıştırın. Limon ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Soğuk tercih etmek için buz eklemeyi unutmayın.

2. Hibiskuslu Tarçınlı Yaz Çayı

Malzemeler
• 3 bardak su
• 1 adet çubuk tarçın
• 2 poşet hibiskus çayı
• 2-3 dal taze fesleğen
• Buz

Yapılışı; bir tencerede suyu kaynatın. Tarçın, bal ve hibiskus çiçeği ile fesleğenleri ekleyerek kapağını kapatıp 20 dk. demlemeye bırakın. Soğuk tercih etmek için buz eklemeyi unutmayın.

3. Şeftalili Beyaz Çay

Malzemeler
• 2 poşet beyaz çay
• 50 g şeftali
• Buz

Yapılışı; beyaz çayı 1 bardak sıcak suda 1-2 dakika demleyin ve içerisine buz ilave edin. Şeftaliyi küp küp doğrayın ve karışıma ilave edin. Soğuk tercih etmek için buz eklemeyi unutmayın.

4. Ananaslı Chai Çayı

Malzemeler;
• 100 g ananas
• 2 poşet chai çayı
• Buz

Yapılışı; 3 bardak suyu tencerede kaynatın, chai çayını 2-3 dk. demleyip soğumaya bırakın. Ananası blenderize edin ve demlediğin çay karışımı ile karıştırın. Soğuk tercih etmek için buz eklemeyi unutmayın.

5. Karpuzlu Naneli Çay

Malzemeler;
• 150 g karpuz
• 3 bardak su
• 2 poşet siyah çay
• 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
• 3-4 sap nane
• Buz

Yapılışı; karpuzu blenderize edip süzdükten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bir tencerede suyu kaynatın ve bu suda poşet çayları 5 dk demleyin. Ardından tatlandırıcı ve nane ilave edin. Soğumaya bıraktığınız sırada naneleri karışımdan çıkarın ve soğuduktan sonra soğumaya bıraktığın karpuz ile karıştırın. Soğuk tercih etmek için buz eklemeyi unutmayın.

Şimdiden herkese afiyet olsun 🙂

Haftaya görüşmek üzere sağlıklı ve fit kalın.

Dyt. Simay Ejderoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan