Saç & Makyaj

2018 Sonbahar/Kış

13 Eylül 2017

Kadınlar mevsimler degiştikçe degişmek isterler, yeni bir renk ararlar kendilerini bulabilecekleri…

Göz ardı edilmemesi gereken 1-2 adımımız var:

1-Kaş ve göz rengine göre bir şeyler mi yapmalıyım?

2- Yoksa çılgınlık mı yapmalıyım?

Seçim Sizin…

Platinin her tonunu göreceğiz bu kış ama öne çıkan bir kaç ton elbette var:

Blonde orange renkler yani platinin portakal tonları, rose gold (çilek sarılar), esmerleri ışıldatacak karamel sarılar, bronde sarılar (kahvenin içindeki sarı ışıltılar) ve tabi ki bu sarıların kışı ısıtacak diğer renk tonları… Ayrıca sepya renkler de oldukça etkili olacaklar (siyaha yakın koyu ışıltılı kahve tonları)

Sarı saçlarımız tamam… Peki ya saçlarımızın bakımı, rengin korunması?

En önemli iş size düşüyor ve bu çok önemli ihmal edilmemesi gereken ilk aşama ise yıkama. Profesyonel olan ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim yani kuaför salonlarından alabileceginiz bilindik markaları tercih etmelisiniz. Platin ve gri soguk sarılar için silver şampuanlar (mor renkli )şampuan haftada 1-2 kez kullanmanız yeterli çok yogun soguk renk istiyorsanız daha sıkta kullanabilirsiniz ve tüm renkler için her saç a uygulanabilir (color save ) şampuanlar tercih edebilirsiniz. Genelde yıkanırken pigmentler deforme olur ve renkler solar, açılmalar olur, rengin yapısı zarar görür.

Boyama

Tüm kadınların yaklaşık %60-65’i saçlarını kendileri boyar ve rengi mümkün oldugu kadar uzun süre canlı tutabilmek için çok sık boya yaparlar ve gereginden fazla para öderler. Boyalı saçta renk moleküllerini saçın lifinde muhafaza ederken, saçın keratin yapısını da korumak çok önemlidir. Sağlıklı ve bakımlı saçlar boyayı daha uzun süre korur ve boya daha uzun süre dayanır.

Saçınızın ihtiyaç duydugu bakımı muhakkak yapın ve yaptırın çünkü kadını en özel yapan bakımlı ve saglıklı saçlarıdır…

Diyelim ki bir davete katılacağız peki saçlarımızı nasıl toplamalıyız ya da toplatmalıyız?

Örgünün her çeşidi

Aynı şekilde tarama şeklimizde kaşımızın bittiği noktadan ayrılarak taranmış saçlar sizi böyle bir gecede en feminen gösterecek tarzdır.

Şekillendirme

Tarama ve şekillendirmelerde saçlarımızın dip kısımları basık ve hiç kabartılmamış sadece orta kısımlarının kabarık uçlar bastırılmış ya da tam tersi dipler krepeli uçlar bastırılmış kısacası uçlar her türlü bastırılmış şekilde olması bu senenin trendi.

Kesimde ise en çok öne çıkacak model, asimetrik kesilmiş dalgalı bob kesimleri 2018 sonbahar kışında sıkça rastlayacağımız modellerden bazıları…

Görüşmek üzere, sevgiyle kalın saçlarınıza iyi bakın…

Halil Yılmaz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan