Moda

İş Görüşmesi Mi ? O Bizden Korksun!

15 Eylül 2017

Günlük yaşantımızda tercih ettiğimiz kıyafetlerimizi şöyle bir tarafa bırakıyoruz. Önemli bir an, bu yüzden özenli giyindiğimizi belli eden seçimler yapmamız gerekiyor…

Bu hafta sizlere iş görüşmesinin kalbi olan kıyafet seçimlerimizden bahsedeceğim.

Arkanıza yaslanın ve derin bir nefes alın, bu heyecanın dorukta yaşandığı, karamsarlıkların bizi bırakmadığı zorlu günü hemen halledeceğiz!!

İş görüşmesi için hangi giysilerin uygun olacağına geçmeden önce şuraya genel birkaç öneri iliştiriyorum 👇🏼

• Uykunuzu almış olun: Bu durum enerjinize ve konuşmanıza da yansıyacağı için karşı tarafta hakkınızda daha pozitif bir düşünce bırakacaktır.

• Temizliğinize özen gösterin: Kıyafetleriniz de saçınız da bu görüşme için bir özen gösterdiğinizi yansıtacak şekilde olmalı.

• Görüşme esnasındaki hal ve hareketlerinize ekstra dikkat edin: O an karşınızdaki kişinin veya kişilerin sizi nefes alışınıza kadar takip eden profesyonel insanlar olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Gelelim benim ilgi alanım olan iş görüşmelerinizin modasal yanına. 💜

Renklerin gücüne inanır mısınız? Karşımızdaki insanın duygu ve düşüncelerini bile etkileyebilir renk tercihlerimiz. ‘Renklerin Ruhuna Dokunuyoruz’ başlıklı yazımda bu konuyu ayrıntılı bir şekilde kaleme almıştım, okumayanlar için hemen link’i bırakıyorum şuraya 🔻

📍Renklerin Ruhuna Dokunuyoruz

En güvenli seçim mavidir. Çünkü mavi hem yaratıcılığınızı teşvik eder hem de (daha da önemlisi) karşınızdaki insana sizin hakkınızda güven verir. Bunu biz değil araştırmalar söylüyor! Özetle, seçeceğiniz stil ne olursa olsun mavinin tüm tonlarından yararlanabilirsiniz. 

Çok göz yoran, dikkati çok çeken renklerden uzak durun. Sakin, karşı tarafın sizden güven alabileceği renkler tercih edin.

Peki ya bir klişe olan gömlek-pantalon ikilisinin dışına çıkıp kendi tarzımı yansıtamayacak mıyım, dediğinizi duyar gibiyim 👂🏼

İş görüşmesine giderken tavizde bulunmak istemiyor olabilirsiniz. Olduğunuz gibi görünmek ya da farklı olduğunu düşündüğünüz tarzınızı yansıtmak isteyebilirsiniz.

Ancak unutmamalısınız ki, iş yerleri çoğu kez sizin nasıl bir takım arkadaşı olacağınızı da tartarlar.

👕 Serin havalarda koyu renkli triko kazakları tercih edin: Hem kadınlar hem de erkekler serin havalarda gömleklerinin üzerine bisiklet veya v-yakalı triko kazaklar giyebilirler.

👔 Ceket giymediğiniz zamanlarda gömleğinizin üzerine giyeceğiniz koyu renkli triko bir kazak sizi hem profesyonel göstermeye yardımcı olacak hem de serin havaya karşı koruyacaktır. 

👞 Ucu açık ayakkabı ve terlikler ya da çorapsız giyilmiş ayakkabılar görüşmeyi ciddiye almadığınız izlenimini verecektir. Rahat terliklerinizi ve çorapsız gezmeyi boş zamanlarınıza saklayın. 

💄 Hafif ama özenli bir makyajınız olsun: İyi yapılmış, özenli ve abartısız makyaj kendine güven ve bakımlılığın işaretidir. Aynı zamanda iş görüşmesine gösterdiğiniz özeni ortaya koyar.

Giysilerinizle uyumlu, pastel renklerde yapacağınız hafif ama belirgin bir makyaj görünüşünüzü tamamlayacak, size başarılı ve profesyonel bir ifade verecektir.

Telaşlı olmayan profesyonel bir tavır takınmanız sizin hanenize artı puan olarak işlenecektir. Şimdi rakipleriniz düşünsün 💪🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan