Cadı Sanatı

İnsek Mi Acaba Adamların Tepesinden?

25 Eylül 2017

Bir süredir kadınların kendisini, “…’nın eşi” ya da “…’nın annesi” olarak tanımlamasına taktım kafayı. Sosyal medyadaki kişisel bilgi kısmında buna çok rastlıyorum ve kanım çekiliyor. Bu yazdığımı okurken bile bir çok kişinin; “Haydaa ne var şimdi bunda?” dediğine eminim. Çok şey var! Bir kadın kendini açıklayacak bölümde, kendiyle ilgili yazacak tek şey olarak anne olduğunu ya da sadece bir adamın karısı olduğunu neden yazar, anlamıyorum. Ahhh elbette benim de açıklama kısmımda “iki harika çocuğun annesi olduğum” yazıyor ama bu son cümle. İlk ve beni anlatan tek cümle değil.

Bir çok farklı ve özenli şekilde yazılıyor bir de bunlar; “…’in prensesi, …’nin tek aşkı” ve şu anda yazarken bile mideme kramplar sokan bir sürü başka muhteşem tabir, bir erkeğe ait olduklarına dair. Yalnız hiç dikkat ettiniz mi bu prenslerin hiçbirinin sayfasında;

…’in kocası,
…’nin prensi,
…’nın kocişkosu”

falan yazmaz. Çünkü erkekler kendilerini açıklayan cümleler kurarken, bir kadınla kendilerini tanımlamaz, varlıklarının temelini bir kadına dayatmazlar.

Biz niye yapıyoruz yaaa!!!

Daha doğrusu ben yapmadım ömrünce de “siz” diye haykırmak da çok sert olacaktı. Ama sert olsun canım, vazgeçtim. Yapmayın!!! Fakat önce bunun ne kadar yanlış olduğunu anlayın lütfen. Bu adamlar bir gün hayatınızdan çıkabilir, o çocuklar bir gün başkalarının prensesleri ya da kocişkoları olabilir. O satırları kaldırdığınızda varlığınız da yok olmuş gibi hissetmek istemiyorsanız bunu şimdiden yapmayın. Birinin karısı ya da annesi olmaktan öte varlıklar olduğunuzu anlamanızı dilerim.

Adamlara atar yaparken bile gene başka bir erkeğe sığınıyoruz.

Kim mi bu erkek? Elbette babalarımız. Hepimiz babasına aşık kız çocuklarıyız. Bunda kabul etmeyecek bir şey yok ama

“I’m a princess not because I have a prince but because my father is a king!” [Bir prensim olduğu için değil, bir kralın kızı olduğum için presesim.]

Bu ne yaaa!!! Kocaya kızınca da babayla tanımlıyoruz kendimizi. Yalvarırım bir erkeğin kanatlarından kurtulmak için başka bir erkeğinkine, bu babanız bile olsa, sığınmayın.

Tüm kadınların, harika renklerde ve muazzam genişlikte kanatları olduğunu fark etmelerini dilerim…

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Zeynep Kırker 25 Eylül 2017 at 12:21

    Bayılıyorum sana, devam. Sevgiler…

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 25 Eylül 2017 at 12:57

      Ben de her yorumunuzda yeniden yeniden çok mutlu oluyorum Zeynep Ablacım. Kucak dolusu sevgiler 🤗❤️🤗

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan