Moda

Erkek Giyim Kuşamına Dair

20 Ekim 2017

Ne demiş Coco Chanel “Moda geçer, stil kalır”. Kim bu Coco Chanel? Atatürk’ün TSK formalarını tasarlattığı moda tasarımcısı. Belki de ilk defa duyuyorsunuz, öyle değil mi? 😱

Yanlış duymadınız; zamanın en büyük moda tasarımcısına ordu üniforması tasarlatacak vizyona sahip bir adamın kurduğu ülkede yaşıyoruz. Öyle bir adam ki, 90 yıl önce tercih edip giydikleri, şu an hala ortalamanın oldukça üstünde 👌🏼

Beyleer, bu hafta sizler için altın değerinde tavsiyelerim ile buradayım 🙋🏼 Stil sahibi olmanın yolu tam da bu yazıdan geçiyor. Benden duymuş olmayın!

• Kendinize özgü olun, en başında bir stiliniz olsun!

Bir kadın sizinle ilgili yorumda bulunurken rahatça ‘bunu giymez, beğenmez’ diyebilsin. Tarzınız sizi yansıtsın.

🌟 Pardösü akımı sonbahara damgasını vuruyor!

Kadınların en sevdiği parçalar artık erkeklerde! Dizin biraz altından, bileğe kadar olan pardösüleri Hugo Boss’tan Raf Simons’a kadar birçok koleksiyonda görmek, gardırobunuzda, pardösülere yer açmanız gerektiğini gösteriyor.

Geniş omuz yapılı, uzun bir yapıya sahipseniz bu pardösüler sizin için biçilmiş kaftan 🤞🏽

• Tarzını yansıt etrafına!

Spora giderken giydiğin bir eşofmana bile kendinden bir şeyler katmalısın. Özgünleştirmelisin tercihlerini.

Sana gözü çarpan tarzını incelemek adına bir kere daha dönüp bakmalı!

Beyaz üstüne beyaz kombinlerle tonsürton yaratan tasarımlar, önümüzdeki sezon erkekleri nasıl göreceğimizin ipuçlarını veriyor.

Görsel Adidas’a [@adidasoriginals] aittir.

• Sezonun derili şıklığı!

Kıyafetinize ufak bir hareket katmak için bile tek başına deri yeter! Her zaman cool bir görünüme sahip olabileceğiniz deri parçalara şimdiden gardırobunuzda yer açın.

• Sıcak renklerden korkma. 13 yaşından beri bi saplandın siyaha antrasite hala öyle gidiyorsun!!

🔹 Çık şu pastel tonlar ile siyah arasındaki noktadan. Renkleri kullanmaktan çekinme, küçük bir parça da olsa tarzına artıları olacaktır.

Gri ile pembenin, açık mavi bir jean ile leylak renginin muhteşem uyumuna bırak kendini. Sonra içinizde uktesi kalıp da 50’nizden sonra Hıncal gibi takılmayın 😉 Fıstık yeşili güzeldir mesela. Hele ki açık tenliysen …

🔻 Size son birkaç öneri daha iliştiriyorum şuraya🔻

• Biraz renklendirin ayaklarınızı. Ne bileyim bir mor, bir laciverte de açılın. Beyaz ayakkabının her türlüsünden kaçın (spor ayakkabı olmadığı sürece).

• Kemer görüntüyü o kadar değiştirir ki… Ama öyle Şerif Taytıs gibi Amerikan kartallı, bengal kaplanlı, at nalı gibi tokalı olmasın tabi. Daha zarif, birçok şeyle kullanılabilir bir renkte olsun. Bedenine göre seç tabi ki. Seni iki kere dolanıp ucu brit aralığından sarkmasın.

• Ceket kolu bilek hizasında olmalı ve gömlek manşeti altından iki santim görünmeli.

• Standart pantalon seçimlerinde pantalon boyu, topuk boyun hizasında olmalıdır. Akordeon gibi paça bırakma. Topuklu mu giyiyorsun sen Sarkozy?

Öneri ve eleştirilerinizi aşağıya sadece e-mail adresinizi yazarak yorum bırakabilirsiniz 🙏🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Ecem Koçarslan 20 Ekim 2017 at 18:55

    İremcim, gerçekten muhteşem bir yazı olmuş. Bilmediğim birçok kültürel bilgi edindim ve bunları moda yazında harmanlaman çok başarılı. Kalemine sağlık güzel arkadaşım 🎗🍭

  • Yanıtla Erkan Halıcıoglu 20 Ekim 2017 at 18:58

    Moda yazılarını okumam normal şartlarda ama sizinkini okumaya başlayınca devamını getirmekten kendimi alıkoyamadım. Atam’a da yer verdiğiniz bu yazı için sizinle gurur duydum. Selamlar Bursa…

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan