Gönül Köşesi

Başarılar Diliyorum

16 Aralık 2017

Kadın 36 beden, üflesen uçacak ama gözlerinden hayat fışkırıyor. Nihayet çok sevdiği, sevildiğini hissettiği biri var karşısında. İşte bu o adam, doğru adam… Pembe panjurlu evi ve boy boy çocuklarının hayali var aklında kadının.

Adamın da ayakları yerden kesilmiş; işte o diyor, yanında uyanmak istediğim kişi o, evimin kadını, çocuklarımın anası biricik eşim. Bulutların üstünde genç adam ve  genç kadın. Söz verecekler birbirlerine, ömür boyu sadakata, saygı ve sonsuz sevgiye. İkisinin de inandığı, onların ilişkilerinin farklı olduğu, asla diğer evliliklere benzemeyeceği ve hiç ayrılmayacakları….

Düğünümüzde takı töreninde bilumum eş, dost, akraba, komşu mutluluk ve tebriklerini iletiyorlar bitmemecesine 😉 Tanımadığım ana muhtemelen akrabamız olan bir bey sadece takısını takısına takarken “Başarılar diliyorum’’ dedi bize. Ben yanlış duydum her halde, o mutluluklar olmasın? İnanın o gelin halimle arkamı dönüp öksürüyormuş gibi yapıp kahkaha attım başarılar dilenmesine. Bilmiyorum bilinçli söylenmiş bir kelime miydi ama o gün çok güldüğüm bu cümlenin bu gün  evlilik için dilenecek en mantıklı tebrik ve dilek olduğuna inanıyorum.

Yedinci kez evlenip ayrılmış ünlü bir şarkıcı hanım konuşuyordu geçenlerde televizyonda; “Tövbe, artık yeter. Bir daha asla evlenmem” diye. Neden diye sordular. Başarısızım ben beceremiyorum dedi.

Velhasıl kelam, mutlu evlilik için kelime itici gelse de önce başarı şart. Maddeler halinde açıklamış uzmanlar başarıya giden yolu:

Başarılı evliliğe dair 10 sır
20 Altın Kural
46 Garantili Tavsiye
8 İpucu

vb…

İsteyen, ihtiyaç duyan açıp baksın, ben o kadar vakıf değilim olaya. Zaten sadece bilmek de yetmiyor bazı şeyleri. Hatta bazen bilmemek daha iyi 😉 “Nasıl başarılı olunur say” desen 5 maddeyi kitap sözcükleriyle yarım yamalak belki toparlayabilirim ama benim için başarı sevmekten asla vazgeçmemek. İmzayı atan söz veren o iki kişi birbirlerini sevmekten vazgeçtiyse, gerisi çorap söküğü gibi geliyor. 
 
Nikah törenimizde elektrikler kesildi bizim. Koca salonda bir sürü insan, tesisat pat dedi patladı. Korktum tabi haliyle, kafamda tasarladığım şeyler de uçtu gitti. Çok anlatmışlardı oysa ki muhakkak ayağına basmalısın, diye. Nikahta önce kim kimin ayağına basarsa evlilikte onun sözünün geçeceğine inanılır bilirsiniz. Nikahımızı kıyan belediye başkanının vakti çok kısıtlı, elektrik arızası da bir türlü düzelmeyince… Hani o mikrofona  kuvvetli istekli kendinden emin bir tonda “EVeeeeeet” diye bağırma işi biz de çıplak sesle kaçınılmaz oldu 😉 O telaştan kimse kimsenin ayağına da basamadı haliyle. Şimdi gülerek anlatıyorum, iyi ki elektrikte sıkıntı olmuş, güç savaşı planlarımız baştan bozuldu 😉 Zaman zaman iktidar için yanıp tutuşsak da, o gün, o an  gelir aklımıza gülümseyip, resetleniriz yeniden…

Kadın erkek ilişkileri hakkında konuşmak, evlilikle ilgili yorumlar yapmak, dipsiz kuyuya taş atmak gibi, her teziniz her insanda tutmuyor. Binbir çeşit insan, binbir çeşit hikaye, hiçbiri diğerine benzemiyor. Bir tümevarım söz konusu olmuyor. Bu sebepten inanmıyorum iki kişinin yaşadığı sıkıntıyı bir başkasının çözeceğine, profosyonel bir uzman değilse tabi ki. Kaldı ki bir uzmanın dahi, çözeceği sıkıntılar, kişiler o ilişkiden gitmeyi kafalarına koymuşlarsa, kısıtlı kalıyor. Yani bu işler ince işler…
  
Gerçek olan hayallerin, arzu edilen evliliğin, mutlu beraberliklerin hayranıyız hepimiz. 36 beden 42 olsa da ,hayat adamın ayaklarında derman bırakmasa da hala onlarınkinin farklı olduğunu ve diğerlerine benzemediğine inanılsa da…

“Evlenmenin iyisi olur ama kusursuzu olmaz.”

F. Rochefoucauld

Bu yazının şarkısı:
Hoş geldin, Sezen Aksu
Youtube linki için tıklayın.

Gönül Verim

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan