Cadı Sanatı

Canım Acırken Hiç De Kibar Biri Olmuyormuşum

25 Aralık 2017

Hani “Açken sen, sen değilsin.” diye bir reklam vardı ya, o hiç ben değilim. Bayılana kadar aç kalabilirim, hatta bazen yemek yemeyi unuttuğum da olur, yani öyle açken asabi olmakla ilgili bir problemim yok. Fakat cuma günü keşfettiğim üzere acı çekerken hiç de kibar olmuyormuşum. Devamlı yazıyorum beni tanımayanlar için, ben gerçekten kibar biriyimdir. Canıma okunsa kolay kolay karşılık vermem. Ama işte birkaç gün önce içimden resmen bir canavar çıktı. Acı bittiğinde karşımdakinden özür dilemekten helak oldum resmen.

Olay şu. Kalıcı makyaj tekniğiyle kaş çizimi yaptırmaya karar vermiştim. Daha önce de yaptırdığımdan acısını da biliyorum. Ağrı eşiğim, migren ataklarından ve senelerce çektiğim bel fıtığı ağrılarından dolayı oldukça yüksek olmasına rağmen işin içinde iğne olunca bende birşeyler kopuyor. Bi’ de bence ağrı ve acı farklı şeyler. Ağrı daha uzun ama benim için katlanılabilirken, acı kısa süreli ve çok daha kuvvetli. Ama işte bu tarz estetik uygulamalarda acı süresi uzun bir zaman dilimine yayılıyor ve bu da katlanılmasını zorlaştırıyor.

Gene bir sürü kalıcı makyaj uzmanı araştırması yaptım ve sonunda uygulamalarını beğendiğim birinde karar kıldım. Yalnız uzman beni baştan uyardı; “Uyuşturucu krem sürmüyorum ilk sırada. Buna katlanman gerekiyor. Fakat ikinci sıraya geçtiğimde kimsenin kullanmadığı bir jel sürüyorum. İnanılmaz kuvvetli, o andan sonra en ufak acı hissetmeyeceksin.” dedi. Neden ilk sırada bu jeli kullanmadığını sorduğumda jelin sadece açık yarada işe yaradığını anlattı. Yani ilk sırada açılan iğne deliklerinden jel emildikten sonra ancak etki ediyormuş.

İğne dendiğinde bile bayılacak gibi olan ben, “Nasıl dayanırım anestetik kremsiz” diye kara kara düşünürken, uzman o kadar da acımayacağını, bu güne kadar katlanamayan olmadığını, zaten bir süre sonra da vücudun uygulama bölgesini acıdan dolayı kendisinin uyuşturduğunu söyledi. Ehh herkes dayandıysa ben de dayanabilirdim herhalde 😏

Aman Allah’ım, ölüyorum zannettim. Bir yandan da kendime kızıyorum, krem sürmeden kurbanlık koyun gibi uzmanın önüne yattım, diye. Canım acıdıkça daha çok sıkıyorum kendimi, sıktıkça iğne ucunun girmesi daha da zorlaşıyor, sonuçta acı da arttıyor. Uzman da devamlı ; “Ağrı eşiğiniz çok düşük” deyip duruyor. O öyle dedikçe sinirleniyorum çünkü acı çektiğim için suçlanıyorum. Yani hata benim, ben dayanıksızım. Yetmiyor, “Sizden başka sadece bir kişi böyle oldu.” diye devam ediyor. Acıdan gözlerimden yaşlar akıyor ve sonunda deliriyorum. Uzmanın elini yüzümden ittiriyorum, dayanamıyorum diye. Devamlı söyleniyorum. Bırakıp gideceğim, diyorum. Koyun gibi yatıyorum burada, diye devam ediyorum. Uzman çaresiz, beni nasıl sakinleştireceğini bilemiyor.

– Didem Hanım, bu şekilde yarım bırakamayız. Lütfen yatar mısınız? Biraz daha dayanırsanız göreceksiniz jeli sürdükten sonra hiç acımayacak.

– İlk sıranın da o kadar acımayacağını söylemiştiniz. Ölüyorum burada. Jelden sonra acımayacak sözünüze inanmakta zorlanıyorum haliyle.

– Şaka yapmıştım o zaman. Elbette acıyor.

– Şaka mı yaptınız 😡

– Ama gerçekten böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım bu güne kadar. Acaba regli falan olabilir misiniz?

– Değilimmmmm. Acıyorrrrrr durrrrrr.

Her on saniyede bir durarak, sızlanarak, derin derin nefes alarak ve uzmanı öldürmekten korkarak, iki kaşın da ilk sırasını bitirdik. Ama hayatımda ilk kez birini cidden döveceğimi düşündüm. Uzmanın bir suçu yok tabi, keyfinden bana acı çektirmiyor. Ama sonuçta acıyı veren o ve karşılık verme düşüncesi sanki otomatik refleks. Nasıl biri bizi döverken öyle heykel gibi duramaz savunmaya geçeriz, ben de kadının elinden iğneyi alıp onu bir güzel pataklamak istiyorum 🙈 Aklım ve reflekslerim savaş halinde.

Gelelim jel uygulandıktan sonra olanlara. Ben ömrümde böyle etkili birşey görmedim. Uzman doğruyu söylüyormuş meğer 😛 Sanki kaşlarım anestetik iğneyle uyuşturuldu. Demin oldukça yüzeysel giren iğne şimdi çok daha derinlerde ve gıdım acı hissetmiyorum. O biraz önce yalvar yakar istediğim kremin etkisinin on, ne onu yüz katı, etkilisi resmen bu jel. Acı hissetmeyince ve ben gerilmeyince uzman da çok daha rahat ve derin çalışabiliyor tabi. Bu yüzden bu güne kadar yaptırdığım her uygulamadan daha kalıcı olacağına şüphem yok. Çizim zaten harika, o konuda şüphem yoktu. Sonuçta kalıcı makyaj uzmanı harika bir iş çıkardı.

Tabi acı bitince bu sefer utanmaya başladım biraz önce sergilediğim davranışlardan. Dedim ya ben kibar biriyim, öyle kimseyi tersleyerek konuşmam diye. Ben özür diledikçe uzman gülüyor; “Alışığım ben Didem Hanım. Üzülmeyin”, diyor. Demek herkes biraz asabileşiyor acı çekerken. Zor iş onlarınki de. Hem güzelleştirmeye çalış karşındakini, hem de üzerine azar ye 😒

Bu köşeyi iyice günlüğe çevirdim ben 🙃 Neyse kendi kendime yaptığım bir tespiti sizinle de paylaşmış oldum böylece: Canım Acırken Hiç De Kibar Biri Olmuyormuşum

Haftaya pazartesi görüşmek üzere.

Sevgiler

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 25 Aralık 2017 at 16:02

    Bir an gözümde canlandın 😄💜

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 26 Aralık 2017 at 01:19

      Birlikte 15 sene 😉 Eminim satırlar, okuyor gibi değil film izliyor gibi canlanmıştır zihninde, her kullandığım mimik ya da ses gözünün önüne gelmiştir 😉 Öperim canikom 💜💜💜

  • Yanıtla Hande Sönmezerler Sinan 28 Aralık 2017 at 20:41

    Canım kaşlar benim de en acıyan bölgem; kaşlarımı aldırırken geçmişte bayılma seviyesine gelmişliğim var hatta halen bayılma seviyesi olmasa da geliyorum.
    Ama bu deneyimi paylaştığın iyi oldu aslında.
     
    Yanlız tatlım ben iki konuya takıldım: uzman sana acımayacak diye “şaka” yapıyor ki ben bu konuda dürüst olunması taraftarıyım. Yani benim bünyem şaka kaldırmaz açıkçası. İkinci konu da çok güçlü olan maddeyi merak ettim; içeriği ne idi acaba? Ben genelde bu konulara aşırı şüpheci yaklaşıyorum acıkçası senin de sağlığın önemli benim için. Yani aslında müşteri iletişimi açısından bu kişinin sana bu konuyu izah etmesi daha iyi olurdu; gerçi yazıda bilgilendirme kısmını kısa tutmak da istemiş olabilirsin.
     
    Umarım bu işlemden sorunsuz ve mutlu ayrılmışsındır canım benim.

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 29 Aralık 2017 at 00:51

      Canım benim, kıyamaz hiç arkadaşına 🤗 Aslında yazıda açıklamalıydım, uzman İran’lı. Bu yüzden kelime seçimlerinde hata yapabiliyor 😉 ‘Şaka’ da olduğu gibi. Niyeti beni rahatlatmaktı ‘Acımayacak’ diyerek ama işte dil de bazen araya engeller koyuyor. Kreme gelince inan sormadım. Yüzeysel bir anestetik olduğu için çok endişelenmemiştim. Bir de uzman oldukça iyi bir merkezin elemanı ve son derece güven verici olduğu için hiç aklıma kötü birşey gelmedi. Tabi zaten ben acı çekmemek için genel anestezi bile olurdum o da ayrı 😂😂 Sonuçta çizimden de oldukça memnun kalarak ayrıldım. Yani yeniden giderim aynı uzmana ama bu sefer gitmeden önce bir şişe viski içebilirim 😝😝

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan