Köşe Yazıları

Spor Yapmak ya da Yapmamak; İşte Bütün Mesele Bu

25 Şubat 2018

Spor Yapmak ya da Yapmamak: Koşan genç bir kadın

Aylardır koşmamanın üzerime yapışan, hatta çektikçe uzayan bir rehaveti var bende bugünlerde. Her türlüsünden koşmamak için bahaneler üretirken kendime, bir taraftan da çok özlediğimi fark ediyorum. Berlin’de hava çok soğuk bu aralar. Fakat günün her saati bu soğuğa rağmen bir yerlerden koşarak önünüze çıkabilir insanlar. Tek başına koşanlar, grup halinde koşanlar…

Her gün en az 30 dakika, haftada 5 gün spor

Geçen aile hekimimiz haftada beş gün en az yarım saat spor yapmamız gerektiğinden bahsederken “Almanlar daha hastalığın başlangıç evresinde ilaç almadan nasıl iyi olurum diye doktora geliyorlar, bizler ise şifayı iyice kaptıktan sonra hangi ilaçlarla iyileşirim diye doktora danışıyoruz.” dedi. Çok haklı.

Spora karşı tavrımız da sanırım bu yönde. Yaşam tarzı haline bir türlü getiremiyoruz sporu. Fazla kilolar, kalp damar sorunları, romatizmal rahatsızlıklar vs. baş gösterdiği zaman aklımıza düşüyor ve spora başlıyoruz. Bir heves devam ediyoruz. Ne zaman ki kilolar ve ya değerlerimiz normale dönüyor o vakit hemen jübilemizi yapıyoruz.

Bir çıkabilsek dışarı

Kendimizi kaldırıp kanepeden, giyip spor ayakkabılarımızı bir çıkabilsek dışarı, gerisi gelecek eminim. Yavaş yavaş günlük rutinimizin içine soktukça mutlu olmaya başlayacağız. Düzenli tekrar ettiğimizde spor yapmadığımız günler vicdan azabı duyacağız. Spor yapıyorum biraz da yediklerime dikkat edeyim bilinci de gelecek bundan da eminim. Eşimiz dostumuz da gaza gelecek. Evde ki çocuğumuza da örnek olacağız halbuki.

Zaten tüm gün yoruluyorum diye düşünüyoruz fakat spor sonrası vücuttaki hormonlar dinlenmeyi ve uykuyu daha kaliteli hale getiriyor. Kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlıyor. Bunları da aslında hepimiz biliyoruz.

Kışın hava pis diyeceksiniz belki ama mis gibi dağ yolu var yürüyüş için ya da Mudanya’da sahil kenarı şahane. Yani bunlar hep bahane…

Nenem de spor mu yapıyordu?

Yapmıyordu ama onun yaptığı işi bir gün yapsan üç gün yataktan kalkamazsın…

Ya bir düşünsenize artık ekmek almaya dahi arabalarımızla gidiyoruz.

Neyse, herkesin özgür iradesine kimse karışamaz ama hani biraz spor yapsak hepimize iyi gelecek sanki. En azından kendimiz için ufak da olsa bir şeyler yapmış olacağız.

Belki de bu hafta spora başlamak için iyi bir haftadır ha ne dersiniz…

Elif Aksoy

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Serkan Aydın 25 Şubat 2018 at 19:50

    Pazartesi başlıyorum, bu yüzden bir dilim çikolatalı pasta yiyebilirim 😀

  • Yanıtla Elçin Aksoy Hacıbaba 27 Şubat 2018 at 08:25

    Sabah spora gitmemenin pişmanlığı ile üstüne bu yazı geldi. Salı sabahına suçlulukla başlıyorum 😔 Yazılarını okumak ne güzel geldi yine 😁

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan