Astroloji

Doğum Haritası Nedir ve Hayatımızı Nasıl Etkiler?

2 Mayıs 2018
Doğum Haritası


Astrolojide Doğum Haritası

 
Bu hafta, astrolojiyle ilgilenenlerden ve kendini derinden tanımak isteyenlerden çokça aldığım bir soru üzerine yazmak istedim: Doğum haritası nedir ve hayatımızı nasıl etkiler?

Hepimiz bambaşka yerlerde, bambaşka çevrelerde, başka başka aileler içinde ve bambaşka bedenlerde doğuyoruz. Devamında ise hem benzer, hem özgün hayatlar sürüyoruz. Temelde yaşam deneyimini, zaman zaman benzeşen ve kesişen, kimi zamansa onu başkalaştıracak yollardan geçerek yaşıyoruz.

Hiç farkında olmadığımız halde tüm bunları şekillendiren bir sistem var ki;

Bilinçaltı kodlarımız!

Doğum Haritası

Hepimizin bu dünyaya gelirken özümüz olan ruhumuzu bedenlemek ve buluşmak istediğimiz deneyimleri yaşayabilmek üzere hazırlanan bir yaşam planı ve bu yolda bize yardımcı olacak bireysel özelliklerimiz var. Tam da buna hizmet edecek şekilde, hayatımızı, davranışlarımızı, yaşadıklarımızı şekillendiren bilinçaltı kodlarını oluşturacak bir sistemin içine doğuyoruz.

Doğduğumuz anda, doğduğumuz yerde etkili olan enerji, hayatı nasıl tanıdığımızı belirliyor. Çevremizdekileri kodlama şeklimiz bu anda gerçekleşiyor. Buna uygun durumları, buna uygun deneyimleri ve insanları hayatımıza çekmeye tam bu anda başlıyoruz.

İşte doğduğumuz yerde doğduğumuz anda hakim olan gökyüzü sisteminin yani etkili enerjinin ve kodların fotoğrafı bizim “doğum haritamız” oluyor.

Gökyüzü, her an olduğu hali, aynı şekliyle yalnızca bir kez alıyor. Bu da demek oluyor ki hepimizin doğum haritası kendine özgü, parmak izlerimiz gibi…

Bu sebeple yalnızca Güneş burcumuzu bilerek çıkarılan sonuçlarda ciddi hata payı ile karşılaşıyoruz. Bir aylık dilim içerisinde doğan herkesin burcu aynı iken, aynı gün içinde bir saatlik hatta birkaç dakikalık farklarla doğmanın, tamamen farklı haritalara ve farklı deneyimlere zemin hazırlayabilmesi mümkün oluyor. “Ben Akrep burcuyum ama tüm Akrepler aynı değil” cümlelerini bu sebeple duyuyoruz.

Charlie Chaplin ve Adolf Hitler’in yalnızca 4 gün arayla doğmuş olduğunu biliyor muydunuz?

Doğduğumuz Anın Etkisi

Bin yıllar süren gözlemler ve bilgi birikimi sayesinde şu anda her anın hangi kodları çalıştırdığını okuyabiliyoruz. Mesela; Mars etkisinin güçlü olduğu bir anda doğan kişi -Güneş burcu ne olursa olsun- bu kodlardan kaynaklı atılgan, cesaretli oluyor ve girişimlerinde zorlanmıyor. Yine bu etkiden kaynaklanan başka bir yanıyla olaylara kendini acelecilikle itebiliyor, kısa vadeli tartılmış davranışlarla en çok “keşke” diyebiliyor.

Öte yandan Mars’ın zayıf çalıştığı haritalarda, kişinin gerçekleştirmek istediği pek çok şey varken, şartlar uygun olsa dahi “bir türlü adım atamıyorum” dediğini görüyoruz. Ya da şartların uygun olduğunu farkedemeyip aksiyona geçmemek üzerine illüzyonik bahaneler ürettiğiyle karşılaşıyoruz.

Bunun gibi her gezegen ve yıldız etkisi için haritamızda, bilinçaltımızda hangi kodların çalıştığını çözümlediğimizde güçlü ve zayıf yanlarımızı bilerek gitmek istediğimiz yönde bilinçle hareket edebiliyoruz. Hangi yönlerimizi kullanarak diğer hangi yönlerimizi besleyebileceğimizin idrakine varıyoruz.

Eğitim hayatımızı, yeteneklerimizi, mesleğimizi, ilişkilerimizi, ailemizi, arkadaşlarımızı, maddi ve manevi yaşam biçimimizi, biz hiç farkında olmadan şekilllendiren kodlarımıza dair bilinç kazandıkça kendimizi, hayatımızı yönetebilecek gücü elimize almış buluyoruz.

Transit Etkiler

Doğum anımızda kaydettiğimiz harita bilgisinden sonra, gezegenler ve yıldızlar hareket etmeye devam ediyor. Bu sırada doğum haritamızdaki yerleşimleriyle etkileşime geçmeye başlıyorlar ve bunu hayatımız boyunca sürekli olarak devam ettiriyorlar. Gezegenlerin transit hareketi ya da geçiş etkisi dediğimiz bu durumlarla yani yeni kodlarla, doğduğumuzdan beri taşıdığımız ve zamanla dallanıp budaklanan kök inançlar tetikleniyor.

Biz de güncel olarak tetiklenen kodlarımız vasıtasıyla her an, her gün, her yıl kendimizi bazı olayları yaşarken ve hayatımıza dair seçimler yaparken buluyoruz.

Bu sebeple takip ettiğimiz güncel etkilerin büyük önemiyle birlikte, bunlardan daha fazla doğum haritamızı, kök inançlarımızı, bize gerçekte neyin uyumlu olduğunu bildiğimizde; gidişatta geri kalan herşeyi daha iyi anlayabiliyor, artık tekrarlamak istemediğimiz kısır döngüleri noktalayabiliyor, gerçeğimizi, ruhumuzun ilerlemek istediği yönü görebiliyor ve transit etkilerle tetiklenen olayları yerine oturtmayı sağlayabiliyoruz.

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Eda Uğurluel 15 Mayıs 2018 at 18:18

    Hazal Hanım, tesadüfen denk geldiğim yazılarınızı kısa süredir takip ediyorum. Çok harika bi’ yazı olmuş. Kendini tanıyabilmek gerçekten zor.. Bu alanda ışık tutuyosunuz. Daha da parlamanız ümidiyle…

    • Yanıtla Hazal Özkan 16 Mayıs 2018 at 18:28

      Teşekkür ederim Eda hanım 💕 Kendimizi tanımak yolu aydınlatıyor gerçekten.
       
      @yasamciceklerinet Instagram hesabımda da farklı yazılarımı bulabilirsiniz.
       
      Sevgiler

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan