Astroloji

Mars Kuzey Ay Düğümü Karşıtlığı

30 Mayıs 2018
Mars Kuzey Ay Düğümü Karşıtlığı


8 Haziran’da kesinleşecek Mars kuzey ay düğümü karşıtlığı henüz gerçekleşen dolunay etkisi ile hepimize görünür olmaya başladı.

 
Ruhumuzun yürümek istediği yolu bizim için dile getiren ay düğümleri, bir senedir Aslan-Kova aksında çalışıyor. Aynı etki ile bu süre içinde güneş tutulmaları serisi de bu aksta gerçekleşiyor.

Ay Düğümleri Aslan-Kova Aksında

Bu süreçte ilerliyor olduğumuz yön;
Yeteneklerimizi daha fazla keşfedip kullanarak, kalbimizden gelenleri, bize doğal olarak verilmişleri, yanımıza alarak bunlardan hem topluma, hem kendimize fayda sağlamak.

Kalp sesimizi daha iyi tanıdığımız ve zihnimizin bizi yolumuzdan alıkoymaya çalışan konuşmalarının da zaman içinde ona eşlik etmeye başladığını bizzat deneyimliyor olduğumuz bir dönemden geçmekteyiz.

Kova burcundaki güney ay düğümünden beslenen kafa sesimiz, bizi yapmak istediklerimizi zihne uydurmaya çalışma haliyle alışkın olduğumuz yerde tutmaya çabalarken, Aslan burcundaki kuzey ay düğümü, kalbimizi, kendimizi daha iyi tanımaya, bizi sevgiye daha fazla açmaya götürüyor.

Mars Kuzey Ay Düğümü Karşıtlığı

Aylardır bu yönde çekilirken, belki bu konuda bazı adımlar atmışken bu karşıtlıkta korkularımızın bir kez daha kendini göstermekte olduğu dönemdeyiz. Bu süreçte yürümek istediğiniz yol ile ilgili zihinlerden ‘yapamam’ temalı korku dolu cümleler duymak çok olası.

Biz kalbe, yeteneklerimize, doğalımıza açılırken zihnimiz Mars’tan aldığı kuvvet ile bir kez daha alışkın olduğumuz noktaya güç verme çabasında olacak.

Özellikle iş ve kazanç alanında yeteneklerimizi kullanma yolunda giderken, kendi işimizi kurarken, yeteneklerimizi gelir kaynağına dönüştürürken ve etki aldığımız diğer alanlarda nelerden korktuğumuzu, zihnin bizi hangi korku saçan hikayeleriyle kalbimizden geçeni yaşamaktan alıkoyduğunu net şekilde görmek için ideal bir fırsat.

Güneş ve Ay Tutulmaları ile İlişkisi

Mars kuzey ay düğümü karşıtlığı ile içinde olduğumuz günler, geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşmiş tutulmalarla belirginleşmeye başlamış olan sürecin bir parçası. Bu linkteki yazı ile o dönemi hatırlamanız nasıl etki aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlayacak. Devamında ise; önümüzdeki Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleşecek tutulmaların bir parçası olarak etkisini ortaya koyuyor olacak.

Temmuz ayı ile başlayacak süreci, mecburi, ani değişimler yaşamak zorunda kalmadan, krizsiz geçirmek için şu an tutunduğunuz korkuları ve adım atamam söylemlerini fark ederek yanından geçmeniz ideal olacak.

İstediğimiz, hayal ettiğimiz şeyi daha net görmeye başlamışken bunu yapıp yapamayacağımıza dair bu çelişkili hal, aslında istediğimiz yönde kendi yolumuzu temizleme sürecinin bir parçası.

Geçmişten getirdiğimiz şeyleri bırakmaktan, korkulardan korksak da kalbimiz, ruhumuz, doğalımız yönünde onları görerek atacağımız adımlar bizi en temelde gerçek cesaretimize ve gerçek mutluluğumuza açıyor olacak.

Mars Kuzey ay düğümü karşıtlığı ile ilgili aldığınız etkilere dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Sevgiye, aşka, romantik birlikteliklere, hobilerinize, yaratıcılığınıza, çocuklarla ilgili konulara kalpten açılma yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Bağlantılarınızı sosyal bağlardan ya da mesafeli durumlardan öteye götürmekten, bu bağlarda derinleşmekten korkarak kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Boğa:

Evinize, ailenize, güvende olma hissine kalpten açılma yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Duyguları hissetmekten, güven, sevgi, şefkat, merhamet gibi hislere açılmaktan, kuralcılığı, donukluğu, mesafeli tavrı yıkmaktan korkarak kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

İkizler:

İstediklerinize, kalbinizden gelene açılma yolunda, bu yönde planlar yaparak ve bunları insanlara açarak ilerlemek ile ilgili bu dönemde korkularınız açığa çıkar. ‘Zamanı gelince hallolur’ diyerek kendinizi gerçekleştirmek istediklerinizin peşinden plansızca koşmakta tuttuğunuzu, elinizdeki imkanları ve ihtimalleri değerlendirmekten korkarak kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Yengeç:

İş, gelir ve harcamalarınız ile ilgili konularda istediklerinize kalpten açılma yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Maddi anlamda mevcut şartları korumaya, güvende hissetmeye ve ödemelere odaklı kazanmakta kalarak bu yöndeki korkular ile kendinizi daha az çalışıp daha çok kazanmaya açmak konusunda engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Aslan:

Kendinizi birey olarak kalbinizden gelen haliyle ortaya koymak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Birey olarak ve ‘ben’ diyerek kendinizi ifade ettiğiniz ve ortaya koyduğunuz durumlarda ilişkilerinizin zarar göreceğinden korkarak kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Başak:

Hayal gücünüze, bilinçaltı ve spiritüellik ile ilgili konulara kalbinizden geldiği gibi açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Yalnızca somut olarak gördüğünüze inanmayı, kontrolcülüğü, detaycılığı bırakmaktan korkarak içinizle bağ kurmanız yolunda kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Terazi:

İdealleriniz, hedefleriniz, topluma ve kitlelere katkınız ile ilgili konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Benzer yönde ilerleyen diğer insanlarla kendinizi kıyaslayarak, rekabete sokarak ve dış referanslı başarı ölçüsü koyarak birşeyleri becerememe olasılığından korku ile kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Akrep:

Kariyeriniz, işiniz, toplumsal statünüz, eş ve anne/baba olmak ile ilgili konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Güvende olma hissini ve alışkın olduğunuz ortamı kaybetme korkusu ile kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Yay:

Eğitimler, seyahatler, yabancı kültürlerle bağ kurma ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Yakın çevrenizle alışkın olduğunuz şekilde iletişimi kaybetme, herşeyi planlayarak yaşamaktan uzaklaşma gibi korkular ile kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Oğlak:

Hem maddi hem manevi konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Kendi yönetiminizde çalışma ve kazanmaya, hem iş bölümünde hem maddi kaynak olarak başkalarının desteğini dahil etmekten, parasal konularda yardım almak veya ortak olmaktan korkarak daha fazla ilerlemeniz ile ilgili kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Kova:

İlişkilerinizle, iş ortaklıklarınızla ilgili konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. İş ortaklığı ya da partner ilişkisi içinde olduğunuzda veya bu ilişkileri güçlendirip derinleştirdiğinizde kendinizi birey olarak ifade edemeyeceğiniz, ortaya koyamayacağınız korkusu ile kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Balık:

Çalışma ortamınız, çalışma şartlarınız, günlük rutinleriniz ile ilgili konularda kalbinizden gelene açılmak yolunda bu dönemde korkularınız açığa çıkar. Sorumlulukların artması ve sistemin belirginleşmesinin yaratıcılıktan ve hayal edilenden uzaklaştıracağı korkusu ile kendinizi engellediğinizi fark edebilirsiniz.

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan