Moda

Puantiye & Stil Önerileri

25 Mayıs 2018

Puantiye

Merhabaaa! Cuma gününün neşesi üzerimde, ayrıca da bir doğum günü kızıyım bugün 👸🏼

Ee kaleme aldığım konu da neşeli olmalı diye düşünerek kullanmakta zorlandığımız desenlerden biri olan, ayrıca bu sezonun da trendleri arasında yeralan “puantiye”den bahsedeceğim bugünkü yazımda sizlere.

Puantiye deyince aklıma direkt iki isim geliyor; zamanında ortalığı kasıp kavuran 👉🏼 Marilyn Monroe & Aundrey Hepburn.

Gözlerinizi kapayın ve Marilyn’nin o uçuş uçuş puantiyeli seçimlerini, Aundrey’in oldukça asil ve şık puantiye detaylı kombinlerini getirin aklınıza.

1950’lerin vazgeçilmez deseni hatta dişiliğin simgesi diyebiliriz bu tatlı ve aynı zamanda şık olmayı başarabilen desen için.

Puantiye denilince akla gelen ilk isimlerden olan, benekleri sonsuz bir küme olarak niteleyen Japonların avangard sanatçısı Yayoi Kusama, 2012 yılında Louis Vuitton için kıyafetlerden aksesuarlara kadar özel bir koleksiyon hazırlamıştı.

Kusama, bu işbirliğinden “beneklerim galeride kalmayacak herkes görecek” diyecek kadar da mesut olmuştu.

Ben de sosyal medyanın yalancısıyım ama bazı kültürlerde insanların kötülüklerden korunduklarına inandıkları için kıyafetlerine dolunayı anımsatan daireler çizdikleri ve bunun da zamanla puantiye desenine döndüğüne dair rivayetler var.

Puantiye

Peki puantiye nasıl kullanılmalı?

Farklı kombinlemeler ile yazı en çok çağrıştıran bu deseni düşündüğümüzde aklımıza ilk vintage mayolar, retro kıyafetler gelir.

En güzel puantiye örneğini Cemre Kemer [@cemrekemer] yansıtmış sosyal medya hesabından bizlere 👇🏽

Bayan fizik mi demeli? 😱

Puantiye

Nilüfer Korkmaz (@nkdesignstore tasarımı) elbise tercihi ile öyle zarif ve feminen görünüyor ki baktıkça bakasımız geliyor.

Kombinine de diyecek söz yok! Halka küpeleri ve saç bandı ile uyum içerisinde tüm look ✌🏽

Bu güzel enerjili kadını öpüyor, ekranlarda daha sık görmeyi diliyoruz! ❤

Puantiye

Bir başka beğendiğim kombin ise Blog Yazarı Bianca Somer Turkmen’in [@biancasomer] tercih ettiği Maile NYC [@maila.newyork] marka tulumu 👌🏼

Sarı uzun saçları ve son dönemin bombası iri siyah gözlükleri ile müthiş bir uyum yakalamış, retroluktan bir tık daha uzaklaştırmış tulumunu!

Rahat ve şık bir stil için tercih edeceğiniz puantiyeli elbise modellerinde dikkatetmeniz gereken önemli detaylar bulunuyor 👇🏽

Seçtiğiniz elbisede yer alan puantiye detayları küçük ise vücudunuzdaki kusurları rahatça kapayabilir ve dikkatleri kıyafete çekebilirsiniz. Ancak kıyafetinizdeki desenler büyükse tüm dikkati o bölgeye çekecektir. Bu anlamda puantiyeli parçaları kombinlerken bu detaylara dikkat etmenizi öneririm.

Bu sezon puantiye alışılmışın dışında farklı renk seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Denemenizi ve hemen siyah-beyaz kolaylığına kaçmamanızı tavsiye ediyorum!

Puantiye

Mevsimin biraz dışında kalsa da karşıma çıkan en iyi kırmızı puantiye kombinlerinden biri 🙋🏼‍♀️

Elbisenin üstüne kullanılmış olan transparan yağmurluk detayı kombine aşırı bir tatlılık katarken havasını da değiştirmiş.

Denemekten kaçmıyoruz, cesur kombinler ile baş döndürüyoruz öyleyse bu yaz!

Puantiye

Zamansız dediğimiz kombinler vardır ya, heh işte bu da tam öyle olmuş. Kırık beyaz midi boy elbise üzerine küçük kırmızı puantiye detayları renkli küçük çanta ile adeta harika bir uyum yakalamış.

Çantanın küçük ve babetlerin sade bir seçim olmasından dolayı, çantadaki renk kalabalıklığı asla göz yormuyor aksine pozitiflik katıyor 😍

Puantiye desenli bluz veya gömlekleri yazın kot şortların üzerine uyarlarken büyük bir el çantası, büyük güneş gözlükleri ve minik küpelerle kıyafetinizi hareketlendirebilirsiniz.

Basit dokunuşlarla yaz havasına girmek istiyorsanız puantiyeli bir üstü, dar kesim lacivert bir etek ve bir çift babet ya da düz sandaletle tamamlayın derim.

Puantiye

❌ Gömleğin asimetrik, volan detaylı ve hareketli dökümünden dolayı aynı şekilde detaylı kot şort ile sevemedim. Gömleğin aşağı uzanan asimetrik detayının şortun uzunluğundan aşağıda olmasını ya da dümdüz beyaz bir şort tercih edilmesini dilerdim.

Puantiye

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan