Sağlıklı Beslenme & Diyet

Ramazana Özel Fit Tatlı Tarifleri

22 Mayıs 2018

Ramazana Özel Fit Tatlı Tarifleri

Diyet yaparken olduğu gibi oruçluyken de gün içerisinde canımız tatlı isteyebiliyor. Ben de bu yüzden bu hafta sizlere gün içerisinde tatlı tüketmediğiniz için iftar sonrası rahatlıkla tüketebileceğiniz fit tatlı tarifleri vermek istiyorum. Bu tarifler hem kısa sürede hazırlanabilir, hem düşük kalorili, hem de bir o kadar da lezzetli.

İşte sizler için hazırladığım Ramazana özel fit tatlı tarifleri:

ÇİKOLATALI FİT GÜLLAÇ

Malzemeler

• 1 su bardağı yarım yağlı süt
• 4-5 küçük güllaç yaprağı
• 1 yemek kaşığı bal
• 2 kare bitter çikolata
• 4-5 adet Antep fıstığı

Yapılışı

Ilık sütün içerisine 1 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırın. Daha sonra güllaç yapraklarını süte daldırın. Yarısını servis kasesine koyduktan sonra üstüne çikolatayı rendeleyip serpin. Üzerine kaptaki sütün çoğunu da ekledikten sonra kalan güllaç yapraklarını da ekleyip sütü boşaltın. Üstünü istediğiniz gibi fıstık ve çikolata parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

BROWNİE MÜSLİ

Malzemeler

• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
• 2 tatlı kaşığı kakao
• 2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kaba koyun. İyice karıştırdıktan sonra iki porsiyona bölün. Soğuk tüketmek için kâseleri gece boyunca buzdolabında bırakın. Sıcak tüketmek isterseniz mikrodalga fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

HURMALI SMOOTHİE

Malzemeler

• 70 gr hurma
• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra yumuşaması için suda bekletin. Daha sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Soğuk tüketmek için içerisine buz ekleyebilirsiniz.

FİT DONDURMA

Malzemeler

• 100 gram dondurulmuş meyve (böğürtlen, ahududu, vişne vb)
• 1 yemek kaşığı bal
• 4 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kaba koyup blender yardımıyla karıştırın. Yaptığınız karışımı cam kaplara döküp dondurucuya kaldırın. Her yarım saatte bir dondurmanızı çıkarıp bir çatal yardımıyla karıştırın. 24 saat sonra sağlıklı, leziz dondurmanız hazır. Kendi damak zevkinize göre bal miktarını arttırabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bal yerine fıstık ezmesi, fındık ezmesi de kullanabilirsiniz.

YEŞİL ÇAYLI BÖĞÜRTLENLİ SMOOTHİE

Malzemeler

• 1 tatlı kaşığı yeşil çay
• 1 su bardağı sıcak su
• 100 gram dondurulmuş böğürtlen
• 1 adet muz
• 1 top vanilyalı dondurma
• 5 küp buz

Yapılışı

Yeşil çayı sıcak suda demleyin. Demledikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin. Muzu küp şeklinde doğrayın. Ardından dondurulmuş böğürtleni blenderdan geçirin. Soğuttuğunuz yeşil çayı, doğranmış muzu, karadutlu ve vanilyalı dondurmayı buz küplerini ilave ettikten sonra blenderda karıştırın. İşte smothie miz hazır.

KARPUZ LİMONATA

Malzemeler

• 1/2 adet orta boy karpuz (dilimlenmiş, kabukları çıkartılmış)
• 3 adet orta boy limon
• 1,5 su bardağı soğuk su
• 2 yemek kaşığı esmer şeker

Yapılışı

Karpuzların kabuğunu kesip, çekirdeklerini tek tek ayıklayın. Bol suda yıkayıp kuruladığınız limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Rendelediğiniz limonların suyunu sıkın. Daha sonra çekirdeklerini ayıkladığınız karpuzları küçük parçalar halinde blenderlayın. Sıktığınız limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, soğuk su ve esmer şekeri ekledikten sonra tekrardan blenderlayın. Yaptığınız karışımı süzün. Hazır olan karpuzlu limonatanızı soğuttuktan sonra servis edebilirisiniz.

Not: Geçen hafta Ramazan’da sağlıklı beslenme önerilerinde bulunduğum makalenin de ilginizi çekebileceğini düşünerek linkini buraya ekliyorum: Ramazan Ayında Beslenme Önerileri

Haftaya görüşmek üzere, sağlıklı ve fit kalın.

Dyt. Simay Ejderoğlu

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

Yorum Bulunamadı

Cevap Yaz