Gönül Köşesi

Başıma Gelenler

23 Haziran 2018

Başıma Gelenler

Bir kaç haftadır üst üste başıma gelenler; hayatın içinde en çok neden korkuyorsak onunla sınanıp korkmamayı, üzerine gitmeyi, bir şekilde alt etmeyi öğretmek içindi sanırım. Aksilikler, noksanlıklar, hatalar olabiliyor yaptığımız herşeyde, bunları yaşarken ders gibi gelmiyor, tabi ki berbat hissediyorsun, korkuyorsun, nerden geldi bu benim başıma deyip isyan ettiğin de oluyor.

Neyse ki telafisi olan mevzular benim başıma gelenler. Yaşanan kötü tecrübelerin, başımıza gelenlerin, halledilme, normale dönme, yerine başka bir şey koyma ihtimali varsa oturup şükredip ders çıkarmak en akıllıcası diye düşünüyorum.

Pişmiş Tavuğun Ruh Hali

Geçen haftalardan birinde başladı aksilikler silsilesi; İstanbuldan misafir gelicek o gün, ben de deniz otobüsünden alacağım. Araba kullanırken bir anda gözüm karardı, nefes alamıyormuş, aldığım nefes yetmiyormuş gibi bir hisle, bayılacak gibi oldum. Hayatımda hiç bayılmadığımı da düşünürsek, yaptığım o paniği tahmin edersiniz.

Sağa çekip, biraz bekleyip sakinleşeyim dedim ama insanları da bekletmeyeceğimden o halde iskeleye kadar vardım. Feci bir durumdu. Uzun süre kendime gelemedim. Bir süre korkudan araba kullanamadım, aynı yoldan geçemedim. Benim gibi kontrol manyağı bir insanın, kendini kontrolsüz hissetmesini, kontrolü bırakmamak için direnmesini, sonrasında yamulup 10 gün kendine gelememesini yaşadıktan sonra birazcık sağlığına dikkat etmenin de bir mecburiyet olduğunu daha iyi anlıyor insan.

Tansiyonla ilgili yaşadığım bu sıkıntıları gözümde o kadar büyütüyordum ki sürekli aklımda aynı şey; ya kaza yapsaydım, ya bayılsaydım, ya şöyle olsaydı, ya böyle olsaydı diye felaket senaryoları ürettim. Ta ki o güne kadar; merdivenlerden gelen suyun, bizim evden geldiğini farkedene kadar. Beynimden vurulmuşa döndüm, basbayağı evi su basmış. Su vanasını kapatıp elektriği kapatmadan, içeri attım kendimi nasıl büyük bir hata yapmışım o panikle, Allah korudu resmen. İçeriye girdiğimde eşyalar suda yüzüyordu, ayak bileklerime kadar su, bir o tarafa bir bu tarafa derken o can havliyle koca koca eşyaları balkona nasıl atmışım şimdi olsa asla yapamam. Yani anlayacağınız tansiyon mansiyon kalmadı evi eski haline getirirken 😉

Ha bu arada, su neden basmış, diye merak ederseniz, termosifon yerinden çıkıp düşmüş Allahtan temiz su. Yanlışlıkla ben musluğu falan açık bıraksam bir 10 gün de bunun için kendimi yerdim; ahlar, vahlar, saçmalamalar, abartmalar benden sorulur… 😝

Neyse yıkadık, pakladık, biraz zarar ziyanla herşey yolunda. Çok şükür ki orda olduğumuz bir vakitte bizim üstümüze falan düşmedi termosifon. Zira altından kalkılacak gibi değil, 150 kilo falan. Çok şükür ki o gün o suda elektrik yoktu, telafisi olan zararlarla ucuz atlattık.

Anlayacağınız sonrasında sevinecek duruma geldik. Haa birde tansiyon takıntısı bir süre rafa kalktı 😉

Olaylar bitti işler bitti biraz kafa dinleyip küçük bir tatil yapalım diye yazlığa doğru yol aldık. Bir akşam üstü bahçede yemek yenilip keyif yapılacak; evin küçük bir deposu var bir şey lazım oldu açtım, daha önce milyonlarca kez açtığım gibi. Tıssss tısssss ses duydum hayatımda hiç yılan görmedim ki sesini de sadece filmlerden biliyorum. Aha dedim yılan var burda galiba. Eşim çok korktuğumu, korktuğumda küçücük kediyi pantere nasıl çevirdiğimi bildiğinden oralı bile olmadı dediğime. Ben de olmak istemedim, ne yılanı canım? İki gün sonra, kendisiyle merdivenlerde karşılaşınca anladım ne yılanı olduğunu 🤨

Tansiyonumda sıkıntı yok anacım, normal insanın da tansiyonu oynar bu durumda. Yılan ya, yılan! Ben çok korkarım bilumum böcek, hayvan, ne bileyim her şeyden bahsetmiştim daha önce. [Korkuyorum]

Ahh ömrümden ömür gitti. Detayları vermeyeceğim; size de sıkıntı yaşatmak istemem anlattıklarımla. Kocaman bir yılan ve ben 😩

Başıma Gelenler

Beterin beteri var; başıma gelenler en hassas olduğum, sürekli düşünüp kendi içimde abartıp, kendi kendimi korkuttuğum meseleler. Bakıyorum da hayatım boyunca da böyle olmuş. Bazen oturup; ne yaşadım, nasıl yaşadım, ne kadar zararla atlattım, ne kadar yaralandım, ben bu olaydan ne çıkardım, diye düşünmeli insan.

Bir anda herşey normalleşiyor, yaşadığın şey kötü gelmiyor, şükrediyorsun. Evet araba kullanırken bayılsaydım çok kötü olurdu ama bayılmadım. Evet su bastığında beni elektrik çarpabilirdi ama çok şükür ki çarpmadı. Yılan kardeşle karşılaştım evet ama bana bir kötülük yapmadı.

Avuntu falan değil benimkisi; başımıza gelen her şeyin bizden aldığı ve verdiği şeyler var. Aldıklarının telafisi varsa, yerine birşey konuluyorsa, sıkıntı yok demektir. Verdikleri konusu tamamen kişisel bakış açısıyla ilgili ama muhakkak bir ders olur görene.

Dilerim başımıza gelenlerle mücadele gücü olsun her zaman içimizde. Bir de en fazla şarkıdaki gibi aşktan olsun başımıza gelenler.

Mutlu haftalar…

Bu yazının şarkısı:
Başıma Gelenler, Göksel
Youtube linki için tıklayın.

Gönül Verim

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 23 Haziran 2018 at 18:30

    Gönülcüm, tüm bu talihsiz ve oldukça korkutucu tecrübeleri drama kaçmadan -hatta tam aksine- esprili bir üslupla aktardığın yazına bayıldım 👏🏻👏🏻 Başına gelenler için de geçmiş olsun dileklerimi kabul et canım.

  • Yanıtla Gönül Verim 23 Haziran 2018 at 19:12

    Çok teşekkür ederim. Olan oldu, yaşandı ve bitti şükür ki 🤣 Beterlerinden korusun Allah, kimselere de vermesin 🙏❤️

  • Yanıtla Banu Köprülü 24 Haziran 2018 at 17:51

    Hayat bize altından kalkamayacağımız, elimizi kolumuzu bağlayan dertler vermesin Gönül’üm.
     
    Geçer geçer daha öncekiler gibi 🎶
    Bu da geçer neler neler geçmedi ki 🎶 😉

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan