Cadı Sanatı

Çocuklarla 1500 Km

18 Haziran 2018

Çocuklarla 1500 Km: Güzel Kızımla Fethiye, Faralya Tepelerinde


Güzel Kızımla Fethiye, Faralya Tepelerinde

Kışın bahsetmiştim, oğlumun eğitim hayatındaki zor senelerden birindeyiz, diye. Neyseki sınavı başarıyla geride bıraktık. Kış boyunca, onu sınavın hemen ardından, daha okulların kapanmasını bile beklemeden gideceğimiz tatille, motive etmeye çalıştım.

Türkiye’nin en ünlü plajlarını göstermek istedim bu yaz çocuklara.

“Neye göre ünlü?” diye soracak olursanız, “Elbette üzerlerine kurulan son derece lüks tesislerine göre değil” cevabını verebilirim. Her yazı Bodrum’da geçirdiğimizden bu tarz beach konseptlerine çocuklar zaten alışık. Bu sebeple insanın değil, doğanın yarattığı güzellikleri görmelerini istedim bu yaz.

Çocuklarla 1500 Km

Türkiye’nin tanıtım filmlerinde ve fotoğraflarında en çok kullanılan plajları öncelikli olmak üzere İç Anadolu’dan Batı Akdeniz’e uzanan bir yolculuk gerçekleştirdik çocuklarım ve ortaokuldan yakın arkadaşım Hande ve oğluyla. Hande’yi sitemizin Gezi köşesinde yazdığı yazılardan biliyorsunuz zaten. Çocuklarla 1500 km yol yaptık birlikte. İki kadın, üç çocuk gerçekleştirdiğimiz bu yolculuğu Hande kendi köşesinde tüm detaylarıyla paylaşacak sizlerle 👉🏻 1500 Km’lik Rotamız

Ben gezi kısmından çok anı tarafını paylaşmak istiyorum yolculuğumuzun.

Boşandığımdan beri çocuklarımla olan bağın daha da kuvvetlendiğini hissediyorum.

Keyifli olduğu kadar yorucu olan bu yolculuğumuz bizi birbirinize daha da yakınlaştırdı. Bu seyahati onların yardımı olmadan gerçekleştirmek çok daha yorucu olabilirdi. Oysa neredeyse kişisel tüm ihtiyaçlarını kendileri hallederek, üzerine bir de bana olabildiğince yardım ederek, omuzlarımdaki yükü fazlasıyla azalttılar. Gezimiz sırasında hem ufukları genişledi, hem de sanki biraz daha büyüdüler, olgunlaştılar gibi geliyor bana. Gurur duyuyorum onlarla. Vicdanlı, sorumluluk sahibi, iyi insanlar olsunlar istiyordum, her geçen gün böyle yetişkinler olacaklarına dair inancım artıyor 🙏🏻

Gezerken öğrenmek bence herkesin en keyif alacağı eğitilme şekli 😉 Yolculuğa çıkmadan gezeceğimiz bölgeler hakkında eksik bilgilerimi tamamladım ki gördükleri, bilgiyle kuvvetlenerek, hafızalarında yer etsin.

Hande’yle o kadar keyif aldık ki yaptığımız bu yolculuktan daha bunu yaşarken bir sonrakileri planladık; Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve daha birçok rota… 😉 Nasip olur inşallah.

Bu arada elbette inanılmaz yorucuydu.

İki üç günde bir ayrı bir otele yerleş, denizin verdiği yorgunluğu üzerinden atamadan yeniden direksiyon başına geç, dünyanın en uslu çocukları da olsa üç çocuğu arka koltukta saatlerce araba yolculuğuna mahkum edince birbirleriyle kavga etmelerine tahammül et… Bunun gibi zorlukları elbette var. Ama gene de keyfi paha biçilemezdi.

Didem Tarzı Bagaj Bavul

Böyle çok noktalı seyahatler için bir kolaylık olduğunu düşündüğüm bir yöntem geliştirdim kendimce. Bilmem sizin için de yararlı olur mu ama paylaşıyorum işte süper yaratıcı fikrimi 😝

Beni Instagram’dan takip edenler ya da şahsen tanıyanlar oldukça fazla kıyafet, aksesuar ve dolayısıyla da birçok bavulla seyahat ettiğimi bilirler. Oysa bu sefer bagajda Hande’ye de yer açmam gerekiyordu. Öyle bir sürü bavulla gezemezdim fakat eşyalarımdan da vazgeçmek istemiyordum.

İkea’nın dolap içi hurçlarını bilir misiniz? Hani şu sert köşeli, dolap kadar geniş, siyah dikdörtgen hurçları👇🏻👇🏻

İkea Dikdörtgen Siyah HurçHurç, bavul kadar yer kaplamıyor bagajda ve çok daha fazla eşya alıyor içine. Kıyafetlerimizi bu büyük hurca yerleştirdim. Böylece bagaj, bavulum oldu. Her otelde, o gün giyeceklerimizi hurçtan alıp, ufak bir çantayla odamıza çıktım. Koca koca bavulları taşımak zorunda kalmadığım gibi bagajda oldukça fazla yer kaplayan o sert kabuklu, çek çekli bavullardan da kurtulmuş oldum.

Elbette bu da çok kolay bir seyahat şekli değil ama imkanlar dahilinde geçerli bir çözüm olduğunu düşünüyorum 🤔

Birkaç gün önce Bodrum’a annemin yanına geldik. Hande bayram öncesi İstanbul’a döndü. Yerini, daha önceki yazılarımda da bahsettiğim bir diğer yakın arkadaşıma bıraktı. Fatmacım ve yakışıklı oğlu Efekan’la birkaç gün daha Bodrum’da kaldıktan sonra hep birlikte Bursa’ya döneceğiz.

Bende son gelişmeler böyle. Herkese mutlu, huzurlu, keyfli bir yaz dilerim.

Sevgiler
Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  • Yanıtla Hande Sinan Sönmezerler 18 Haziran 2018 at 18:28

    Ah Didem’ciğim hakikaten de çok eğlendim kendi adıma, sağol bu hepimize iyi geldi, üstelik çocuklarımız sadece deniz-kum-güneş tatili yapmadılar, tam tersi biraz da deneyim turu gibi oldu; yeni maceralarımız da olsun inşallah…

  • Yanıtla Burak Süalp 4 Temmuz 2020 at 12:33

    İki çocukluk arkadaşı, üç çocuğu arabaya atıp seyahat etmek belli ki çok güzel olmuş. Kim bilir ne güzel anlar yaşayıp ne kıymetli anılar biriktirmişsinizdir. Fazla kıyafetler ve bavullar için hurç çözümün de harikaymış. Kalemine sağlık!

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 4 Temmuz 2020 at 15:34

      İnanılmaz güzeldi gerçekten. Uzun yolda araba kullanmayı çok seviyorum. Hani sana bahsetmiştim ya, pek evden çıkmıyorum, diye. İşte çıktığımda yüzlerce kilometre gidesim oluyor 🙃

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan