Moda

İkonik Parçalar

1 Haziran 2018

Vitrinde gözümüze bir elbise çarpar ve deriz ki ‘Hah bu tam …’nın tarzı’ veya ‘Bak bu kıyafet tam senlik’. Tarzının böyle tanınmasına bayılan bir insanım! 🖤

Biz kısaca bu duruma tarzımızı yansıtan ve belki de yıllardır tercihlerimizi tanımlayan ikonik parçalar diyoruz. Kış şıklığı bir başka, yaz şıklığı bambaşka… O sarıp sarmalayan renkler, sıcak his ve güzel kompozisyon ile mevsimin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu sezon da ikonik parçalar ile dolabınızdan harika kombinler çıkarmanız mümkün. Hadi, bizi en iyi yansıtan bu parçaları birlikte inceleyelim 🙋🏼‍♀️

Yazdan Kışa: Düşük Omuz Trendi

Feminenliği ve güzelliği gözler önüne seren düşük omuz trendi geçtiğimiz yıllardaki yükselişini hala sürdürüyor. Düşük omuz dekolte kıyafetler “Bardot Yaka” olarak da adlandırılır.

ikonik parçalar | düşük omuz

Eğer fırfır detaylı bir tasarımı tercih edecekseniz omuz yapınız fazla geniş ve göğüsleriniz büyük olmamalıdır. Aksi taktirde fırfırlar olduğundan daha geniş ve büyük görünmenize sebep olur. Bu sebeple sade ve düz modelleri tercih edin.

Omuzlarınız dar ise rahatlıkla fırfır detaylı tasarımları kullanabilirsiniz.

ikonik parçalar | düşük omuz

Düşük omuz bluz ve trikolar jeanlerin ve eteklerin tamamlayıcı parçasıdır. Hem günlük şık hem de spor kombinlenebilir.

Dantel detaylı düşük omuz bluz ve kazaklarla romantik bir havaya bürünebilirsiniz. Gece davetlerinde eteklerinizle kombinleyebilirsiniz.

Sezon Trendi: Mom’s Jean

90’lar modası günümüze gelirken, jean trendlerini de beraberinde getirdi ve “mom’s jeans” akımı her yeri sarmaya başladı! Yüksek beli, paçalara doğru çok hafifçe daralan rahat kesimiyle, bu retro jean trendini daha çok göreceksiniz.

Akıma katılmak da çok kolay değil tabii… Eğer uzun boylu ve ince bacaklı doğan şanslı vücutlardan değilseniz, biraz çaba göstermeniz gerekiyor.

ikonik parçalar | mom’s jean

Mom’s jean pantolon bacak boyunuzu kısa gösterebilir. Bunun için en uygun kombin ise spor ayakkabı ile olacaktır.

Koyu renk bir mom’s jean, beyaz spor ayakkabı ve deri ceket ile havalı bir kombin oluşturabilirsiniz.

ikonik parçalar | mom’s jean

Zarif Bir Dokunuş: Midi Boy Elbise

Artık sokak modası midi boy elbiseleri ağırlıyor. Diz altında biten, ayak bileklerine uzansa, dokunacakmış hissi veren tarzıyla hep bahsedilen parizyen stiller de bir anda ortaya çıkıyor. Çıkıyor çıkmasına ama doğru seçim, bizi tarz bir görünüme yaklaştırırken, yanlışlardan dolayı yer çekimine de maruz bırakabiliyor.

Yanlış seçimler midi boy elbise sayesinde olduğundan daha kısa ve tıknaz bir görünüm de kazandırabiliyor.

“Uzun lafın kısası” betimlemesindeki kısa tanımına takılı kalabiliyoruz. Üstelik bu takılma üzerimizden çıkarıncaya kadar sabit kalıyor.

Peki, midi elbiseler nasıl giyinilmeli?

ikonik parçalar | midi boy elbise

Midi elbiseler ile şık olmak için çok fazla uğraş vermeye gerek yok. Sadece ayakkabı seçimi ile stilinizi bir anda şık bir duruşla noktalayabilirsiniz.

Biraz da maskülen bir tavır takınmak istiyorsanız eğer ceketlerinizi omuzlarınıza atmanız yeterli gelecektir.

Midi boy sakıncalı olan kısımda olmasına rağmen bir o kadar da zarif. Bu elbiseler ayrıca bacak boyuna acımayan kıyafetlerden.

Bu nedenle minyon bir vücut tipiniz var ise elbise boyu diz altında kalan modelleri tercih edebilir, yüksek bir bel görünümünü kemerlerle destekleyerek orantı sağlayabilirsiniz

Boyu zaten uzun olan şanslı kesim, çekinmeyin hemen bir kombin oluşturun 🧡

Vazgeçilmezim: Oversized Kazak ve Hırkalar

Bu trend için ben de yaz-kış ayrımı olmuyor aşırı zamansız buluyorum. Bazen kar yağarken montumun içinde bazen ince olanlarını serin yaz akşamlarında kot şortumun üstünde… Bu tarzı detaylı anlattığım Oversize Tutkunlarına Şıklık Kokan Öneriler yazıma da göz atmak isteyebilirsiniz 😉

ikonik parçalar | Oversized Kazak ve Hırkalar

Geniş açıda değerlendirmek geniş kazaklar için ne yazık ki uyumlu değil. Dökümlü ve bol kazak modelleri ile genel ve herkes için uyumlu olan dar parçalardır.

Bazen bol olan kalıptaki kazak ile geniş bir parça bir araya gelmesi hafızalarda unutulmayacak bir görünüme neden olabilir.

ikonik parçalar | Oversized Kazak ve Hırkalar

Canlı ve dinamik stil arayışındaysanız eğer renk skalanız kombinlerinizde epey bir genişlemeli.

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan