Cadı Sanatı

Hiçbir Bağımlılığım Yok

8 Ekim 2018

Hiçbir Bağımlılığım Yok

Geçenlerde okuduğum bir kitap sayesinde anlık bir aydınlanma yaşadım. Bazı insanların bağımlılıklara bağışıklığı olduğundan bahsediyordu. Birden kafamın üzerinde bir ampül yandı 😝 Ben de bu insanlardan mıydım ki?!

Bağımlılık yaratabilecek her madde, insan ya da durumla ilgili yıllardır süregelen ilişkimi düşündüm ve evet sonuç bu; hiçbir bağımlılığım yok.

Bunun az buçuk farkındaydım ama o an herşey fazlasıyla netleşti. Bunu başarıymış gibi anlattığımı sanmayın. Çünkü değil, üzerinde benim her hangi bir iradem yok. Sanırım DNA’mın kendi kendine uyguladığı bir durum.

Sigara

20 yaşından beri sigara içiyorum fakat asla kendimi bir sigara tiryakisi olarak görmedim. Arkadaşlarımla keyifli geçen bir gecede oldukça fazla sigara içebilirim ama ertesinde günlerce -bunun haftaları bulduğu da olmuştur- sigara aklıma bile gelmez. Bunun sigarayı bırakmaya çalışan insanların ondan bir iki hafta uzak durmayı başarmasıyla alakası yoktur çünkü onlar bunu büyük bir iradeyle yaparken, bende durum keyfidir. Kısacası sigara içmeyi seviyorum ama içmediğimde aklıma bile gelmiyor günlerce.

Alkol

Gerçekten iyi içerim. Fiziksel yapımın zayıflığını görenler genelde beni içerken gördüklerinde ufak bir şok geçirirler. Sarhoş olmam. Bunu çok rahat söyleyebilirim. Etrafımdaki her hangi birine beni sarhoş görüp görmediklerini sorabilirsiniz 😉 Sigarayla olan ilişkim alkol için de geçerlidir. Onsuz olamamak gibi bir durumum hiç olmadı.

Bu arada sarhoş insanlara katlanamıyorum. Şanslı olduğum için başkalarının durumunu küçümsüyor değilim. Sadece herkes limitini bilsin istiyorum. Üzerine çıkınca oluşan manzaraya katlanmak ve onların çok akıllıca ettiklerine inandıkları lafları dinlemek zorunda kalan ben olduğuma göre söylenmeye de hakkım var.

Bu arada elbette benim de limitim var, sadece çoğunluktan biraz daha yukarda sınırım. Ama var ve ben de o sınırı geçmiyorum. Kimseyi bana katlanma durumunda bırakmıyorum. Kimse de bana eziyet olmasın mümkünse.

Uyuşturucu

Hiç uyuşturucu kullanmadım. Ne kadar dürüst olduğumu ve kullansam rahatlıkla söyleyeceğimi bilenler bu cümlenin altına imzalarını atabilirler. Elbette özellikle gençlik yıllarımda çevremde her türden uyuşturu kullanımına şahit oldum. Neden denemeye bile teşebbüs etmediğimi belki başka bir yazıda anlatırım. Neyse işte uyuşturucuyla bile bir tür ilişkiye girmiş olsam ona da bağımlılık geliştirmeme şansım oldukça yüksek geliyor bugün artık bana.

İnsanlar

Hele bu. Külliyen imkansız. Bağımlı olduğum, onsuz olmaz dediğim kimse olmadı. Evlatlarımı bu kategorinin dışında tutuyorum, o sevgi, bağımlılık değil çok daha üstün birşey çünkü.

Sevgili, dost, aile anlamında hiçbir bireyle bağımlılık derecesinde bir ilişkim olmadı. Bana çok zarar veren ilişkilerim oldu -dost, sevgili- tıpkı sigarayla arada sabaha kadar pofur pofur geçen geceler gibi bu ilişkilerinde zararını dibine kadar çektim içime fakat günün sonunda her birine hoşçakal demeyi bildim.

Ama başta da dediğim gibi tüm bunların arkasında bilinçli bir karar mercii olarak Didem var mı, emin değilim. Sanki herşey kendiliğinden öyle oluyor. Algoritmam böyle kodlanmış ve ben sadece komutları uygulayan robotum 😉

Didem Çelebi Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Hande S. Sinan 8 Ekim 2018 at 15:13

    Didemciğim çok şanslısın! Benim kahve, çay ve hatta bitter çikolata sevgim sonsuz. Onlarsız kalmayı denediğimde bir şekilde idare edebildiğimi gördüm hatta geçen sene kulak çınlamamın çok türk kahvesi içmemle alakalı olup olmadığını keşfetmek için 2 hafta türk kahvesi içmedim ve evet sonuç tahmin ettiğim gibi oldu; bu süreçte Türk kahvesi olmadan da hayatta kalabildiğimi 😂 keşfettim. Aslında bağımlı değildim sadece sıkıntıdan veya ritüelden veya sadece keyiften içiyormuşum ve öyle düşündüğüm gibi de bağımlılık sendromları göstermedim; tabii olayı doğru yorumladıysam 😂 Benimki sadece keyif ve sevgi, içmezsem ölmem 😂
     
    Ve evet, en kötüsü insanlara olan bağımlılık; sevgi ile marazi hastalıklı bir ihtiyaç yani bağımlılık asla birbirine karıştırılmamalı çünkü kimse kimseyi varetmiyor neyse ki 😅

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 8 Ekim 2018 at 18:18

      Canım benim sen iradeli bir kadınsın zaten 👍🏻 Bende durum biraz ilginç; bağımlılık yaratacak unsurlar bünyemde böyle bir etki yaratmıyor. Yani her hangi bir irade sergilememe gerek kalmıyor 😉

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 8 Ekim 2018 at 17:59

    Şimdi düşündüm kaldım 😉 Bağımlılıklarım ve ben 🤔 Madde bağımlılığım yok pekiiiii aile, dost, arkadaş 🙄

    • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 8 Ekim 2018 at 18:08

      Benim canım arkadaşım, onlar bağımlılık değil. Sen hayatımda gördüğüm en BAĞLI kişisin. Sevdiğin insanlara bağımlı değil bağlısın 😉😘

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan