Başucumda Kitap

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

11 Ekim 2018


Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer | Laurent Gounelle

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer | Konu

Kitap kahramanımız Alan Greenmor sorunlu bir çocukluk geçirmiştir. Amerika’da annesiyle beraber yaşayan Alan annesinin ölümünü atlamamışken üzerine bir de iyi gittiğini düşündüğü ilişkisinde sevgilisi tarafından terkedilince bunalıma girer ve intihar etmeye karar verir. Bunun için de Eyfel Kulesini tercih eder.

İntihar edeceği sırada onu bu fikrinden vazgeçiren Yves Dubreoil tanışır. Yves Dubreoil Alan’ın hayatını kurtarır ama bir şartı vardır. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaktır. Kendi iyiliği için… Alan bu teklifi kabul eder.

Alan asla itiraz etmeyen, kimseye hayır diyemeyen, girdiği ortamlarda fazla kendini belli edemeyen silik bir karaktere sahiptir. Yves’in verdiği görevler Alan’ın karakterine hiç uymadığı için onu oldukça zorlamaktadır. Verilen bu görevler normal şartlarda asla yapamayacağı şeyler olsa da vermiş olduğu söz Alan’ı buna mecbur bırakmaktadır.

Yves’in verdiği görevleri tamamladıkça Alan bir şeyin farkına varır. Alan artık eski Alan değildir. Sevmediği yönlerinden kurtulmaya başlamıştır. Bu serüven onu özgüvenli, başarılı kılmış, kendi olmayı, önemli olanın kendisi olduğunu öğretmiştir.

Tüm bunlar olurken Alan Yves’in neden bu kadar onunla ilgilendiğini merak eder ve araştırmaya başlar. İşte o zaman hiç tahmin edemeyeceği bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer | Yorum

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer içindeki seni ortaya çıkaracak, önyargılarını yok edip kaderin sandığın yaşamını aslında nasıl tersine çevirebileceğinin romanı.

​Düşünsene intihar etmek üzeresin, hiç tanımadığın bir adam seni kurtarıyor ama tek bir şartla. Onun yapmanı istediği her şeyi sorgusuz sualsiz yapacaksın. Zamanla yapılanların kendin için olduğunu farkettiğinde de bambaşka biriyle karşı karşıya kalacaksın aynada.

​Her ne kadar kendin için de olsa bu yaptıkların, başlarda nasıl da zorlanacağını bir düşün. Asla hayır diyemeyen biriysen (ki kendimden biliyorum) bunları yapmak neredeyse imkansızdır. Çok fazla çaba gerektirir belki ama kendine değer vermeyi öğretir. Yaşamımızın en büyük gerçeğinin kendimiz olduğu gerçeğini gösterir.

Kitabın, hayatında bir şeylerin iyi gitmediğini düşünenlere, yeni başlangıçlara karar vermeye çalışanlara ufacıkta olsa ışık tutacağını düşünüyorum. Yola çıkana kadardır her şey, çıkınca devam edersin nasılsa. O yüzden bir yerlerden başlamalı ki kalan zamanımızda şimdiye kadar kendimize yaptığımız hatalarımız için bir telafimiz olsun.

Dünyayı değiştirmeye önce kendinle başla. Hayatım değişecek diye düşünme. Şems’in de dediği gibi;

“Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını”?

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer | Alıntılar

• “Yine değişime direniyorsun! Çocuklar ile yetişkinler arasındaki temel farklardan biridir bu; çocuk, gelişme arzusu duyar. Yetişkin, değişmemek için elinden geleni yapar.”

• “Üzerimize çullanan şey kader değildir, mesajını yenilemeye çalışan hayattır.”

• “Platon’un mağarasıdır bu! Platon, çok karanlık bir tür mağarada doğmuş ve buradan asla çıkmamış insanları anlatıyordu. Bu mağara onların evreniydi; donuk ve hüzünlü olsa da aşina oldukları, dolayısıyla teskin edici bir yerdi. Dışarıya adım atmayı inatla reddediyorlardı, çünkü dışarıyı bilmediklerinden, orayı düşman, tehlikeli olarak hayal ediyorlardı. Dolayısıyla, o meçhul alanın güneşle, güzellikle, özgürlükle dolu olduğunu keşfetmeleri imkânsızdı…

Bugün birçok insan farkında olmadan Platon’un mağarasında yaşıyor. Meçhul karşısında yaman bir korkuları var ve kişisel olarak onları etkileyecek her değişimi reddediyorlar. Fikirleri var, projeleri, düşleri var, ama bunları asla gerçekleştirmiyorlar, doğrulanmamış binlerce korkuyla felç olmuşlar, elleri ayaklar kelepçeli, oysa anahtarı da yalnızca kendilerinde. Boyunlarında asılı, ama asla ellerine alamıyorlar.”

Yazar Hakkında

​10 Ağustos 1966 doğumlu Fransız Laurent GOUNELLE psikolojisi üzerine aldığı eğitimlerle çok sevdiği yazarlık kariyerine başlamıştır. Halen Fransa’da yaşamını sürdürmektedir.

​Eserleri;

• Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer
• Mutlu Olmak İsteyen Adam
• Seni Herşeyin Mümkün Olduğu Bir Yere Götüreceğim

Keyifli okumalar,
Kübra Mısırlı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Elif 12 Ekim 2018 at 10:15

    Çok severek keyifle okumuştum. Bugün yazınızla tekrar hatırlamak iyi geldi. Teşekkürler…

  • Yanıtla Kübra Mısırlı Keskin 12 Ekim 2018 at 14:18

    Ben de teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻😊

  • Yanıtla Nurdan Karahan 20 Aralık 2018 at 00:24

    Şu an okuduğum kitap. Aslında bir kişisel gelişim kitabı ama roman şeklinde yazıldığı için daha akıcı. Kitabın sonunda iş nereye varacak merak ediyorum 🙂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan