Moda

Tamamlayıcı Unsur Güneş Gözlükleri | 2019 Kış

9 Kasım 2018

Merhabaa! Kış aylarında da listemin en başında yer alan güneş gözlüklerinin 2019 kışına yansımasını bu hafta beraber ele alalım istedim ve sizin için her birini tek tek kaleme aldım 🕶

Daha önce de bu konu ile ilgili bir yazı yazmıştım. Hangi Yüz Tipine Hangi Gözlük Modeli? yazımda yüz şeklinize en uygun gözlüğü bulmanız için birçok belirtmiştim. Okumadıysanız bir tıklayın derim 😉

2019 Güneş Gözlükleri

2019 Güneş Gözlükleri | Kedi Gözü Tipi

İki farklı şekilde karşımıza çıkıyor 2019 kış sezonunda da. Retro renkli ve büyük kemik şeklinde. Bu gözlükler sayesinde göz çevreniz daha küçük ve elmacık kemikleriniz daha belirgin duruyor.

2019 Güneş Gözlükleri

RETRO Eyewear [@retroeyewearoffical] markasına ait bu tasarım gözlük, elmacık kemikleri belirgin olan, kalp yüz dediğimiz yüz tipindeki okurlarıma çok yakışacak ve bu tür yüz hatlı kimseler kedi gözü gözlüklerle asil bir hava elde edebilirler.

Benim gibi daha kemikli ve büyük modelleri tercih edenler için de hemen bir öneri iliştiriyorum.

2019 Güneş Gözlükleri

Chloe [@chloe] markası bu tarz güneş gözlüklerinde çok başarılı, neredeyse her yüz tipine uyum sağlayacak çeşitlikte bir koleksiyona sahip.

2019 Güneş Gözlükleri | Yuvarlak Gözlük Modelleri

Yuvarlak gözlükler, kare bir yüz şekline sahipseniz yüzünüzde oldukça güzel oturacaktır. Bu tip gözlükler keskin yüz hatlarınızı yuvarlak şekliyle yumuşatırken, yüzünüzün daha minyon durmasını sağlayacaktır.

Bu sayede sert ve maskülen duruşunuza daha kadınsı bir hava verebilirsiniz.

2019 Güneş Gözlükleri

En sevdiğim Hally&Son [@hallyandson] marka güneş gözlüğü olabilir bu model. Turkuaz Optik’ten [@turkuazoptik] daha fazla modele ulaşabilirsiniz, yurtdışını ziyaret etmeniz gerekmeden hem de.

Instagram: [@turkuazoptik]

Web Site: www.turkuazoptik.com

2019 Güneş Gözlükleri | Oval Retro Gözlükler

Oval Retro gözlükler kemikli ve dikdörtgen yüz tipi için en uygun gözlük şeklidir. Bu gözlükler yuvarlak kesimiyle daha yumuşak duracaktır ve yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatacaktır.

2019 Güneş Gözlükleri

Yüz hatlarınızı net bir şekilde görebilmeniz için aynanın karşısına geçip yüzünüzü inceleyin veya bir selfie çekip yüzünüzü detaylı bir şekilde inceleyin.

Yalnız, yüzünüzü germeyin ve yüz kaslarınızı serbest bırakın. Bununla birlikte, toplayabiliyorsanız saçlarınızı toplayın. Bu sayede yüz tipinizi adlandırabilir ve size daha uygun gözlüklere ulaşabilirsiniz.

Numaralı gözlüklerde de tüketiciler bazen markanın ve modelin cazibesine kapılıp hafifliği, rahatlığı, sağlamlığı yeteri kadar önemsemezler.

Piyasada en çok gördükleri, en çok ismini duydukları moda markalarının çok önerilmeyen plastik ve metal alaşımı olan (Monel) numaralı gözlük çerçevelerini tercih ederler. Bu oyuna düşmemeniz için;

Şuraya birkaç tane gözlük seçerken dikkat etmeniz gereken unsur yazayım!

✍🏽 Eğer bir gözlüğü gün boyu kullanacaksanız estetik, hafif ve rahat olmasını, aktivitelerinizi kısıtlamamasını, sağlam olmasını, ikide bir gevşememesini, kısaca size sorun çıkarmamasını istersiniz.

Bütün bu beklentilerinizi yerine getirecek bir gözlük var. Bu isteklerinizi karşılayacak doğru gözlükçüyü seçerken biraz titizlenin yeter.

2019 Güneş Gözlükleri

✍🏽 Gözlükçülüğün çok bilinçli yapıldığı Almanya, İsviçre, Fransa ve İskandinav ülkelerinde fason gözlükler fazla ilgi görmezler. Oradaki bağımsız gözlükçüler iyice bir filtreden geçirmeden kendilerine ve müşterilerine sorun yaratacak ürün satın almazlar.

Israrla moda marka arayan ve aradığı markanın kendine prestij sağladığını düşünen tüketicilerin bol olduğu ülkelerde fason gözlüklerin satılma şansları daha fazladır.

✍🏽 Eğer hizmet ve ürün alırken geçmişte yaşadığımız sorunları hatırlayacak olursak çoğunlukla bu seçimin iyi yapılmadığını görürüz.

Yaptığımız yanlışta, kimi zaman acele ile verilmiş, ani bir karar, kimi zaman yanlış bir tavsiye veya ucuza mal etme düşüncesi rol oynamıştır.

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan