Bibliyofil

KAFES | Sakın Gözlerini Açma

9 Aralık 2018
KAFES | Sakın Gözlerini Açma


KAFES | Sakın Gözlerini Açma | Josh Malerman

 
Merhabalar. Çok güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum. Bugün, okuduğum ilk ve tek korku kitabı olan Kafes’in yorumu ile sizlerle birlikteyim.

KAFES | Konu

İnsanlar bir gün haberlerde korkunç bir şey öğreniyorlar. Herkesi korkutan, herkesi endişelendiren bir şey. O ki gören kişinin akli dengesini kaybettiren, o ki insanların sırf onu görmemek için uzun süre evden çıkmadıkları bir varlık.

Evet kitap bu varlığın üzerine kurulu. Bilmiyoruz, tanımıyoruz bu garip şeyi. Fakat gören herkesin delirdiğini ve çok korkunç şeylere sebep olduğunu biliyoruz. Bu romanda da baş karakterlerimizin bu tuhaf yaratığa rağmen, kapılarını kilitleyerek, perdelerini çekerek, dışarıya göz bandı ile çıkarak yaşama tutunma çabalarını okuyoruz. Hem fiziki hem de psikolojik açıdan oldukça sıkıntı çekiyorlar. Bu kişiler bir araya gelerek hayatlarına devam etmeye çalışırken ihanetler, delirmeler, gerçek dostluklar ve aşklar ile her şey kördüğüm oluyor. Peki en son, o tuhaf varlığa karşı hayatta kalmayı başarabilecekler mi? Ne dersiniz?

KAFES | Yorum

Kafes, benim okuduğum ilk korku romanı oldu. Azıcık stres olunca veya telaşlanınca bile karnına sancılar giren birisi olarak kitaba oldukça tedirgin bir şekilde başladım. Bu da bol bol karnımın ağrımasına sebep oldu. 🙈 Kitaba devam ettikçe, merakım kat kat artsa da bir rahatlama hissettim. Aslında bu kitap bana korku hissinden çok gerilim yarattı. Bol bol geriliyorsunuz fakat korkacağınızı sanmıyorum. Okuduğum tek korku romanı olduğundan, kıyaslama yapamıyorum. Mutlaka daha iyi korku kitapları vardır ama bence bu da çok iyiydi. Okuduğunuza değeceğini düşünüyorum. Yazarın akıcı üslubu ve mükemmel kurgusu ile çok beğendim bir kitap oldu. Kitabın bir farklı versiyonu olan Kırmızı Piyano’yu da en kısa zamanda okumak istiyorum.

Kitabı okuyan bir başka arkadaşım ile birlikte kitabın filminin çekildiğini hayal ederken, internette kitabın film çekim sahnelerine denk geldiğimdeki mutluluğumu unutamıyorum. Henüz filmi çıkmamış olsa da merakla bekliyorum.

Eğer ilgi alanınıza giriyorsa muhakkak bir şans vermelisiniz diye düşünüyorum. Ben çok beğendim, sizin de en az benim kadar beğeneceğinize inanıyorum.

Sevgilerimle,
Pınar Sude Genç

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

8 YORUMLAR

  • Yanıtla Ahmet Yonca 10 Aralık 2018 at 02:49

    Pınar bizi bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorum. Yarın ilk işim Kafes kitabını sipariş vermek olacak.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 14 Aralık 2018 at 23:04

      Asıl ben çok teşekkür ederim. Umarım çok beğenirsiniz.
      İyi okumalar.

  • Yanıtla Ayşe Dikmen 10 Aralık 2018 at 04:47

    Canım seni tebrik ediyorum, kitaplara olan aşkın için. Yolun bahtın açık olsun. İnşallah gönlünden geçen her şeyin gerçekleştiği günler yaşarsın…

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 14 Aralık 2018 at 23:05

      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu ettiniz beni.
      Sevgilerimle…

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 10 Aralık 2018 at 08:20

    Pınarcım korku & gerilim edebiyatından hoşlanıyorsan Jean-Christophe Grangé ve Stephen King‘İ tavsiye ederim canım.
     
    Senin yaşlarındayken tam bir Stephen King müptelasıydım 🙈
     
    Sitemizin en genç yazarı seni kocaman öpüyorum 🤗😘😘

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 14 Aralık 2018 at 23:06

      Sen tavsiye ettiysen mutlaka okurum Didem Ablacım. ♥️♥️♥️♥️

  • Yanıtla Çiğdem Mertoğlu 1 Şubat 2019 at 23:16

    Kitabı hep en çok satanlar kısmında görüyordum. Şimdi yorumunu okuyunca okunacaklar listeme ekledim 🙂 Sayende listemdeki kitap sayısı artıyor 🙂 Yaşına rağmen yaptığın şey için seni çok tebrik ediyorum canım. Hayatın boyunca hep başarılı olmanı diliyorum.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 29 Temmuz 2020 at 21:03

      Çiğdem ablacım, yazılarımda dolaşırken birden buraya, bu yazıya geldim ve yorumlara inince gördüm güzel yorumunu. Yani, neredeyse bir buçuk sene geçmiş üzerinden ama olsun yine de yanıtsız bırakmak istemedim (: Yorumun için çok teşekkür ederim, önümüzdeki salı uzun bi’ aradan sonra kitap yorumum yayımlanacak. Bunu da buradan söylemek istedim- sen de görürsen tabii:))- umarım onu da zevkle okursun. Sevgiler.

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan