İnce Mevzu

Seni Seviyorum Çünkü…

31 Ocak 2019

Seni Seviyorum Çünkü

“Seni seviyorum” diye aklından geçiriyor kız bir yandan şarkısını söylerken ılık yaz akşamında. Güneş batmak üzere. Oturdukları sandalyelerin ayakları suda. Önlerinde sakız beyazı örtülü tahta bir masa, üzerinde ufak bir çilingir. Dillerine dolanan şarkının notaları kızın karşısında oturan, saçlarının rengi güneşten iyice açılmış sevgilisinin parmaklarının ucunda. Tuzlu omuzlarından akıp giden Ege’nin akşam meltemi. Şarkı söylerken kızın gözleri kapalı; gülümsüyor.

Mutluluk bundan daha fazlası olabilir mi? İşte bu kadarcık bir an mutluluk. Okurken bile hafifçe gülümsediğiniz. Hayat bu kadarcık işte. Bu kadar basit.

Seni Seviyorum

Şarkı bitiyor, bir kez daha çarpıyor kadehler hafifçe birbirine, akıyor yudumlar yağ gibi dudaktan kalbe ve kız az önce aklından geçirdiği cümleyi bu kez yüksek sesle tekrarlıyor:

K-Seni seviyorum.
E-Buna ne zaman karar verdin? (Gülümsüyor)
K-Uzun zamandır böyle hissediyorum aslında.
E-Ben çok emin olamıyorum. (Yine gülümsüyor)
K-Nasıl olamıyorsun? Başka kime böyle bakıyorum ki? Göremiyor musun?
E-Görüyorum. Ama ben duymak istiyorum. (Bu kez ciddi)
K-Söylüyorum ya işte!
E-Öyle iki kelime kesmez beni, bilirsin. Daha fazlasını duymak istiyorum. Neden seviyorsun beni?
K-Çünkü seviyorum işte, nasıl yani, madde madde sıralamamı mı istiyorsun gerçekten?
E-Evet, gerçekten istiyorum, hadi.

Kız bir an sıralamakta zorlanıyor karşısındaki erkeğe duyduğu aşkın sebeplerini. Deniyor:

K-Seni seviyorum çünkü beraberken çok eğleniyoruz.

Düşünüyor…

E-Başka?
K-Seni seviyorum çünkü birbirimizi çok iyi anlıyoruz, aynı anda aynı şeyi düşünüp aynı cümleleri kurabiliyoruz. (yine ufak bir es) Sonraaa seni seviyorum çünkü sen kimseye olmadığın kadar bana açık olabiliyorsun, kendimi iyi hissediyorum kendinle ilgili mahremini benimle paylaştığın zaman. Seni seviyorum çünküüü heyecanların hiç bitmiyor, çocuk gibisin. Seni seviyorum çünkü merhametlisin, çok dışa vurmasan da öylesin. Seni seviyorum çünkü bir çok erkekten farklı olarak zayıflıklarını göstermekten çekinmiyorsun. Seni seviyorum çünkü bir yanın istikrarlıyken diğer yanın hercai. Seni seviyorum çünkü hata yapmak pahasına kendi kafanın dikine gidebiliyorsun. Seni seviyorum çünkü… Çünkü daha yüzlerce sebebim var galiba, sen sorana kadar ben de art arda sıralamamıştım. Peki ya sen? Sen beni neden seviyorsun?
E-Sıra bende mi? Ama bu benim oyunumdu? Hem nereden çıkarıyorsun seni sevdiğimi? (Çok pis sırıtıyor)

Kız tam küskün bir bakış fırlatacakken;

E-Peki peki dur bi dakika…

Ve bir an düşünüyor;

E-Seni seviyorum çünkü sen her şeyden önce benim gerçek dostumsun ve bu hep böyle kalacak, biliyorum, seni seviyorum çünkü dünyanın öbür ucunda da olsan sen çoğu zaman adeta benim diğer yarım gibisin, hissedersin, seni seviyorum çünkü en zor anlarda bile dünyayı kendin ve etrafındakiler için güzelleştirebilecek bir sebep bulursun, gözlerindeki ışık hep orada, seni seviyorum çünkü sen içinde aynı anda hem 15 yaşında bir kız çocuğunu hem de olgun bir kadını yaşatabiliyorsun, seni seviyorum çünkü sen hep çok güçlüsün, sen olmak için başkasına ihtiyaç duymazsın ve seni seviyorum çünkü beni olduğum gibi, tüm hatalarımla, aksiliklerimle, değiştirmeye çalışmadan seviyorsun. Kendini kaybetmeden yaşamak isteyen bir erkek için bundan daha önemli bir sebep olabilir mi bilmiyorum.

Denize Doğru

Kız gülümsüyor, yerinden kalkıp sevgilisinin sandalyesinin arkasına geçiyor, ona sarılıp yanağına bir öpücük konduruyor. Denize doğru birkaç adım atıp, ayaklarıyla suyu birkaç kez ileriye doğru fırlatıyor, güneşin yarısı ufuk çizgisinin üzerinde diğer yarısıysa denizin içinde, günün en güzel anlarından birini yakalıyorlar yine birlikte. Omuzunun üzerinden arkasında kalmış olan sevgilisine bakıyor.

K-Denize girelim mi?
E-Girelim.
K-Hadi!

Diyeceğim şu ki;

Soğuk, çoğunlukla güneşsiz geçen ve hepimizi geçici depresyonun eşiğine getiren bu tatsız kış günlerinde size böyle tatlı bir yaz günü armağan etmek istedim. Okurken hissettiniz, biliyorum. Sadece Ege’nin ılık havasını, denizden gelen iyot kokusunu değil, bu çiftin arasında geçen konuşmanın içinde yaşanan duyguları da hissettiniz bir çoğunuz. Hissedememiş olanlar da ümitlerini yitirmesinler, elbet sizin de hissedeceğiniz günler gelir.

Yukarıda geçen diyaloğu etkisi daha yüksek olsun diye birbirine aşık iki insan üzerine kurdum. Siz istediğiniz şekilde hayal edip farklı ilişkiler üzerine kurabilirsiniz hikayenizi. Kendi hayatınıza uygun biçimde rolleri dağıtabilirsiniz. Anne-çocuk, baba-çocuk, iki kardeş, iki arkadaş, öğretmen-öğrenci ve hatta yönetici-çalışan bile olabilir. Oynanan bu “seni seviyorum çünkü…” oyununun ilişkileri nasıl farklılaştırdığını, derinleştirdiğini, canlandırdığını gerçekten yaşayarak deneyimlemenizi isterim.

“Evladım o benim, zaten biliyor benim onu nasıl sevdiğimi”

“Kaç yıllık kocam, ne gerek var şimdi, eski köye yeni adet”

“Söylersem şımarır”

diye düşünmeyin. “Seviyorum ama gösteremiyorum, söyleyemiyorum” bahanelerinin arkasına sığınmayın, sığınmayın ki karşılığında kendinizi çok sevdiğiniz o insanın gözünden görebilme, dinleyebilme fırsatını kaçırmayın.

Hissettiklerinize inanamayacaksınız. Her türlü anlaşmazlığı, uzaklığı, egoyu çözebilir birbirinize söyleyeceğiniz cümleler. Yeter ki kalbinizi açın. Hayat bize bildiklerimizi unutturacak kadar sert olabiliyor zaman zaman. Siz, dilinizin ucundaki sihirli kelimeleri sevdikleriniz için sıklıkla kullanmayı unutmayın.

Sevgilerimle,
Seda Çağlayan

*Yazıları haftalık olarak düzenli takip edebilmek için İnstagram hesaplarımız:

@incemevzuofficial ve @senveben.biz.tr

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

18 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 31 Ocak 2019 at 07:50

    Sabah sabah iyi geldi. Deniz’in kokusunu, denizin sesini ve kendimi en sevdiğim yerde hayal edebilmek 🤗🦋🦋

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 11:46

      İşte bu harika:)
       
      Çok teşekkür ederim yazdığınız için, duymak çok iyi hissettiriyor:)
       
      Sevgiler

  • Yanıtla Fatoş Şahin 31 Ocak 2019 at 08:05

    Benim sevgilerimde “seni seviyorum “çünkü” ya da “rağmen” yok sadece “sevgi” var koşulsuzca. Sevdiğimizi söylemeliyiz kısmına yürekten katılıyorum, duymak istiyor insan. Bir zamanlar “Beş sevgi dili”nde okuduğum 5 sevgi gösterme yollunun hepsini kullanmak gerek kısacası avaz avaz söylemek gerek 💙
     
    Kaleminize sağlık, günüm güzel başladı sevgiyle…🍀

  • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 11:57

    Merhabalar:)
     
    Haklısınız, biz koşulsuz seviyoruz, buna çok katılıyorum ama severken sevdiklerimize karşılıksız verdiklerimizi bir zaman sonra onların ağızından duymak insana çok iyi geliyor. İnsan her konuda motive olmaya ihtiyaç duyuyor bence.
     
    Ben bu oyunu ilk kez çok yakın iki kız arkadaşımla oynamıştım. Zaten arasında çok sıkı bağlar olan üç insanın karşılıklı geçip birbirine “seni seviyorum çünkü sen… bir insansın” demesi fikri çok kafama oturmamıştı, “ne bu?” dedim, “körler sağırlar, birbirini ağırlar gibi 🙂” ama başlayınca gerçekten yanıldığımı fark ettim. Biz zaten çok yakın, gerçekten kardeş gibi arkadaş olan üç kadın o gece o masadan çok daha başka kalktık. Tecrübem hala o kadar sıcak ki içimde 🙂 Nacizane tavsiyede bulunmak istedim.
     
    Değil gününüze, bir saatinize bile katkım olabildiyse ne mutlu bana:) Ve iyi ki buradasınız.
     
    Sevgiler benden

  • Yanıtla Serap Kamilçelebi 31 Ocak 2019 at 12:05

    Canımm nasıl güzel geldi denizin kokusunu, güneşin ışıltısını ve sevgiyi hissetmek. Diyalog bitmesin istedim yani o kadar 🙂
     
    Düşündüm de, aynen dediğin gibiyim, ben de hep önemsedim bugüne kadar sevdiğime sevdiğimi söylemeyi ve de duymayı bunu sevdiklerimden. O kadar basit ki aslında bu duyguyu yaşayabilmek; sevmek ve sevilmek. Yeter ki gerçek olsun, samimi olsun hissedilenler, söylenenler. Yeter ki paylaşılabilsin sevgi istenildiği gibi, heyecanla.
     
    Sonuçta “Kaç kişiyiz savunan sevdayı…”
     
    Ya sen iyi ki yazmaya başladın, iyi ki.
    Seni seviyorum, kalemini de seviyorum, söyleyeyim istedim 🙂

  • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 13:45

    Diyalog bitmezdi de yerimiz dar, bir gün daha uzununu da anlatırım sana:)
     
    Teşekkür ederim, sen hep benimlesin. Ben de seni seviyorum.

  • Yanıtla Leyla Sabuncu 31 Ocak 2019 at 13:57

    Her perşembe heyecanla bekliyorum yazılarını. Ama bugünkü pek daha bir canlı, güneş gibi sıcak olmuş bir tanem. Sevgi de girince işin içine şahane olmuş. Bizim çocukluktan beri gördüğümüz, hisssettiklerimiz olmuş.
     
    Kalemine sağlık.
    Seni seviyorum 😘😙😉

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 15:10

      Yaz mevsiminin tasviri bile insanın kanını kaynatıyor:)
       
      “Sadık okuyucu kitlesi yönetim kurulu”na alacağım seni:)
       
      Ben seni daha çok seviyorum.

  • Yanıtla Yeliz Kar Tengiz 31 Ocak 2019 at 14:16

    Okurken kalbim duracak sandım heyecandan 🙂 Seni seviyorumlarım çoktur benim de, gönlüm bol.
     
    Yüreğine sağlık canım.
    Seni seviyorum…

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 15:13

      Sen melek gibi bir şeysin zaten benim ve bence bulunduğun herkesin hayatında. Çok seviyorum, evet!

  • Yanıtla Ciğdem Kirecci 31 Ocak 2019 at 16:09

    Okurken beni aldın götürdün yine, kısa da sürse o kadar iyi geldi ki bana..
     
    Kalemine sağlık canım arkadaşım..
    Seni seviyorum çunku…
    Cok nedenim var buraya sığdıramam ☺️

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 19:30

      Ne büyük zenginlik benimki 🙂

      Love you 🙂

  • Yanıtla Hande S. Sinan 31 Ocak 2019 at 16:49

    Seda çok güzel yazmışsın; okurken gözümde canlandı. Biz de kendi aramızda bunu oynarız eşimle ama sevgimize sebep bulmayız bilerek; “Seni seviyorum ama neden sevdiğimi bilmiyorum der,” güleriz. Yazı harikaydı, bana bunu hatırlattı.

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 19:33

      Hayal gücünüze kapı açmak ne güzel, oradan bir de yetmezmiş gibi anılarınıza dokunabilmek.
       
      Yazmak ayrı güzel, okunmak ayrı.
      İyi ki buradayım, iyi ki buradasınız.
       
      Sevgiler

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 31 Ocak 2019 at 19:16

    Ruha ne iyi gelen bir yazı. Özellikle gri, puslu kış günlerinde bu sıcacık satılar sanırım hepimizin içini aydınlattı. Önce yüreğine sonra kalemine sağlık güzellik 👌🏻😘

    • Yanıtla Seda Çağlayan 31 Ocak 2019 at 19:34

      Teşekkür ederim my dearest editör 🙂
      Yetti ama bu kış olayları, hadi ama yaz gelsin artık 🙂

  • Yanıtla F.K. 4 Şubat 2019 at 08:37

    Uzun yazmaya gerek yok;

    Seni Seviyorum 🙂

    • Yanıtla Seda Çağlayan 4 Şubat 2019 at 12:16

      Tembel:) Ben de seni seviyorum:)

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan