Astroloji

19 Şubat: Başak Burcunda Dolunay

6 Şubat 2019

19 Şubat: Başak Burcunda Dolunay
Güçlü etkilerle başlayan 2019’un ilk ayı, aniden bir yön tayin etmemizi gerektirmişti. Bunu yapmak için beklediğimiz, oyalandığımız durumlarda ise yer yer zorlu olsa da yön çizmemize yardımcı oldu. Kova yeni ayının ardından 19 Şubat’ta yaşayacağımız Başak burcunda dolunay, sürecin bir parçası olarak bu yönde kalemimizi sivriltmeye geliyor.

Başak Burcunda Dolunay

Özellikle birebir ilişkiler üzerinden kendimize dair okumalar yapacağımız bu dolunayda kontrol etmeye çalıştıklarımız öne çıkacak. Özünde sonuçlarından korktuğumuz için, bıraktığımızda istediğimiz gibi ilerlemeyeceğine dair kaygılandığımız için kontrol etme çabasında olduklarımız önümüze dökülecek. Her an gözetimde tutarsak, zihinde sürekli neler olabileceğinin alternatiflerini hesaplarsak kaybetmekten kurtulacağımızı, güvenli tarafta kalacağımızı sandıklarımız gözümüzün önünden geçecek.

Başak dolunayı; “İpleri gevşetebildiğinde, kontrol etmeye çalışmak, yıpranmak yerine doğal olarak emek verdiğinde seninle olan gerçekten seninledir.” diyor. İş veya para için, aile için, partner ilişkileri için emeğimizin kıymetini bilerek onu doğru yerlere harcamayı hatırlamak önemli. Bu dönemde temelde doğru yönettiğimiz emeğimiz olmalı.

Enerjimiz en kıymetlimiz!

Kendimiz olmak yerine sürekli fedakarlık haliyle kendimizden çalma ya da diğer insanların bizden çalmasına açık olma, buna izin verme hallerini Başak dolunayında daha kolay sınırlandırabileceğiz.

Satürn-Neptün 60’lığı da devredeyken; yaptıklarımızın koşulsuz sevdiğimiz için emek vermek mi, kaybetmekten korktuğumuz için ödün, taviz, fedakarlık mı olduğunu kendimize açıkça ifade etmeyi seçmeli.

Bulanık sularda dolaşmak, davranışlarımızın altındaki sebebi kendi içimizde dürüstçe görmeyi ötelemek bu dönemde ilk anda kolay gelen tercih olabilir. Sürecin üst seviyelerde zorlamasını beklemeden ayırdına varmayı seçebiliriz.

Keskinliği, sivriliği, netliği kullanmak işimize yarayacak! Ellerimizde sıkı sıkı tutmaya çalıştığımız ancak salıversek kayıp gidecek ipler, gerçeği görmemizin aydınlığıyla çözülüp gevşerken bir yandan sınırsız, flu, kayıp, ifadesiz ya da seçimsiz davrandığımız alanlarda da keskinliğe geçişimiz söz konusu olacak.

Bu dolunayda değişimin dışarıda kocaman hareketler ve büyük, gürültülü hamlelerle kendini göstermesini beklemeyin. Durduğumuz yerde netleşmek, suyun birike birike yayılması gibi usul usul yayılmayı ve büyümeyi getirecek.

Biz farkında olarak ya da olmayarak silik silik yazdığımız satırları, gerekenden hafif geçtiğimiz cümleleri, davranışları, sivrilttiğimiz kalemimizle koyulaştırdıkça, nelerle devam etmemiz, nelere gerçekten emek vermemiz gerektiğini de anlıyor olacağız.

Başak burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Boğa:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

İkizler:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Yengeç:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Aslan:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Başak:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Terazi:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Akrep:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Yay:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Oğlak:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Kova: 

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Balık:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Sevgiyle…❤❤
Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 6 Şubat 2019 at 14:49

    İpleri gevşetmek, belli ki öncelikle onu sıkıca tutan, kendi ellerimizi rahatlatacak.
     
    Hazalcım Astroloji ile bütünleşmiş, kişisel yaşamımızı geliştirmek adına harika tavsiyelerle dolu bir yazıydı, her yazdığında olduğu gibi 😉👌🏻

    • Yanıtla Hazal Özkan 6 Şubat 2019 at 18:36

      Evet canım Didem, en önemlisi de önce bizim rahatlamamız. Gerisi akar… 😊
       
      Çook teşekkür ederim güzel yorumun için. 💕🤗

  • Yanıtla Beril Erem 7 Şubat 2019 at 01:16

    “Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular”
     
    Bir gün de “Ey Terazi! Sen çok bunaldın, geç şu köşeye bir soluklan” Yok!
    Valla çocukluğumdan beri ne zaman kendi burç yorumumu okusam hep aferin herkesi motive ettin, ay Allah razı olsun Zarife Yenge’ye de hastaneye uğramışsın,.. vs Hadi bakalım şimdi kovanı küreği al arkadaşlarınla güzel güzel oyna modunda herkes.
     
    Dünya teraziler hariç herkese iyi valla 😭

    • Yanıtla Hazal Özkan 7 Şubat 2019 at 13:29

      Terazi’nin yumuşak karnı bu sevgili Beril! Herkes ona “bencil ol” diye bağırsa bile yapmakta en zorlandığı bu olur. O bir başına olmak için değil, ikiliğin dengesini adaletli şekilde kurgulamak için buradadır çünkü. 🙂
       
      Bunaldığı zamanlarda çoğunlukla kendini fazlaca geride tutmuş, bu adaleti kendinden önce karşı tarafın lehine kullanıyor demektir. Terazi’ye hayat adaleti koruduğunda daha güzel! 💕

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan