İnce Mevzu

Tesadüf

7 Şubat 2019
Tesadüf
Tesadüf diye bir şey yok. Ben biliyorum.

Peki sen de biliyor musun? Tesadüf diye bir şey yok. Yaz güzel kafanın bir kenarına. Sadece zamanı ve sebebi var. Yaşadığın her olayı tam da zamanında yaşıyorsun aslında çoğu zaman hiç de farkında olmadan. Yolunu, yerini değiştirmen, hayatına katacağın insanları seçmen ya da tam aksine hayatının belki de tam merkezinde olanlarla vedalaşman için sana bahşedilen o esaslı “fırsat”ın adı tesadüf.

Korkma uzat elini, yakala. Nicelerinin içine düştüğü “yuvarlanıp gidiyoruz işte” bataklığından çıkabilmek için uzat elini. Sen de yuvarlanıp gitme. Ayaklarının üzerine sağlam bas, nereye gittiğini bilerek, önünü görerek yürü. Bekleme, gelmeyecek elindeki sihirli değnekle o peri. Senden daha iyi kimse bilemez aslında ihtiyacın olan “o şey”i.

Tesadüf dediğin keskin makas

Öğretilen yaşamların içinde kendisine biçilen rolleri yaşayan insanlardan ayır kendini. Sıradanlıktan sıyır. Kendine biçtiğin elbiseyi geçir üzerine, geç aynanın karşısına. Gördün mü bak! Hiç potluk yok, ya da belini sıkan o kemer. Aslında nasıl da kesiyormuş nefesini. Derin bir nefes al. İşte senin o tesadüf dediğin, aslında şu an üzerindeki elbiseyi biçtiğin makasın ta kendisi.

Biraz Cesaret

Hayatını kuşatan “olmaz”ların ağzını sıkıca bağla, kaldır kimsenin bulamayacağı o en gizli rafa. Biraz zor olacaktır ama bugüne kadar yürüdüğün yolda çok gerilerde bıraktığın o sırt çantasının içindeki en kıymetli “senlik”leri çıkar, koy yeniden önüne. Şöyle bir evir çevir kafanın içinde, unutmuş olamazsın, kaldığın yerden yeniden başla kendinle muhabbete. Sesini duy. Kulak ver. Bugüne kadar uzak ama işte bugün tam da karşında duran “yeni”ye dokun tüm cesaretinle. “Yeni” demek biraz ateş biraz da bilinmezlik demek, geri çekilmek yerine keşfetmeyi dene.

Yolculuk

Ve madem ki gözlerin bu satırların üzerinde dolaştı, bundan böyle rotanı “El alem”in dediğine göre çizme. Pusulanın kuzeyi kalbin, güneyi beynin, koy önüne, vur yola. Asla geç kaldığını düşünme, nefes aldığın her an yeniden başlamak için en iyi zaman. İçine sinmeyeni yaşamaktansa her zorluğundan keyif alacağın sana ait o çok özel ve benzersiz serüveni yaşa.

Yolun açık olsun…
Sevgilerimle

*Yazıları haftalık olarak düzenli takip edebilmek için Instagram hesaplarımız:

@incemevzuofficial
@senveben.biz.tr

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

14 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Elif 7 Şubat 2019 at 09:51

    Günaydın seninle güne başlamak harika geldi. Bu hafta sana süprizim var köşemde. Pazara kadar bekleyemedim valla. 🙂 Yıllar sonra bir yılbaşı gecesi tesadüfen bir araya gelmediğimizi düşünüyorum ben de canım. Öpüyorum çok… İyi ki burdasın…

    • Yanıtla Seda Çağlayan 8 Şubat 2019 at 00:56

      Ben de kesinlikle Kaş’a tesadüfen gelmediğimizi düşünüyorum. O gece orada tesadüfen bulunmadık. Ben bugün tesadüfen burada değilim 🙂 Pazar gününü sabırsızlıkla bekleyeceğim…

  • Yanıtla Leyla Sabuncu 7 Şubat 2019 at 10:14

    Ay yine harika, yine harika bir yazı 👏😘💜
     
    “Tesadüf diye bir şey yoktur,” çok doğru. Herkes karşısına çıkan seçeneklerden kendine yakın geleni seçip, kendi yolunu kendi seçer. 👏👏👏💜💜💜😉
     
    Tebrikler canım.

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 7 Şubat 2019 at 11:30

    Şu ünlü “Elalem”e isyan bayrağını daha çocukken açmıştım. Hayatımın hiçbir döneminde kararlarımı etkilemeyi başaramadı dışardaki insanlar. Açıkcası bunu bir başarı gibi söylemiyorum çünkü bunu yapmak için hiç çaba göstermedim, gerçekten kitlenin fikri pek umrumda olmadı 😂
     
    Tesadüfler ya da kader diye yaşadıklarımızın da bizi bir sonraki sekmente hazırlayan aracılar olduğunu düşünüyorum. Tek dileğim daha güçlü olabilmem için hayatın beni büyük acılardan geçirmemesi.
     
    İlham veren bir yazıydı, kalemine sağlık canım.

    • Yanıtla Seda Çağlayan 8 Şubat 2019 at 01:02

      İyi hatırlıyorum, ben de isyan bayrağını açtığımda 15’tim. İyi ki de açmışız 🙂

  • Yanıtla Didem Kılıç 7 Şubat 2019 at 13:39

    Tesadüf diye birşey yoktur.. 🙂 Kalemine gönlüne sağlık..

  • Yanıtla Yeşim Yeğin 7 Şubat 2019 at 14:11

    Hislerime tercüman olmuşsun 🌿

  • Yanıtla Hulya Kavulcuoğlu 7 Şubat 2019 at 18:49

    Arkadaşım harika yazmışsın. Bizim tanışmamız da bir tesadüf değil bence. Sen ve diğeri benim iyikilerimsiniz…… ❤️

  • Yanıtla Seda Çağlayan 8 Şubat 2019 at 01:06

    Senin benim hayatıma girişin, yaşadıklarımız ve ömürlük dostluğumuz… Tesadüf değiliz Hülom 🙂

  • Yanıtla Santo Sentelo 9 Şubat 2019 at 15:47

    Merhaba, ben diğeri. 🙂
    Yazı çok hoş…
    Sadece bunu söylemek istedim.
    Hatta kahvemi alıp 2. kez okuyacağım.

    • Yanıtla Seda Çağlayan 11 Şubat 2019 at 13:29

      Aaaa, ben seni görmedim diğeri 🙂
      Ne güzel burada karşılaşmak 🙂
      Kahvelerinize ve iç dünyanıza layık olmaya çalışacağım.
       
      Öperim güzel yanaklardan 🙂

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan