Astroloji

21 Mart: Terazi Burcunda Dolunay

20 Mart 2019

* Yazıyı yazarının sesinden dinlemek için alttaki ses dosyasını tıklayabilirsiniz.

21 Mart: Terazi Burcunda Dolunay

Bahar resmi olarak başlıyor! 21 Mart’ta güneş hem baharı başlatmak için koç burcuna geçiyor hem de ay ile karşı karşıya gelerek terazi burcunda dolunay gerçekleştiriyor.

Terazi Burcunda Dolunay

21 Mart 2019’un özel, önemli bir mesajı var: “Ne kadar çok sonlanma, o kadar çok yeni başlangıç” diyor. Baharın değişmez hissi olan kıpır kıpır kelebeklerin, canlanmanın, yeniden doğuşun, filizlenmelerin, başlangıçların, yeniliklerin girişindeyiz artık. Güneş de burçlar kuşağında yepyeni bir yıllık döngüsünü başlatıyor. Tam olarak doğada olduğu gibi kış uykusu sonrası, herkes ve her şey için yenilenmiş bir şekilde tekrar diriliş vakti. “…o kadar çok yeni başlangıç” ile kastettiğim buydu. Şimdi başa dönüp mesajın “ne kadar çok sonlanma” kısmına geliyorum.

Terazi dolunayı, Koç-Terazi aksının ilk derecesinde meydana gelecek. Dolunayın bu güçlü neticelendirme enerjisi bir başlangıç derecesinde açığa çıkarken, aynı anda Merkür, burçlar kuşağının son burcu Balık’ta gerilemeye devam ediyor olacak.

Sonuç beklediğimiz işlerde bir aşama kaydettiğimizi göreceğiz. Bazı konuların kapanması ve bu vesileyle yeni başlangıçlara alan açılması gündemde olacak. Bu konular; uzun süredir sonuç beklenen, askıya alınmış ya da artık umudu kestiğimiz meselelerde geri dönüşleri içerir. Sonuçlanma, her zaman bitiş değildir. Grilerde kaldığımız durumlarda -siyah ya da beyaz- bir şekilde başlangıç kararının neticelendirilmesi, Terazi burcunda dolunay etkisiyle gündemimizde olacaktır.

Maddi konularda ortaklı paylaşımlı gelirleri, beraber yapılan işleri, birlikte elde edilen kazançları, aileyle, eşle ortak paraları içeren belirsiz kalmış durumlarda bu dönemde taraflar uzlaşmaya daha yakın olurlar. Yanlış anlaşılmaları saf dışı bırakabilirsek çözüme giden açık yolları daha kolay değerlendirebiliriz.

Seçim Yapmak

Kararsızlığımızdan ötürü uzun süredir sürüncemede kalan durumlar sonuç bulmak isteyecek. Seçim yapmak gündemimizde. Kendimizi güçsüz hissedebiliriz. Yetersizlik, başaramayacağımıza dair düşünceler bu süreçte karar almak ve adım atmak konusunda bizi geride tutabilir. Özgüvenle veya tek başıma yapabilirim sıkı duruşuyla çok başı hoş bir dolunay olmadığını söyleyebilirim. Bu duyguların tetiklemesiyle özellikle 5 Mart’ta Merkür gerilemesi başlamadan önce aldığımız kararlarda ya da bu tarihten sonra yeni belirmiş durumlarda ani girişimlerde bulunmamalı. Bilinçaltını tanıma süreci demiştim Merkür’ün Balık burcundaki retrosu için. Bu süreçte yüzeye çıkan bu düşünce kalıpları ve duygular aracılığıyla aynı yerde dönüp durma sebeplerimizi fark edebiliriz.

Yeni girişimler yapmak ya da yapacaklarımızdan vazgeçmek için kendimize süre vermeli. Bilgi akışı devam ediyor. Olanı her yönüyle görmeye açık olmalıyız.

Bahar Temizliği

Bu sırada kapanacak konuların kapanmasına, netleşecek durumların netleşmesine izin vermeli. Çünkü tam bir temizlik zamanı, bahar temizliği. Arada kalmak, kararsızlık, duygusal olarak bir yanı seçememek bu dolunayın en zorlayıcı hallerinden. Ancak bu seçimsizlikte durmanın yapmak istediğimiz başlangıçlar için engel oluşturduğunu görmeliyiz Terazi dolunayında. Merkür gerilemesi bitene kadar bu süreci yarım bıraktığımız ne varsa bir bir önümüze koyup onları tamamlamak ve kapatmak için değerlendirmeli.

Bırakın sıktığınız, karanlıkta tuttuğunuz, kendinizden bile sakladığınız, derinlere ittiğiniz ne varsa. Eski olan ve kullanmadığınız ya da işe yaramayan her şeyi atın. Baharın taze ve yeni enerjisinin tüm evinize, odanıza, ciğerlerinize, ruhunuza, her hücrenize dolmasına izin verin. Görmek istemediğimiz şeyi bir kez hissetmek ya da fark etmek ve onu göndermek ne kadar zor gelirse gelsin ömür boyu görmemeye çalışmaktan daha kolay. Bu hatırlatma zihnimizde dursun, hadi dip köşe temizlik vakti. 🙂

Sonrasında bu tamamlanmışlıkla, zihinsel, duygusal temizlikle istediğimiz seçimleri yapmak da kolaylaşacak.

Terazi burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Boğa:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

İkizler:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Yengeç:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Aslan:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Başak:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Terazi:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Akrep:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Yay:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Oğlak:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Kova:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Balık:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Faruk Çelikten 20 Mart 2019 at 11:12

    Anladığım kadarıyla Terazi burcu ve yükseleni Koç olan biri olarak önemli bir döneme giriyorum. O zaman biraz daha araştırma yapıp bu fırsatı değerlendirmeliyim diye düşünüyorum.
     
    Paylaşımınız için teşekkürler

    • Yanıtla Hazal Özkan 20 Mart 2019 at 12:51

      Mutlaka öyle, burcunuz ve yükseleniniz bu akstaysa sizin için önemi katlanır. Güzel olasılıklarla karşılaşın dilerim.
      Ben de teşekkür ediyorum yorumunuz için.

  • Yanıtla Duo Diyet 20 Mart 2019 at 13:42

    Evet, 21 mart startı verdi bahar için…
    Bize de bir takım bahar planlamaları düşüyor haliyle…
    Teşekkürler.

    • Yanıtla Hazal Özkan 20 Mart 2019 at 15:08

      Keyifli uygulamalar diliyorum.
      Ben de teşekkür ederim yorumunuz için.

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 20 Mart 2019 at 17:59

    Süperrrr bahar geldi ve diyorsun ki her konuda bahar temizliğinin tam vakti 😉 Yüklerden, fazlalıklardan hatta ağır gelen insanlardan kendimizi sıyırmak bence insanın kendine verebileceği en güzel armağan. Her şeyden önemlisi bahar bence umut demek, her şeyin daha iyi olabileceğine dair o optimist duygunun en yükseldiği aylardayız ne de olsa 🙃

    • Yanıtla Hazal Özkan 20 Mart 2019 at 19:31

      Yorumunu okurken bile ferahladım Didem 🤩
      Temizlik is everywhere, en sevdiğim 🤸‍♀️

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan