Genç Kalemler

Gözlerini Kapat, Şarkını Aç

21 Nisan 2019

Yazı: Gözlerini Kapat, Şarkını Aç | Yazan: Pınar Sude Genç
Müziğin hayatımdaki yerini düşündüm geçenlerde. Herhangi bir enstrüman çalmayı çok isterdim ancak müzik ile ilgili bir şeyler üretmek konusunda pek bi’ başarısızım. Bir şarkı söyleseniz, bir yerden sonra ritim tutmakta bile zorlanıyorum, o kadar vahim bir durumdayım yani. Yanlış anlaşılmasın, güzel bir müzik zevkim var. Hiç değilse ben öyle sanıyorum. ☺

Müzik kulağım neredeyse hiç olmamakla beraber, şarkı dinlemeyi çok severim. Çok mutlu olduğum veya çok üzüldüğüm, çok sinirlendiğim anlarda kitap okuyarak kendimi bulunduğum ortamdan soyutlarım fakat bazen öyle anlar oluyor ki kitap okumaya dahi mecalim kalmıyor. İşte tam da böyle anlarda sevdiğim şarkılar imdadıma yetişiyor. Kulaklığımı takıp gözlerimi kapatıyorum, şarkımı açıyor ve arkama yaslanıyorum. İyi geliyor, rahatlatıyor beni.

Şarkılar küçük mutluluklar ile güzel bir tesir bırakıyor üzerimde. Hem zihnimde hem kalbimde. En basitinden şöyle bir örnek vereyim:

Sabahları servise biniyor ve kulaklığımı takıp, dışarıyı seyrediyorum. Tam tepede yerini almaya koyulan güneşin ilk ışıkları yüzümde geziyor, içim ısınıyor. Güneşi kaybedince pozisyonumu değiştirip arkama yaslanıyor ve bu sefer rüzgarı hissediyorum. Bu davranış bende alışkanlık oldu. Rutinlerden nefret ederim ancak bu, severek yaptığım tek rutinim.

Dinlediğim müzikler ruh halimi de oldukça etkiliyor.

Mutlu olduğum anlarda rock dinleyerek enerjimi pekiştiriyorum. Kafam çok dolu olduğunda ise anlamını beğendiğim yabancı şarkılar dinliyorum. Dinlemekle kalmıyor, anlamları üzerine düşünüyorum. Bu da beni rahatlatıyor, hoşuma gidiyor.

Şöyle de güzel bi’ durum var, çok sevdiğim bir şarkıyı her dinleyişimde, ilk dinleyen Pınar geliyor gözümün önüne. Güzel bir durum.☺

Şu soruyu da sıkça sorarlar bana: “Kitap mı, müzik mi?“

Biraz zor bir soru olmakla beraber, yanıtım elbette “kitap”. Kitap okumak, günlük yaşantıma öyle bir şekilde yerleşmiş durumda ki, bir gün boyunca okumadığım zaman huzursuz oluyorum. Şarkılar bu kadar büyük bir yer kaplamıyor sanırım hayatımda.

Sahne arkasında önemli bir rolü olduğu için seviyorum şarkı dinlemeyi. Kendimi mutlu eden küçük şeyleri fark etmek güzel.

Sizin için sevdiğim birkaç şarkıyı da buraya bırakacağım. Sevdiğim şarkıları paylaşmayı sevmem normalde, bu özelliğimi de değiştirmeye çabalıyorum. Bu da onun bir parçası.

Gözlerini kapat, şarkını aç.

Adamlar – Acının İlacı
Hozier – Take Me To Church
Gary McDowell – Storm

Sevgilerimle,
Pınar Sude Genç

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla EÖ7 16 Mayıs 2019 at 23:43

    Ritim istekle olur yetenek işi de olabilir ama isterse insanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece istek, arzu ve çaba göstermelidir.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan