Astroloji

5 Nisan | Koç Burcunda Yeniay

3 Nisan 2019

* Yazıyı yazarının sesinden dinlemek için alttaki ses dosyasını tıklayabilirsiniz.

Yazı: 5 Nisan: Koç Burcunda Yeniay | Yazan: Hazal Özkan

Geçirdiğimiz Terazi dolunayı ile baharı başlattık. Merkür gerilemeli dolunay etkisiyle bırakmamız gerekenleri geride bıraktık. Şimdi 5 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcunda yeniay ile baharın taze enerjisinin ve yeniliklerin bu boşlukları doldurması sırada.

Mart ayı boyunca bir yandan yeni fikirler, bir yandan eskileri zihinlere akın etti. Seçim yapmak durumunda kaldık ve netleşmekte zorlandık. Netliğe ulaştığımızı düşündüğümüz durumlarda parametreler çeşitlendi, yeni değişkenlerle karşılaştık. Alelacele girişim yapmaktan çok, geçmişi veya var olan durumu gözden geçirmekti sürecin beklediği. Netleşmeye dair, seçim yapmaya, sorumluluk almaya, değerimizi fark etmeye, tek başımıza başarılı olabileceğimize, yeterliliğimize dair kaygıları, korkuları, yani adım atmamızın önündeki tüm düşünsel engelleri de yüzeye çıkararak temizlik yapmamızı istedi.

Koç Burcunda Yeniay

Koç yeniayı ise “tek başıma yaparım, ben yaparım, başarılıyım” pozitif enerjisini canlandırmaya geliyor. Bir nevi ateş yeniden yanacak. Bu ateşi, canlılığı, bu gücü hem kendimize hem çevremize faydalı olma farkındalığı ile kullanalım istiyor. Yeni, taze enerji akışıyla doğanın canlanıp değiştiği, dönüştüğü gibi hayatı değiştirme yolunda ilerleyeceğiz.

Bir yanımız netlik, keskinlik ve belki de sertlikteyken bir yandan tüm anaçlık, sevgi ve merhamet ile gücün aslında içimizde toplandığını hissedip onu sahiplenmek söz konusu olacak. Şefkati önce birebir kendimize yöneltmeyi hatırlayacağız. Feminen ve maskülen enerjilerin her bireyin kendi içinde birlikte çalışmasını fark edebiliriz.

Köklere Dokunmak

5 Nisan yeniayı ile etki aldığımız alanlarda üzerine uğraşıp durduğumuz konuların artık dallarını budamaktan çıkıp köküne değindiğimizi, o kökü sarstığımızı ve değişmesi gerekiyorsa olanı kökten değiştireceğimizi göreceğiz. Bu durum egonun tereddüt edebileceği ve durmak isteyebileceği nokta olacaktır. Kökleri sarsarak belki aileye, aile geçmişine ve alışılagelmiş toplumsal alışkanlıklara görünürde ters yönde gittiğiniz için kendinizi kara koyun olarak suçlayabilirsiniz. Bu illüzyondan ve etrafın konuşmalarından sıyrılabilirsek günün sonunda esasen liderliği ve bunun etrafımızdaki insanlara da faydasını deneyimleyeceğiz.

Tüm olan biteni savaşarak halletmek zorunda değiliz. Şunu hatırlamalı ki; dışarıda savaş varsa bu içerinin yansımasıdır ve aslında içeride de savaş vardır. Kökten değişimi kabul etmeyen dış sesler, içeride, kendi içimizde bunu kabullenmeyen egonun dışa vurumudur. Kendi içimizde bunu yüzde yüz kabullendiğimizde olan; ya o dış seslere hiç aldırış etmemek ve tamamen nötr ruh halinde kalabilmek ya da zaten o seslere hiç maruz kalmamaktır. Sonuç olarak kendi yolumuzu tüm iç huzurumuzla yürüyebilmektir.

İçten Dışa Değişim

Bu noktada ölçüt, dış seslerin varlığından çok bizim o sesler karşısında nötr kalıp kalamadığımız olmalı. Bu seslerin varlığı her daim sürebilir ancak içerideki eleştirel kafayı aşabildiğimiz takdirde dışarıda bunun bir önemi zaten kalmamış olacak. Seslerle savaşmak ve susturmaya çalışmak değil yapmaya çalıştığımız. İçeride bu sesler karşısında sinirlenen, bağırıp çağıran, tetiklenen ya da geri çekilip vazgeçen, kendini suçlayan, susan, pısan yani bir şekilde etkiyi alıp pasif ya da agresif tepki veren bir yanımız varsa onu dinleyip şifalandırmak ve yola bu şekilde devam etmek önemli.

Ömür boyu neyle savaştınız içten içe? Aileniz ne ile savaştı/savaşmış? Siz onların savaşıp durduğu hangi durumu üstlenmiş, devamını getiriyorsunuz? Bu cepheyi kapatıp oradaki yaralanmaları sonlandırıp, iyileştirip, artık oraya güç akıtmayı bırakma zamanımız Koç burcunda yeniay etkisiyle. Yapacağınız bireysel görünen hareketler belki sizin olduğu gibi etrafınızdaki diğer insanların hayatlarını ve yaşayış biçimini de değiştirecek. Değişime direnen iç/dış seslerle mücadele ve zorlanma hali önümüze çıksa da yol yürününce buna değecek. Bu süreçte gücü esasen dışarıdan almadığımızın farkında olmak ve içerideki varlığını kendimize hatırlatmak işimizi kolaylaştıracak.

Koç burcunda yeniay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular.

Boğa:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular.

İkizler:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular.

Yengeç:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız.

Aslan:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular.

Başak:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular.

Terazi:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular.

Akrep:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Yay:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular.

Oğlak:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular.

Kova:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular.

Balık:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 5 Nisan 2019 at 08:59

    Tam da gereksindiğim motivasyon: “Tek başıma yaparım, ben yaparım, başarılıyım.” Açıkcası yorucu bir kış oldu benim için. Koç burcunun o bitmek tükenmez bilmez enerjisine fazlasıyla ihtiyacım var 😉 Bir an önce benimle buluşsa iyi olur 🙃

    • Yanıtla Hazal Özkan 5 Nisan 2019 at 10:29

      Tam zamanında yetişti bu yeniay bence. Gerçekten içe dönüp zorlandığımız, zaman zaman pek çok şeyi sorguladığımız bir dönemden sonra bu motivasyona ihtiyacımız vardı. Güle güle kullanalım 💃🏻🤩

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan