Astroloji

19 Nisan | Terazi Burcunda Dolunay

17 Nisan 2019

* Yazıyı yazarının sesinden dinlemek için alttaki ses dosyasını tıklayabilirsiniz.

Yazı: 19 Nisan: Terazi Burcunda Dolunay | Yazan: Hazal Özkan

2019’a özel olarak Terazi burcunda dolunay ikinci kez gerçekleşiyor. Bu enerjiyi ikinci kez hissetmek bahar başlangıcı dediğimiz günlerden beri üzerinde durduğumuz değişim sürecinin toparlayıcısı olacak. 19 Nisan’daki dolunay, bu kez Koç-Terazi aksının son derecesinde meydana gelecek. Bu süreçte yapacaklarımız gündemimizdeki değişim halinin bir süreliğine görünen son aksiyonları olacak.

Öncü enerji, başlatıcı güç, aksiyonlar yoğunlaşıp iyice görünür olmaya başladı. Terazi dolunayı Jüpiter, Plüton, Satürn gibi uzak gezegenlerin gerilemeleriyle de etkileşimde gerçekleşecek. Köklenme ve eldekini geliştirme süreci başlamadan önce değişim evresinin hareket bekleyen son düzlüğündeyiz. Özellikle eskiyi yıkma, bırakma ve kopuş aksiyonlarının çok kuvvetli olduğunu görebiliriz.

Terazi Burcunda Dolunay

Söz konusu değişime, genişlemeye, büyümeye ve arzuladığımız bir üst seviyeye yer açmak için olduğumuz noktada bazı eski durumların yıkılması, kopuşun gerçekleşmesi gerekiyor. Terazi dolunayı bu temizliği daha derin bir seviyeye taşıyor. Değişimleri gerçekleştirirken durduğumuz, belki asla dokunamayacağımızı düşündüğümüz alanlar olabilir. Sorunları kovalama düşüncesiyle bunları değiştirirsem insanların memnuniyetsizliğine sebep olurum ve onları kaybederim minvalinde bir bakış açısıyla bazı kısımları atlayarak kalan alanda değişimi yapacağımızı planlamış ve bunu güvenli bulmuş olabiliriz. Terazi dolunayı bu kısıtlamanın da yıkılma zamanı. Kırıp dökerek ya da ezip geçerek değil, nezaketi, uzlaşmayı, dengeyi ve adaleti koruyarak ilerlemeye devam etmek istiyoruz. Uranüs-dolunay karşıtlığı; biz karşı tarafı gözetirken kendi sınırlarımıza müdahale ettirmememiz gerektiğini söylüyor. Aynı davranışı biz sergiliyor da olabiliriz. Bu süreçte kimse iç bükey davranmak istemeyeceği için sınırlara müdahale konusunda bir yeniden şekillenme, dengelenme gerçekleşecektir.

Retrolar ve Dolunay

Jüpiter gerilemesinden destek alan bir dolunay. Jüpiter 10 Nisan’dan beri geriliyor. Onu takip ederek Plüton 24 Nisan’da, Satürn 30 Nisan’da gerilemeye başlayacak. Yoğun retro evresine girerken enerjinin içe dönmesi, eldekilerin, şimdiye kadar topladıklarımızın değerlendirilmesi, ekilenlerin biçilmesi söz konusu. Jüpiter Kasım ayında Yay burcuna geçtiğinden beri dışarıdan gelenler yardımıyla öğrendik. Niyetlerimiz doğrultusunda dışarıdan gelen bilgiler, fikirler, insanlar, olaylar yardımcı oldu. Öğretiler dışarıda olanlar sayesinde gerçekleşti. Hareketli bir akış vardı. Şimdi Jüpiter’in gerilemeye başlaması ve dolunayla pozitif etkileşimde olması öğretilerin içe dönmeye başladığını gösteriyor. Şimdiye kadar biriktirdiğimiz bilgileri, fikirleri, karşımıza çıkan fırsatları bu süreçte önümüze koyup fark etmek ve değerlendirmeye geçmek önemli. Dışarıdan gelenleri değerlendirmeye başlarken kendi kendimizin öğretmeni olacağız.

Plüton ve Satürn Oğlak burcunun yakın derecelerinde gerilemeye başlayacaklar. Bu iki gezegenin olduğu nokta emeklerimizin biriktiğini söylüyor. Geçtiğimiz yıldan beri yaptıklarımızın, niyetimiz yönünde dönüşümümüzün tam olarak karşılığını alamadığımızı, zorlandığımızı düşünmekteyiz. Terazi burcunda dolunay ile etkileşimleri bu günlerde bu baskıyı kuvvetlendirebilir. Uzun süredir bu zorlanmaya rağmen gerçekleştirmek istediklerimiz yönünde çalışmaya devam ettiysek gerileme aylarında emeklerimizin karşılığını toplayacağız. Yorgunluk üst seviyelerde, yoğun bırakma dönemi de bitkin hissettirmekte. Her şeye rağmen bu baskıyı niyetimiz yönünde emek verdiğimizin bilinciyle karşılayabilirsek maddi ve manevi tatminle buluşacağız.

Harekette Kalmak

Önümüzdeki süreçte isteklerimizi gerçekleştirmek için adım atma görevi bizde, dışarıdan beklememeli. Dolunay sürecinde görünür gelişimler için kalan aksiyonları da almalı. Yıkılması gerekenleri yıkmaya yönelik son hamleleri yapmalı. Bir de gerilemeler için ipucu; severek emek verdiğimiz alanlarda eğer yorulduğumuzu hissediyorsak tamamen bırakmak yerine dinlenmeyi ve sonra devam etmeyi hatırlamalı.

Terazi burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Boğa:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

İkizler:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Yengeç:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Aslan:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Başak:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Terazi:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Akrep:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Yay:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Oğlak:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Kova:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Balık:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan