Satır Arası

Canım İstemiyor

31 Mayıs 2019

Yazı: Canım İstemiyor | Yazan: Nalan ErpolatZaman zaman herkesin, çeşitli sebeplere bağlayarak, hissettiği bir duygudur canı istememe. Belki acıdan-üzüntüden; belki sıkıntıdan-stresten belki bambaşka bir sebeple hiçbir şey yapmak istemez canımız.

Her nedense sebep olan ve altta yatan duyguyu da bir türlü söyleyemeyiz. “Yorgunum” deriz, “uykusuzum” deriz, “bahar çarptı” deriz.

Duygunun üzerini örteriz, bazen farkında olarak, bazen farkında olmadan. Bazen başkalarının görmesini istemeyiz, bazen kendimiz görmek istemeyiz; kaçarız kendi duygumuzdan.

Bu kaçışlar, götürür bizi üşengeçliğin taa uç noktalarına, üşeniriz her şeye, kaçarız sorumluluklardan. Bir şeyler yapmaya halimiz olmadıkça, hayata karşı isteksizleşiriz.

Böyle durumlarda, bi’ silkinip kendine gelmeli insan.

Meraklı Olmalı

Meraklı olmalı insan, merak etmeli hayata dair, yaşamaya dair her şeyi. Başka hayatları irdelemeden, yargılamadan; kendisi için daha iyi bir hayat nasıl yaşanır düşüncesiyle hep dört gözle bakmalı etrafa; hep dört elle sarılmalı hayata. Merak geliştirir, yüceltir insanı. Meraklı insanın ufku genişler, hayatta alternatifleri artar. Yaşam sevinci bitmez.

Çalışmalı

Atıl olmamalı insan, çalışmalı her daim. Geçim sorunu olmasa da çalışmalı. Ne insanın ne de hayatın kaynakları sınırsız. Sonsuz sanmamalı hiçbir şeyi, sonsuzluk düşüncesi, dünya için büyük boşluk, anlamsızlıktır. İnsanı korkutur sonsuzluk, iyi ya da kötü her şeyin bir sonu vardır hayatta. Çalışmak, beklenmeyen sonlara hazırlıklı olmaktır.

Hedefler Olmalı

Hedefleri olmalı insanın hayatında, küçük ya da büyük, kısa vadeli ya da uzun vadeli. Birileri için güzel şeyler yapmak, dünyada bir şeyler için önemli olmak hayata bağlar insanı. Hedefler varsa, sorunlar da vardır, sıkıntısız ve problemsiz olmak değildir hayat. Sorun varsa, çözülecek şeyler var demektir. Sorun çözmeye odaklı yaşamayanlar sorunun ta kendisi olurlar. Can sıkıntısı, boşluk duygusuyla, yanlış kararlar alıp yanlış adımlar atarlar. Sonra da ya içlerine kapanır hayattan koparlar ya da tüm hataları kapatmak için anlamsız bi’ özgüvenle, kibirli insan sınıfına girerler.

Kendine gelmek de bu şekilde mümkündür ancak, bu şekilde insan kendini bulur, yaşamı sever, boş kalmak istemez hayatta, canı sürekli bir şeyler yapmak ister. Üretir, ürettiğini sever, ürettiğinden fayda sağlayanı sever, hayatı sever ve yine üretir. Mutlu eder, mutlu olur.

Mutlu olan, üşengeç ve tembel olmaz. Hayat yorduğunda, tembel hissedildiğinde, mutlu olmanın yoluna yürümektir tek çare.

Mutlu adımlarla, mutlu hayatlara…

Nalan Erpolat

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Zeynep Antakyalı 31 Mayıs 2019 at 11:16

    👍👏👏👏

  • Yanıtla İrem Savaş 1 Haziran 2019 at 01:05

    Nalan Hanım ne tatlı bir yazı olmuş. Çoğu zaman çeşitli bahaneler ile anı kaçırıyoruz. Yapmamız gereken şeyleri zamanında yapmadığımızdan sonrasında katbekat daha fazla tırmalıyoruz. Yazınız tam da bize bu değerli dakikalarımızı hatırlatan türden olmuş.
     
    Kaleminize sağlık!💚

    • Yanıtla Nalan Erpolat 3 Haziran 2019 at 20:09

      Teşekkürler İremcim, beğendiğine çok sevindim. 🥰❤️

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 1 Haziran 2019 at 21:37

    Gerçeğe ayna tutan bir yazı olmuş. Bence de bazı şeylerden kaçıyoruz. Kaleminize sağlık ♥️

    • Yanıtla Nalan Erpolat 3 Haziran 2019 at 20:08

      Teşekkürler Sudecim ❤️

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan