Yıldız Tozu

Eşlik Eder misiniz?

27 Mayıs 2019

Yazı: Eşlik Eder misiniz? | Yazan: Sıla Malik
Her zaman kendi kendine konuşurdu kız. Bazen içinden geçerdi tüm tiradları, bazen farkına bile varmazdı düşüncelerinin havaya yayıldığının. Kendi kendineydi çoğu zaman. Sakinliği severdi, kalabalıklar genç yaşına rağmen yorardı onu.

Erken uyanmayı severdi fakat beceremezdi bir türlü. Yalnızlığı bilirdi, tek başına yaşayabilmenin ne demek olduğunu az çok bilirdi.

Belki de buydu onu “O” yapan.

İlkokul yılları vardı bir de. Geceleri ödevlerini bitirmeden uyuyamazdı. Bir ödevinde İstanbul’u tanıtırken diğerinde hayalindeki oyun bahçesini anlatmıştı. Ay’ı kaydırak, yıldızları salıncak yapmıştı kendine. Biraz daha büyüdüğünde Mars’a hayat kurmasını istemişti öğretmeni. Güneş ışınlarını aynalardan yansıtarak eritmeyi düşündü, sürpriz yumurta kutuları onun özel korunaklı evleriydi.

Bunlar mıydı karakterini oluşturan? Onu “O” yapan?

Ana sınıfında annesine zorla kitap aldırmasından da önceydi bilgisayardaki oyunların isimlerini kağıtlara yazdırıp, klavyedeki simgelerle eşleştirerek oyun oynaması.

İlaç dolu çekmece vardı bir de. Prospektüsleri kendince yorumlardı saatlerce. Televizyonda gördüğü reklamı anımsıyordu hâlâ. Her gördüğünde babasına koşar, “Baba beni okula gönder!” diye şakırdı. Babası her defasında sabırla yanıtlardı onu. “Zamanı gelsin, göndereceğim kızım.”

Yazı: Eşlik Eder misiniz? | Yazan: Sıla MalikKitaplarla Tanışması

Okuma yazmayı söktüğünde hayatının tümünü etkileyecek olguyla karşılaştı. “Kitaplar.” Özgürce, bambaşka dünyalara gidebilir, arkadaşlar edinebilir ve en önemlisi mutlu olabilirdi. Bu yıllarda annesinin iyi geceler öpücüğüne en güzel cümle eklendi.

“Kapa gözlerini. Hayal kurma vakti.”

Küçük kız, hayatının en güzel alışkanlığını edindi. Kendiyle arkadaş oldu.

Ortaokulun başındaydı annesi yeniden çalışmaya başladığında. Konuşacak kimseyi bulamayınca etrafında, kağıt ve kalemin gücünü keşfetti. Başlarda öylece duygularını döktü. Sonrasında ise her şeyi yazmak istedi.

Kendini anlatmanın en iyi yoluydu bu. Yazmak törpüledi onu. Okumaya teşvik etti. Okudukça hayal kurdu, hayal kurdukça yazdı.

Bu muydu onu “O” yapan?

Size bu sorunun cevabını veremem fakat cevabını sizden isteyebilirim.

Ben Sıla, yukarıda okuduğunuz kız, benim. 17 yaşında geleceği için bugüne sımsıkı tutunmuş bir kızın hayal ve düşünce dünyasının anahtarı burası. Benim yıllardır hayalini kurduğum büyük adım. Hiç beklemediğim anda, olabileceği en güzel şekliyle hayatıma girdi dergimiz.

Benim için değişimin ve gelişimin başlangıcı olan bu yolda, bana eşlik eder misiniz?

Sıla Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Selma Bilkay 28 Mayıs 2019 at 20:50

    Bi’ tanem gözlerim dolarak okudum yazını. Bebekliğin, çocukluğun geldi gözlerimin önüne. Ne kadar da güzel anlatmışsın kendini. Evet, işte benim kızım bu, dedim. Her zaman hedeflerine ulaşmak isteyen Sılam.
     
    Kocaman öpüyorum.
     
    Gelecek olan yazılarını da dört gözle bekliyorum ❤❤❤❤

    • Yanıtla Sıla Malik 29 Mayıs 2019 at 19:55

      Canım teyzem! Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Ben de seni çok öpüyor ve çok seviyorum. <3 <3

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan