19 Mayıs İnce Mevzu

Yaşasın Yaz Geliyor!

19 Mayıs 2019

Sen ve Ben Ailesi olarak vatanımızın en değerli günlerinden biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bugün Seda Çağlayan, İnce Mevzu köşesini Dilara Beren Yazar‘a emanet ediyor. Bizimle paylaştığı özgün eserinden dolayı kendisini kutluyor ve çok teşekkür ediyoruz.

Ne Çabuk Geçti! | Kum Saati, Plaj, Yaz

Ben bir yaz çocuğuyum.

Temmuz ayında doğduğum için midir bilmiyorum; yazı çok seviyorum. Yaz mevsiminin insanlara güzel, sıcak, içten, farklı duygular hissettirdiğine inanıyorum. Yazın okullar tatil oluyor ve biz ailelerimizle daha çok vakit geçirebiliyoruz. Ailem ile geç saatlere kadar oturabiliyor, televizyon izleyip oyun oynayabiliyorum. Oturduğum apartmandaki yakın arkadaşlarımla geç saatlere kadar vakit geçirebiliyorum.

Arkadaşlarım Ege ve Nisa.

Ege benim ilk arkadaşım, bebeklikten beri. Yazın havuza girip, havuzdan sonra Ege’lerin bahçesinde kutu oyunları oynayıp sonra her ikimizin de bahçelerini dahil ederek oyunlar oynuyoruz ve bu beni çok mutlu ediyor. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Tenis oynuyorum ve tenis oynamayı en çok yazın seviyorum çünkü kışın kalın kıyafetlerle oynamakta zorlanıyorum, rahat hareket edemiyorum ancak yazın şort tişörtle rahatça oynayabiliyorum. Ve tabi ki kıyafetler…Yazın istediğim gibi elbiseler, şortlar tişörtler giyebiliyorum, rengarenk, salaş, canlı kendimi iyi hissettiren kıyafetler..
Yaz kıyafetleri bence daha güzel.

Gelelim yazın başka bir anlamına: ”DONDURMA”

Benim için yaz demek dondurma demek. Eve gelince buzdolabını açınca dondurma görmek demek. O çeşit çeşit dondurmaları yemek demek. Yazlıktaki dondurmacıya özgürce gidebilmek demek. Yazın, dedemlerin yazlığına gitmeye bayılıyorum. Orada istediğim gibi vakit geçirebiliyorum; anneannemle mutfakta kek, pizza yapıyorum, dedemle sabah yürüyüşüne çıkıyorum, arkadaşlarımla denize giriyorum, geç saate kadar ailem olmadan dışarıda vakit geçirebiliyorum, dayımın arkadaşlarıyla deniz kenarında yaptığı voleybol maçlarını izlemeyi seviyorum ve teyzem yokken odası büyük olduğu için onun odasında kalmayı seviyorum.

Ve elbette yaz demek doğum günüm demek.

Hediyeler demek; ailemle, arkadaşlarımla ayrı ayrı kutlamalar demek. İki sene önce dokuz defa doğum günü kutlamıştım; arkadaşlarımla, anneannemlerle, babaannemlerle ayrı ayrı kutlamıştık. Hepsiyle ayrı ayrı pasta üflemiştim. Doğum günlerini çok seviyorum. Hediye paketlerini açmaya bayılıyorum. Paketlerimi yırtarak açıyorum çünkü içlerinde ne olduğunu çok merak ediyorum. Genelde teyzem ve dayıma önceden hediye siparişi veriyorum. Beni hiç kırmıyorlar.

Herkesin bir mevsimi vardır.
Benim mevsimin yaz. Yazdan asla vazgeçemem. Sizin mevsiminiz hangisi? Benim gibi yaz sevenlerden misiniz?

Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Umarım siz de “yaz sevenler”densinizdir.

Dilara Beren Yazar

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Seda Çağlayan 20 Mayıs 2019 at 11:59

    Berencim, öncelikle köşeme hoş geldin 🙂 Yazılarımın içindeki o ciddi havayı böyle tatlı bir yaz meltemiyle hafiflettiğin ne iyi oldu 🙂 Senin kadar yazcı mıyım bilmiyorum. Galiba biraz daha baharcıyım ben ama en az senin kadar dondurmacı, arkadaşçı, yatıya kalmacı ve tabii ki de doğum günücüyüm 🙂 O yüzden okurken senin yaşlarımdaki hallerim geldi hep gözümün önüne, çok hoşuma gitti yazdıklarını okumak. Ellerine sağlık:)
     
    Yazdıklarınla daha sık karşılaşmak ümidiyle.
     
    En derin sevgilerimle

  • Yanıtla Serpil Türkmen 20 Mayıs 2019 at 15:12

    Canım ne kadar güzel bir yazı olmuş, tıpkı senin gibi, yaz gibi, sıcacık ☺️ Umarım devamı gelir, başarıların daim olsun prenses 🌺 Veee son olarak bende “yaz”ı sevenlerdenim 🦋

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan