Münferit Tatile Giderse

Yine mi WhatsApp?

21 Mayıs 2019
Yazı: Yine mi WhatsApp? | Yazan: Gülşah İslamoğlu

Selam millet. Dergiye düzenli olarak yazı gönderememeye başladım. Farkındayım. Malum turizm sektöründe olunca biz öğle yemeğimizi yeme fırsatı bulunca şükrediyoruz. O yüzden yazı yazamazsam kulağımı çınlatmayın.

Şimdi malum biliyorsunuz, bizim derginin editörü 3 ay önce miydi, bir cinnet geçirdi abi, derginin yazarlarından oluşan WhatsApp grubunu; “Abe sokarım bu aşkın ızdırabına” deyip herkesi gruptan tek tek çıkarmıştı. Allah var grup dağılınca benim kafa çok rahatladı. Durmadan gelen bildirim sesleri olmadan hayat çok huzurluydu.

Bu süreçte de derginin yazarları arttıkça tabi bizim editör yine cinnet geçiriyor. Ekstradan üç tane daha editör alıyor. Bu dört editör kendi aralarında yazarları kardeş payı yaparak bölüşüyorlar. Beni de kuzenim olan editöre veriyorlar. Al bununla sen ilgilen, diyorlar. Sebebi de şu; abi ben yazarım eyvallah tamam ama yalan yok alaylı yazarım. Noktalama işaretlerinden zerre kadar anlamam. Hatta bazen kelimeleri bile yanlış yazarım.

Ama okunuyor muyum? Okunuyorum. Seviliyor muyum? Seviliyorum. O yüzden konu kapanmıştır abi. Zaten ben editörlerime diyorum. Benim yazılarımı düzeltmek için uğraşmayın. Benim tayfa beni anlıyor. Sanki yıllardır editörüm mü vardı?

Şimdi gelelim yeni editörümüz ve yazarlarımızdan oluşan yeni WhatsApp grubuna.

Benim kuzen editör, başladı konuşmaya. Abi kadın susmuyor. Neyse sonra gruba yeni yazarlar da geldiği için kendimizi bir tanıtalım muhabbeti çıktı. Abi millet bir başladı. Yaşım şu kadar. Yok, şurada oturuyorum. Yok, şu işi yapıyorum. Yok, efendim bekârım. Biraz daha zorlasak “Evin, araban, sigortan var mı?” muhabbetine gireceğiz.

Dedim herhâlde editörler bizi yiyorlar. Yazarlık konsepti altında milleti çiftleştirecekler. Bir de bizim kuzen diyor ki; “WhatsApp grubumuzun adı ne olsun?” Millet de kendince bir şeyler söylüyor. Ulan ne olacak? Konsept belli zaten. “Çöpçatan” koyun olsun bitsin. Neyse en son “Star Wars” olarak karar verildi.

“34 yaşındayım. Bekârım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum,” muhabbetinden Star Wars’a nasıl geçildi bilmiyorum ama artık nur topu gibi yeni bir WhatsApp grubumuz var.

Bende de o kadar grup var ki. Derginin grubu, diğer derginin grubu, gazetenin grubu, otelde ön bürodan oluşan grup. Bir sekste gruba karşıyım. Onun dışında maşallahım var.

Bazen otel içindeki durumları ön büro grubuna yazacağım yerde dergiye atıyorum. Hemen fark edip siliyorum. Düşünsenize gruba; ”3105 nolu odanın acil temizlenmesi lazım,” dediğimi. Yazarlardan gelen cevap; “Ne yapalım kızım, biz mi gelip temizleyelim?”

Ufacık bir şey anlatayım sonra işe dönmem lazım.

Geçen izin günümde otelden arıyorlar; “Gülşah acil birinin aranması lazım. Rezervasyonla ilgili. 2 gündür sana ulaşamıyormuş. Çok sinirli. Lütfen bugün bu adamı arar mısın?”

Oğlum hastanedeyim şu an nasıl arayayım ya? O anda da arayamıyorum. Müsaitlik ve fiyatlara bakabilmem için sistemin önümde açık olması lazım. Aradan 1 saat geçiyor WhatsApp’tan yazıyorlar; “Acil bu adamla görüşmen gerekiyor.”

Ulan tamam, dedim, geliyorum. Neymiş bu aciliyet. Herhâlde bu akşam için rezervasyon yaptıracak. Neyse gittim otele aradım adamı. Dedim hayırdır birader sıkıntı nedir? Böyle demedim tabi. Sonra bir öğreniyorum ki; acil acil diye neredeyse bana 112’yi aratacak oldukları misafirin rezervasyon talebi ekim ayına.

Eee ne diyelim? Olursa ekime olmazsa sağlık olsun 😝

Mizahla Kalın,
Gülşah İslamoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 21 Mayıs 2019 at 10:15

    “Sanki yıllardır editörüm mü vardı?” 😂😂 Çok haklısın kuzum. Ayrıca cidden oldukça sadık bir okur kitlen var. Her zaman dediğim gibi yazmak yaratıcılık işi, dilbilgisi ise redaktörlerle hallediliyor bir şekilde. İnsanların okumaktan keyif aldığı hikayeleri kendine has üslubunla ve oldukça içten anlatıyorsun. Bu da okurla aranda bağ kuruyor. İyi yazarlığın kriteri doğru dilbilgisi kullanımı olsa tüm editörler, redaktörler “En Çok Satan Yazarlar” arasında olurdu 😉 Kısacası şu güzelim; sen istediğin gibi yaz ben gerekli düzeltmeleri zevkle yaparım 😘
     
    WhatsApp gruplarına gelince, Allah sonumuzu hayretsinden başka sözüm yok 🤔 Cinnet geçirdiğimi yazmışsın. Haklısın geçirmiştim 🤯 Fakat o an için en doğru kararı verdiğime dair inancım hâlâ aynı. Fevri bir karar değildi. Bugün olsa gene aynı şeyi yaparım. Benim birincil önceliğim Sen ve Ben’i korumak.
     
    İnce ince hepimizi kırmadan tiye aldığın yazını da ayrıca çok sevdim 👌🏻
     
    Öperim güzellik 😘

  • Yanıtla Ahu Kınay Zabun 21 Mayıs 2019 at 10:34

    Hahaha yine malzeme olduk :)) Grup çığrından çıkmadan şu bekarları evlenlendirelim olsun bitsin.

  • Yanıtla Fisun Mert 21 Mayıs 2019 at 11:07

    Ben sana kurban olurum ya. Sen ne tatlı bir şeysin öyle. Yamuk ağızlım. Diğer yazarlara seninleyken Allah sabır versin.
     
    Bu arada Instagram’da IGTV videonu izledim. Bir şey fark ettim. Yerinde küfür edildiğinde hiç sırıtmıyor o kadar tatlı duruyor ki 🙂
     
    Ağzına sağlık. Son derece de haklısın. Umarım bir gün bir yerlerde karşılaşır, tanışırız.

  • Yanıtla Mustafa Kara 21 Mayıs 2019 at 11:38

    Tövbe tövbe ya sen nasıl bi’ şeysin herkes seni seviyor 😜😜😜 Hastaneden ekim ayına randevu he alacakmış aynen beklesin derim yahu ben hastayım 😁
     
    3105 odayı tutan adamın her halde yaşı 31. 5 yaşında çocuğu var. Sahi 5 yaş ücrete dahil değildi di mi?
     
    Hadi eyvallah 🤟🏻✌🏻😁

  • Yanıtla Ahmet Yonca 21 Mayıs 2019 at 13:25

    Bu kız uzaktan uzaktan güldürüyor beni 😂😂
    Ha İstanbul’a geldiğimi gördü, Bodruma kaçtı o ayrı 😁😁
    O imzayı alacağım 😁😁
    Sonrasında sexte gruplaşmaya ben de karşıyım 😂😂
    Ya Didem her hafta yazdırın bu Hatun’a 😁😁

  • Yanıtla Hülya Erarslan 21 Mayıs 2019 at 16:15

    Sizin WhatsApp grubu hareketliymiş. Bizimkisi sakin ve ben bundan çok memnunum 🤗

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan