Genç Kalemler

“Baba”

16 Haziran 2019

*Yazarın Notu: Bu yazıyı, Melik Alperen – Berivan dinleyerek okumanız tavsiye olunur. YouTube linki için tıklayabilirsiniz.

baba-babalar günü

Hepinizin geçmişe, çocukluğunuza dönüp baktığınızda zihninizde beliren bir baba profili vardır. Her insanda da farklı duygular uyandırır. Kimisi canından çok sever babasını, kimisi ise sevgisini belli edemez. Kimi ise anmak bile istemez, hatta baba bile diyemez. Dedim ya, herkeste farklı şekilde yankı yapar bu kelime. Bir baba olmak nasıl bir duygu, canhıraş kıyametle ağlarken ya da neşeyle söylenen o “baba” kelimesini işitmek nasıl bir his elbette bilemem.

Fakat baba demek nasıl hissettiriyor, işte onu biliyorum.

Bazen neşe dolu, bazen ise kızgınlıkla ağzımdan çıkan o “baba” kelimesi bende ne gibi hisler uyandırıyor; bendeki anlamı nedir? Ne anneme ne babama ne de kardeşlerime ya da çevreme sevgisini fiziksel olarak hissettiren biri değilim pek. En yakın arkadaşım için de ablam için de böyledir bu. Öyle sarılıp sarmalanmayı pek sevmem. Belki de bu yüzden pek belli edemem hislerimi; ancak içimde yoğunca yaşarım.

Şimdi size bu kelimenin bende uyandırdığı hissiyatları sıralamayacağım elbette. Biliyorum ki bu yazıyı okuyup babası ile görüşmeyen, iyi bir ilişkiye sahip olmayan veya geçmişte yaşadığı ve incitici anıları olan birçok kişi var.

Bir kişiye olan sevginizi belli eden kutlamalarınızı yaparken; birilerini incitebileceğinizi, birilerinin kalbindeki kabuk bağlamış bir yarayı kanatabileceğinizi unutmayın.

Belki bu söylediklerim sizi rahatsız edecek ama birisinin bunu hatırlatması gerekiyor. Babasını bir kez bile görememiş, kalbindeki kırgınlığı bitiremediği için uzun süredir görüşmemiş, babasıyla arasında hiç huzurlu bir ilişkisi olmamış kişilerin neler hissedebileceğini düşünerek abartıya kaçmadan yapmalısınız kutlamalarınızı. Elbette kutlamak istiyorsanız kutlayacaksınız, o günü anlamlı kılacak şeyler yapacaksınız fakat bunu birilerinin gözüne sokmak size ne kazandırır ki? Hiç. Başka insanlarda büyük üzüntülere sebep olabilirsiniz ancak. Büyük diyorum, bir kişinin üzülüp incinmesi çok büyük bir şey geliyor bana. Bunu yaparken farkında bile olmazsınız hem de…

Bir gün baba olacaklara seslenmek istiyorum şimdi de:

Siz kendiniz biliyorsunuz; bir çocuğun hayalindeki baba profilini. Siz de çocuktunuz, belki hâlâ daha çocuksunuz… Neler hissediyorsunuz babanıza minnettar olduğunuzda? Sizin için çabalayıp durduğunu gördüğünüzde? Veya bu hisleri duyamadığınızda? Sizin babanız, eğer pek hoş izler bırakmadı ise; ben kendi çocuğumu böyle yetiştirmemeliyim diye düşünmelisiniz.

Baba sevgisini, merhametini tattıysanız zaten önünüzde güzel bir rol model var demektir.

Başta, neşeli bir insan olsam da huysuzluğuma her zaman katlanan, sürekli ben ve kardeşlerim için çabalayıp duran, üzerimizdeki emeğini her daim hissettiğim öyle ki; bir gün okuluma gelip öğretmenim ile konuştuğunda, öğretmenimin bunu bana söylerken gözünün dolmasına dahi sebep olan emeklerinin karşılığını asla ödeyemeyeceğim, fakat bir teşekkür mahiyetinde bir hayat ile yaşlılığına devam etmesini istediğim için şimdilerde benim çok çalıştığım babamın babalar gününü kutluyorum.

Babalarımızın ve yüreğinde baba olma arzusunu taşıyan herkesin babalar gününü en içten sevgilerimle kutluyorum.

İyi ki varsınız.

Pınar Sude Genç

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

8 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 16 Haziran 2019 at 09:38

    Çok güzeldi Sudecim. Son paragrafta ağlattın tabi o ayrı 😉

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 16 Haziran 2019 at 12:10

      Ya öyle mi.. Çok çok teşekkür ederim. 🙏♥️

  • Yanıtla Atakan Balcı 16 Haziran 2019 at 11:53

    Baba olmak, kız babası olmak çok güzel bir duygu. Değerli anlatım için çok teşekkürler!…

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 16 Haziran 2019 at 12:38

      Ben teşekkür ederim. Babalar gününüzü en içten sevgilerimle yeniden kutluyorum…

  • Yanıtla Tuğçe Büyükköse 16 Haziran 2019 at 12:11

    Içimdeki duyguların kağıda dökülmüş halini okudum sanki çok güzeldi 😢

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 16 Haziran 2019 at 12:39

      Çok teşekkür ederim canım benim 🙏♥️

  • Yanıtla Beril Erem 16 Haziran 2019 at 19:04

    Sude’cim bizim de iki kızımız var, bugün Burak’a okuttum bu güzel yazını o yüzden…
    Benim gibi gözleri doldu onun da, özellikle son paragrafta❤❤❤
     
    Ne güzel evlatsın sen❤
     
    Allah sana ve ailene birlikte geçireceğiniz sağlıklı, mutluluk dolu güzel bir ömür versin inşallah.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 16 Haziran 2019 at 19:57

      Çok teşekkür ederim Beril Ablacım. Beğenmenize, etkilenmenize çok sevindim. Güzel sözler için yeniden teşekkür ediyorum. Kızlarınıza da kocamaaaan sevgilerimi yolluyorum! ♥️♥️♥️

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan