Mavi Okyanus

Yeni Dünyanın Ekşi Eriği

27 Haziran 2019

Yazı: Yeni Dünyada Ekşi Erik | Yazan: Mustafa Çağa

Kocaman bir meyve bahçesine benzetirim ben dünyayı. Rengarenk, farklı tatlarla dolu ve keşfedilmeye hazır. Hayallerinin ötesinde, sınırsız, uçsuz ve bucaksız. Yemyeşil ağaçlarla dolu mavi gökyüzünün altında belirsizlikler ile örtülü.

Sana sunulan iki seçenek ve bu bahçe şimdi ayaklarının altında, adeta parmaklarının ucunda. Karşında kat etmen gereken koca bir yol bekliyor seni. Ne kadar ilerleyeceğin, nerede duracağın, neyi istediğin, her şey ama her şey senin elinde. Seni bekliyor ruhun ve bedenin.

Seçenekler

Önüne ilk çıkan ve güvenli gördüğün ağacın altına sığınmak ilk seçeneğin. O ağacın altında yaşamını devam ettirmek. İkinci seçenek ise yolculuğa çıkmak, sonuna kadar ilerlemek ve keşfetmek için yaşamak.

Bedelleri, direnişi, umudu, mutluluğu acısı da birbirinden farklı olan iki seçenekten birini tercih edersin.

İlkini seçenlerden biri isen, bulduğun ilk ağacın altına sığınıp gölgesinde ömrünü geçirmek ve tüm yaşamın boyunca aynı meyveyi yemek durumunu kabul edersin. Sakin hayatında kendi ağacının altında, aynı meyve ile aynı yerde yaşar gidersin. Kimsenin sana karışmadığı, yoğun mücadele etmediğin ömür senin olur.

Yaprak döker, sonra yeniden açar ağacın ama sendeki değişim yaşlanmaktan öteye geçemez. Güneşin doğuşunun ve batışının hep öyle olduğunu zannedersin. Başka bir ağaç altına ulaşma düşüncesi bile seni huzursuz etmeye yeter. Ağaç senin kaderin oluverir bir anda.

İkinci seçenek ile ilerlemek ister isen gerçek hayata hoş geldin derim sana. Keşfedeceğin ağaçların acısı, tatlısı, ekşisi seni bekliyor olacak. Yürüyeceksin. Çok koşacaksın. Engellerden atlayacaksın. Belki de sürüneceksin. Çok ama çok yorulacaksın. Gürültülerin içerisinde kaybolacaksın bazen. En tehlikeli canlıları tanıyacaksın. En kurnaz tuzakları öğreneceksin. En sert iklimlerin ekolojisine kapılacaksın. Gecenin ve gündüzün anlamı senin değişmeye başlayacak.

En güzel yerleri sen görecek ve en güzel meyveleri sen tadacaksın. Cefa olarak görünen her şey senin için artık sefaya dönüşecek. Anlatacak bir hikayen olacak. Bilmediğin kapılar senin için ardına kadar açılacak ve sen yeni dünyanda eşsiz bir hikaye yazmaya başlayacaksın.

Edindiğin tecrübe seni başka bahçelere götürecek. Zamanın doğaya dokunuşuna şahitlik edecek ve bir defa şansın olan şu dünyaya gelmenin en anlamlı halini yaşayacaksın. Etkilediğin, değiştirdiğin her şeyde imzan olacak. Bir defa geldiğin bu dünyada yaptıkların senin şahidin olacak ve seçimin ne ise onunla anılacaksın.

Yeni dünyanın ekşi eriği senin kaderini taçlandıracak.

Şimdi düşündükten sonra birinci seçenekte olduğunu düşünüp evham yapma sakın, çünkü nefes aldığın sürece seçimlerini değiştirmek senin elinde olacak.

Kaderin mimarı olmak için önce kendinden vazgeçme!!!

Mustafa Çağa

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan