Dalış

Bir Tutku | Derin Sular

14 Temmuz 2019

Yazı: Bir Tutku | Derin Sular | Yazan: Emel Erem

Boğazın serin sularında bütün gün yüzerken günün birinde derin maviye aşık olacağımı biliyor muydum?

Sadece suya olan sevgimi ve annemin “Çık artık sudan, dudakların morarmış karabatak,” diye seslenişini ve benim de nefesim yettiği kadar suyun altında annemden kaçışımı gülümseyerek hatırlıyorum.

Aktif yaşantı tarzıma hep uymuştur; bir süre sonra denizin üstüne, yüzmeye ilave bir arayışla su altına da ilgi duyduğumu farkettim. Faik (eşim) 2 yıl önce ilk su altı brövesini almıştı ama ben küçük çocuklu bir kadın olarak o eğitime katılamamıştım. Derken ona da çocuklara da sürpriz yaparak ben de eğitime başladım ve ilk brövemi aldım. Zamanla 2. ve 3. bröveler geldi.

Yazı: Bir Tutku | Derin Sular | Yazan: Emel EremKemer Üç Adalar’da başlayan su altı maceram, dünya denizlerinde devam etti: Kızıldeniz, Karayipler, Hint Okyanusu, Mikronezya vs…

Artık su altı bir tutkuydu ve vazgeçilmezlerim arasındaydı. Denizi seviyorsanız bir kez deneyin derim. Garanti ediyorum, derin maviyle aşkınız başlayacak ve siz de tutkunu olacaksınız. Suyun üstünde yaşadığınız doğal ortamınız dünyaya ilave su altında ikinci bir dünya keşfedeceksiniz.

Kimilerinizin “Denizi severim ama çok iyi bir yüzücü değilim,” dediğini duyar gibiyim; endişe etmeyin, süper yüzmeniz şart değil, tüpünüzün bağlı olduğu yeleğiniz (bc) sizi istediğiniz kadar taşıyor zaten.

“Havasız kalırım, solunum yapamam,” diyenler oluyor, zaten tüpünüzdeki havayı kullanıyorsunuz, gayet konforlu bir soluma sağlıyor bu da size.

Masraflı bir spor mu?

Başlangıçta aldığınız malzemeyi (çok kilo almazsanız) ömür boyu kullanabilirsiniz. Satın almak istemezseniz de dalış okullarından malzemenizi kiralayabilirsiniz. Ehh Türk karasuları dışında dalmak isterseniz de para biriktirin canım, tutkuyla bağlıysanız bir şeylere, biraz çaba lazım…

Yazı: Bir Tutku | Derin Sular | Yazan: Emel EremEğitim

Ben ilk eğitimimi Kemer/Üç Adalar’da, yıllar önce Avusturyalı bir hoca olan Andreas’dan almıştım. Şimdilerde onunla birlikte çalışan sevgili Uğur Ergen’in eşi Rukiye’yle birlikte sahibi oldukları Derin Diving Center‘ı bu işe ilgi duyanlara gözüm kapalı tavsiye ediyorum.

3 gününüzü ayırmanız ilk bröveye kavuşup su altına adım atmanıza yetecektir. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. “Yok ben İstanbul’da eğitim almak istiyorum,” derseniz orada da tavsiye edeceğim, güvendiğim dalış okulları var.

Bunu bir merhaba yazısı olarak kabul edin lütfen, bundan sonra su altı ve karada yaptıklarımı anlattığım ilginizi çekebileceğini düşündüğüm konularda görüşmek üzere, sevgiyle kalın.

Emel Erem

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Temmuz 2019 at 14:28

    Emel Teyzecim öncelikle beni kırmayıp “Dalış” köşemizi hayata geçirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim.

    Keyifle okudum ilk yazınızı. Son günlerde bir dalış öğrencisinin annesi olduğumdan köşenizi daha da büyük bir ilgiyle takip edeceğim bir gerçek.

    Fotoğrafıyla, hissiyatıyla, bilgisiyle okurlarımıza açtığınız bu yeni dünya için de çok teşekkür ederim.

    Aramıza hoş geldiniz.

    • Yanıtla Emel Erem 14 Temmuz 2019 at 16:53

      Canım Didemciğim, umarım yazımı okuyup su altı dünyasını keşfe dalan kişi sayısının artmasına karınca kararınca bir katkım olur. Yazmama sebep olduğun için çok teşekkür ederim, sevgiler.

  • Yanıtla Beril Erem 14 Temmuz 2019 at 14:35

    Süpriiiiiiiz 🤩🤩🤩🤩🤩
     
    Didem geçenlerde; size bir sürprizim olacak, pazar günü yeni bir yazarımız başlıyor dediğinde valla aklıma gelmedi desem yalan olur 😂
     
    Senin eğlenceli anlatımın, seyahatlerin, hayata olan tutkun… Off yazacak ne çok konu var ve benim de merakla okumak için bekleyeceğim ne çok eğlenceli yazı…
     
    Şu anda acayip ama acayip mutluyum, seninle bunu paylaştığımız için ♥️♥️♥️♥️
     
    Çok seviyorum seni, aramıza hoş geldin canım annem 😍

    • Yanıtla Emel Erem 14 Temmuz 2019 at 16:56

      Bir tanem, bizim ailenin yazarı sensin. Ben deneyimlerimi paylaşıyorum.
       
      Sevgilerimle 🥰

  • Yanıtla Nalan Erpolat 14 Temmuz 2019 at 20:57

    Deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
     
    Hoş geldiniz.
     
    Sevgilerimle… 😀

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan