Astroloji

15 Ağustos | Kova Burcunda Dolunay

7 Ağustos 2019

Yazı: 15 Ağustos: Kova Burcunda Dolunay | Yazan: Hazal Özkan

15 Ağustos’ta Kova burcunda dolunay gerçekleşiyor. Tamamlanma, belirginleşme, sonuca bağlanma, mantık çerçevesinde kararlar alma süreci başlıyor.

Kova Burcunda Dolunay

Uranüs enerjisi hakim Ağustos’a: Beğenilip beğenilmemeyi, onaylanıp onaylanmamayı, bu davranışları sergileyen insanları hayatımız üzerinde karar mercii haline getirdiysek, gücü onlara verdiysek, kendi kontrol yetimizden yukarı koyduysak, bir şekilde otorite kabul ettiysek Ağustos süresince özellikle Kova dolunayı civarında bu durum kabul sınırlarımızı aşabilir.

“Bunu asla yapmam”, “bu sözden asla çıkmam”, “bu sınırı geçmem”, “buna asla ‘hayır’ diyemem” çünkü; “aksi halde şu kişi beni sevmez”, “bu insanlar hakkımda böyle düşünür” kalıplarını yıkma zamanındayız. 15 Ağustos dolunayı sürecinde bu dönüşümü ipleri kopararak, ilişkilere zarar vererek yapmak istemiyoruz. Anlaşmak, uzlaşmak bir yandan önemli motivasyonlarımız. Sevdiklerimizle birbirimizi olduğumuz gibi kabul edebilelim isteğindeyiz. Sevilmeyi önemsiyoruz ancak sevilmek için kendimizi kaybetmeyi de göze almayacağımız noktadayız; ne yardan ne serden geçerim minvalinde…

Kimsenin sınırlarını ihlal etmemeyi ve kimseye sınırlarımızı ihlal ettirmemeyi hatırlama zamanındayız. Sürecin zorlayıcı yanı da bunu tek başınalığa kaçmadan, sevdiklerimizle, birliktelikle yürütmeyi başarmak.

Bir yandan paylaşımda bulunmak, yardım almak isterken bir yandan duygusal açıklık, bir insana içimizi açmak fazlaca alanımıza girildiği hissi verebilir.

Geçtiğimiz yıldan beri Ay düğümleri yani tutulmalar Yengeç-Oğlak aksında. Halihazırda yarıladığımız bir buçuk senenin temel öğretisi; duyguları kabullenmek, tüm realistik bakış açılarının yanında. Arka fona yayılan hikaye iç-dış dengesini kurmak. Kova dolunayı ile yine zihne kayabilir, duyguları mantık çerçevesine oturtmaya analizle anlamaya uğraşabiliriz ancak Ay düğümleri etkisiyle büyük resme, duyguyu hissederek anlama öğretisine geri döneceğiz.

Büyüme, genişleme, sağlamlıkla sürdürme motivasyonlarımız.

15 Ağustos dolunayı gerçekleşirken büyüme, genişleme ve sağlamca ilerleme motivasyonları ön planda olacak. Şimdiye kadar yaptıklarımızın bundan sonra bizi büyütmeyeceğini görüyorsak davranış değiştireceğiz. Sebat etme isteğinde olacağız, Kova dolunayı sürecinde bütün bu değişimler de sebat ile sağlamca ilerlemeye yönelik olacak. Hayatımızdaki maddi-manevi değerlerin güvenilirliğinden emin olmak isteyeceğiz. Var olan buraya kadar getirdi ancak daha ileriye daha sağlam gidebilmek için bazı dönüştürmelerin yapılması gerektiğini, akabinde daha kalıcı ve daha sağlam ilerlenebileceğini düşünmekteyiz.

Bu zamana kadar kendi gücümüzden vererek ayakta tuttuğumuz şeyler varsa bunların da kendi sağlamlığını sorgulayacağız.

Büyüme, gelişme arayışıyla birlikte yerimizde saydığımızı düşünüyorsak ilgili alanı benimsememek ya da içselleştirmemek, kalpten bağ kurmamak ve hep bir adımlık kaçış payı bırakıyor olmak söz konusu olabilir. Sıkılmadan, dinamik kalacak, araştırma geliştirmeye açık üretim alanlarına, maddi-manevi deneyimlere ilgimiz artacak. Ortaya koyduklarımızda kendimizi görmeye açık olmalı.

Tembelliğe kaçtığımız, var olan düzeni yeterli gördüğümüz durumlara gelişimci bir bakış açısıyla yaklaşmaya başlıyoruz. Sahip olduklarımızı daha iyiye taşımak, geliştirmek adına araştırmaya gidebilir, somut adımlar atabiliriz. “En iyisini ben bilirim” bakış açısından sıyrılıp profesyonel desteğe başvurabiliriz.

Kova burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Boğa:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

İkizler:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Yengeç:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Aslan:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Başak:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Terazi:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Akrep:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Yay:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Oğlak:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Kova:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Balık:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan