İremushka’nın Panosu Saç & Makyaj

Yazın Yıpranan Saçlar | Dökülmesin, Kırılmasın, Yıpranmasın

9 Ağustos 2019

Yazı: Yazın Yıpranan Saçlar | Dökülmesin, Kırılmasın, Yıpranmasın | Yazan: İrem Savaş

Merhabaa! ☀️

Sıcak hava, tuzlu deniz suyu, klorlu havuz suyu derken yaz aylarında saçlarımızı büyük bir işkenceye maruz bıraktığımız doğrudur. Üstelik tatlı bir yaz telaşından kuaföre gidip bakım yaptırmaya da zaman bulamıyoruz. Böylece yaz geldikçe saçlarımızı yıpratan ve kurutan etmenler de artıyor. Peki saçlarımızı yazın yıpratıcı etkilerinden nasıl koruyacağız?

Sizler için bu hafta denizden çıktığınızda hatta çoğu zaman sahilde bile uygulayabileceğiniz saç bakım önerileri derledim. Hepsini yıllardır uyguladığımı ve saçımın parlaklığı ile ilgili iltifatları da oldukça sık duyduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Haydi, sıra sizde…

💇🏻‍♀️ Yaza fresh bir görünüm ile gir!

Saçları düzenli olarak kestirmenin her türlü bakımdan daha önemli olduğunu belirtelim. Yazlıklara dağılmadan önce ya da tatil planları yapılmaya başlandığında kuaförünüzü ziyaret edip kırıkları aldırmanın önemi büyük.

Ben bu yaza kısa saçla giriş yaptım ve ilk defa pişmanlık yaşamadığım bir kesim olduğundan direkt kendimi kuaföre yönlendirip biraz daha kestirme arzusu içerisindeyim 🙊

💇🏻‍♀️Saç bakım suyunu sahile götür!

Hepimizin kolayca ulaşabileceği pompalı ya da sprey şeklinde şişelerden edinip içerisinde birkaç ürünü karıştırıyoruz. Denizden çıkınca saçımıza sıkıyoruz. Böylece güneşte kuruyan saçlarımız yoğun ışınlar dolayısıyla yıpranarak kurumamış oluyor.

Karışımın Tarifi:

Bir çay bardağının yarısı kadar ev yapımı sirkeyi şişemize koyuyor ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı koyuyoruz. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 2-3 çay kaşığı hindistan cevizi yağını ekliyoruz.

Yeniden iyice karıştırdıktan sonra plaj çantamızın içine atıveriyoruz ve gözümüz saçımızda kalmıyor!

💇🏻‍♀️ Deniz ve havuzdan sonra temiz su!

Denize veya havuza girdikten sonra saçlarınızı duru su ile mutlaka durulayıp arkasından saç boylarınıza argan yağı uygulayın. Bu uygulamalar deniz tuzunun ve klorun saçlarınıza zarar vermesini önler.

Daha kolay bir yöntem için ise denize veya havuza girmeden önce bir bone kullanabilirsiniz. Bone hem deniz suyundan hem de zararlı güneş ışığından saçlarınızı koruyacaktır.

Yazı: Yazın Yıpranan Saçlar | Dökülmesin, Kırılmasın, Yıpranmasın | Yazan: İrem Savaş

En iyi etkiye sahip 3 saç bakım ürünü:

🌸 Toni&Guy | Finishing Shine Spray

Yumuşak kokusuna bayılacaksınız. Ayrıca parlaklık veren yapısı saçınızı ağırlaştırmadan bakım yapıyor. Duş çıkışı ya da denizden çıktığınızda temiz su ile saçınızı duruladıktan sonra uygulayabilirsiniz.

🌸 HC Complex | Bitkisel Bakım Kompleksi

HC Complex; ideal saç görünümü elde etmek ve sağlıklı saç uzamasını desteklemek üzere bitki özleri ve vitaminlerin harmanlandığı doğal ve etkili bir bakım ürünüdür. Duş çıkışı denemeye değer bir ürün, şans verebilirsiniz.

🌸 Davines | Nemlendirici ve Besleyici Serum

Çevresel veya genetik faktörler dolayısı ile kurumuş ya da hasar görmüş saçlarınızı onaran bir üründür. Listeye eklenmeli!

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 9 Ağustos 2019 at 13:27

    Antalya’da yaşıyorum ve haliyle sürekli deniz, kum, güneş üçlüsüyle geçiyor günler… Yaza girerken kırıklarımı aldırdım ve her yıkamadan sonra da annemin zoruyla argan yağı kullanıyorum. 🙂 Karışımı da bayramdan sonra mutlaka deneyeceğim.
     
    Çok öpüyorummm ♥️

    • Yanıtla İrem Savas 10 Ağustos 2019 at 00:00

      Pınarcım Sudecim! 💕 Tatlım mutlaka dene yazdıklarımı öyleyse, öpüyorum seni. Yorumun için de teşekkür ederim..

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan