Astroloji

14 Eylül | Balık Burcunda Dolunay

4 Eylül 2019

Yazı: 14 Eylül: Balık Burcunda Dolunay | Yazan: Hazal Özkan

Sonbaharın girişinde, 14 Eylül’de Balık burcunda dolunay gerçekleşiyor. Eylül yaklaşırken kuvvetlenen yenilik arayışının ardından değişimi derinden hissettirecek.

Balık Burcunda Dolunay

Ağustos’un sonunda gerçekleşen Başak yeniayında yeni deneyimlerin arayışındaydık. Geçmişe ve mevcut duruma göz atıp elde olanı yeni bir bakışla değerlendirmek sürecin bir parçasıydı. Balık dolunayı ile geldiğimiz noktada gözler, hayatımızda tuttuklarımıza ve tutmaya çalıştıklarımıza çevriliyor. Onlara dair “ne veriyorum, karşımdan dengeli alma halinde miyim?” sorgusu başlıyor. Çevremizdekilerle ilişkide, iş, eş, arkadaş, aile içi bağlantılarda “tek/yoğun fedakarlık yapan ben miyim?” soruları yükselebilir. Bu davranışları devam ettirmekte zorlanmakla birlikte kaybetme korkusu, devamlılık kaygısı ile tavizlerle yapılanların istenen noktaya ulaştırmadığını görebiliriz.

Verme halinin karşılığını görmemekten veya sürekli alıcı davranışlarla karşılaşmaktan kaynaklı üzüntü, kırgınlık, içerleme hissederken bastırma, bu duyguları yok sayma söz konusu ise, kendi değerini algılama yöntemi olarak, değer görmek için fedakarlık yapmak zorunda hissediliyor ise, varlığını sınırsızca birşeylerin yoluna adama gibi durumlar söz konusu ise sınır çizme ihtiyacı hissedilecek. Yok sayılan duygular kendini daha fazla hissettirecek. Bugüne kadar fazlaca vermekten değer hissi sağlanırken içinde olduğumuz süreçte dengeli alamamak değersiz hissetmeye sebep olabilir.

Denge arayışı ön plana çıkıyor.

Fedakarlıklar sonuç olarak mutsuzluğa götürdü ise onlardan beslenen egosal yanlarla, feda-karlığın “kar” kısmı ile yüzleşebilir, kendi sınırlarını yok etme pahasına verici olma sebeplerini gözden geçirebiliriz. Kendi gücüyle ayakta durmayacağı düşünülen, bir tarafın aşırı vericiliğiyle yerinde tutulmaya çalışılan ilişkilerde değişimler gerçekleşebilir. Yok sayılan duygulara gerçekçi bakışın gelmesiyle davranışlar da değişiyor olacak. Fazla vermenin, başkalarına ait işleri, görevleri yapmanın da dengeyi bozduğunu, esasen bir başkasına yer bırakmadığını fark edebiliriz. Aradığımız dengeyi sağlamanın, verdiğimiz kadar almaya çalışmak yerine, kendi fazla verişlerimizi dengelemekten geçtiğini görebiliriz. Sınırları içten çizeceğiz, dengeyi içeriden kurgulayacağız.

Zamanında bırakmak!

Hayatımızda tuttuklarımız arasında esasen artık yararımıza hizmet etmeyen, hatta belki bizden yiyenleri bırakmamakta ısrar ediyorsak değişim kendini gösterebilir. Bırakılma vakti gelenleri, bırakmamız gerekenleri zamanında bırakmayı hatırlayabiliriz.

Balık dolunayında değişimleri kayıp olarak görebiliriz. Özünde; dengelenme, kendi değerini fark etme zamanı. Herkesin eşit şekilde değerli olduğu, kimsenin bir başkasını tek taraflı fazla fazla “besleme” zorunluluğu olmadığını fark etme süreci.

Kendimizi adama hallerinde rahatsız olma, kırgınlıkları fark etme gerçekleşirken, yıpranma, kendini yok etme, sınırları silme hallerinde uyanış yaşanırken gözümüzde idealize ettiğimiz kişilere yeni bir gözle bakma, denkliği, eşitliği fark etme söz konusu olabilir. Üstünlüklerin değil farklılıkların mevcut olduğunu görebiliriz.

Balık burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Boğa:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

İkizler:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Yengeç:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Aslan:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Başak:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Terazi:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Akrep:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Yay:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Oğlak:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Kova:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Balık:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan