Ay Işığı Yolcusu

El Ele

1 Ekim 2019

Yazı. El Ele | Yazan: Atakan BalcıGözlerime dokun ellerime değil önce, ama el ele olmadan da olmaz ki! Bir ilkokul birinci sınıf fişi gibi “el ele” ama benim içimde de tam olarak o masum çocuk yok mu?

Kişilerin fiziksel olarak büyümesini anlıyorum. Bilgilerinin artmasını, ufuklarının açılmasını anlarım kişilerin. Ama onun dışında, büyümek denen olguyu anlayamıyorum ben. Neden küçük bir çocukken el ele verebilen kişiler, “büyüyünce” el ele veremez ki? Bu ne kir?

Pısırıklığın Çağı

Pısırıklığın çağında, ki nice sözde çağ içerir yığının bölümlemesinde, korkusuz olan kavgacı ve küfürbaz olandır, öyle kabul eder yığın. Bütün korkaklar “korkusuz”dur onların dilinde, indinde. Halbuki, el ele tutuşmaya korktukları için yumruk yapmıştır o korkaklar ellerini.

Pısırıklığın çağında, ki görelidir çağlar yığın ve bireylerin toplumu arasında, korkusuzlar korkaktır, üstüne bir de kötücül ve “garip” kabul eder yığın. Onlar anlamadıklarından korkarlar, anlamadıklarını suçlarlar. Kolay lokma sandıkları masumları ezerek en basit arzularına olsun ulaşmak işten midir yığının kiri için?

Ergen Uslar

Pısırıklığın çağında, korkusuzlar korkaktır. Korkutarak oynamak isterler ergen uslarınca masumluğun ışıltılı tozuyla. Ergen uslar/akıllar, ergen yaştan erişkin, büyümüş kabul edilen yaşların her noktasına kadar ergen uslar… Çocuklar ve büyümeyi kavrayamayan masumluğun ışıltılı tozları kalır arada. Çocuklar şaşkındır bazen, ışıltılar da farklı değildir ya gerçi. Ama masumluğun ışıltılı tozlarında tedirginlik başlar zamanla, ısrarla, ısrarla ve ısrarla sürdürülen bu “ergen” oyunlarını, 15, 25, 40, 50, 70 yaşlarındaki bu ergenlerin tavırlarını kavrayamamanın ve umarsızlığın tedirginliği.

Umar/çare nedir bu yaşama, soluğu tıkayan bu karbon monoksit yüklü yığınlara karşı? El ele olabilmek değil mi? El ele? Ama tutuşamazsın el ele, asla ve hiçbir biçimde. Dokunma bana ve uzak dur ellerimden ey masum bile olsan sen, karşımdaki, yanımdaki, çevremdeki ve benim varoluş ışığım!…

Yalın ve Kolay

El ele, bu kadar yalın, bu kadar kolay görünüyordu aslında! El ele, yalın ve kolay aslında! Neden? Neden bu ergen usların oyunları? Nedir bu ergen yığının çözümü ki insanlığın ezici bir çoğunluğunu oluşturur ve ezer kendilerini de içeren canları?!

El ele…
Sevi ve ışık ile!…

Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan