Astroloji

2020 Yılı Astrolojik Etkileri

11 Aralık 2019

Yazı: 2020 Yılı Astrolojik Etkileri | Yazan: Hazal Özkan

Yeni sene yaklaşıyor; 2020 yılı astrolojik etkileri ile yeni sene içindeki dinamiklerin ve motivasyonlarımızın bilincinde olup içinde olduğumuz sistemle bir adımlar atabileceğiz.

2020 Yılı Astrolojik Etkileri

Son yıllarda tutulmaların ve Satürn geçişinin Yengeç-Oğlak ekseninde yaşanması sebebiyle hepimizin bu alanlarda aldığı etkileri çokça konuşmaya başlamıştık. Bu yıl bu yoğunluk Jüpiter’in de eklenmesiyle zirveye ulaşıyor. Aynı alanda bu kadar gökyüzü etkisi bir arada ise orada ciddi değişimler gerçekleşecek demektir. Önemli dönüm noktalarının yaşanacağı belirleyici bir yıla giriyoruz.

2020’de bizi dört Ay tutulması, iki Güneş tutulması bekliyor. Duygusal olarak köklü değişimlerimizin çoğunlukta olduğunu ve bunların hayatımıza yansımalarını güçlü şekilde göreceğiz. Ocak, haziran-temmuz ve kasım-aralık ayları tutulmaların gerçekleşeceği dönemler, senenin enerjisinin en harlı zamanları olacak.

Tutulmalar

Yengeç-Oğlak ekseninde yaşamakta olduğumuz tutulmalar, yeni yılın ikinci yarısında İkizler-Yay aksında gerçekleşmeye başlayacak. Yüzeysellik ile derinlik, detaylar ile bütün resmi görmek, mantık ile içgüdüsellik, nedensellik ile inançlar, bilgi edinerek öğrenme ile deneyimleyerek öğrenme terazileri dengeyi gözden geçireceğimiz alanlar olacak. Tutulmalar Yengeç-Oğlak aksını terk ederken, yılın ortasında ve ikinci yarısında denge ihtiyacı duyacağımız bu konuları, aile, ev, iş, para, kariyer yolu ve toplumsal konular ile iç içe geçmiş biçimde görebiliriz.

2019 boyunca tutulmalarla hatırlatılan gerçekçiliği, sağlamlığı, istikrarı bırakmamakla birlikte, duyguların da farkında olma ve hissettiklerimizi ötelememe öğretisi, 2020’de son düzlüğünde ilerleyecek. Bir yandan benzer şekilde inancı ve özgüveni bir kenara bırakmadan, aklı kullanmayı, bütünün tek tek küçük parçalardan oluştuğunu, bu sebeple incelikleri ve ayrıntıları önemsemeyi hatırlayacağız.İsteme halinin içinde detayları planlama sürecini atlamadan hareket etmeyi geliştireceğiz.

Plüton-Satürn-Güneş-Merkür kavuşumları

Yılın başında Ocak ayını ve 2020 yılını tutulmaların yanında öne çıkaran kuvvetli gökyüzü olayları dizisi yaşanacak; Plüton-Satürn-Güneş-Merkür kavuşumları.Otuz yılı aşkın aralıklarla gerçekleşen bu gökyüzü etkisi özellikle son iki yıldır gerilen yayların kırılma noktası olacak. Bireysel, toplumsal, evrensel olarak dürüstlükle işlemeyen, kendine fayda diğerlerine zarar fikriyle çalışan, yıkılması gereken ne varsa bu alanlarda güçlü yıkımların olduğunu görebiliriz.

Jüpiter Oğlak burcunda

Satürn ve Plüton’a 2019’un son ayında Oğlak burcuna geçen Jüpiter de eşlik edecek. Son yıllarda güç kazanmaya çalışırken zorluklar çektiğimiz fakat sorumluluklarımızı alıp emek verdiğimiz alanlarda meyveleri toplayacağız. Üzerinde durduğumuz, gerçekleştirmeye uğraştığımız işlerde, kendimize inancımızın arttığını, odağın güç kazandığını göreceğiz. Kendine inanmanın ve akışla bir çalışmanın bize kazandırdıklarına teşekkür edeceğiz.

2019 bir ara dönemdi; bir önceki yıl başlangıcını yaptıklarımızın devamlılığını, güçlenip, köklenmesini deneyimledik. Çok şeyi daha büyük ve köklü şekilde değiştirmeye, sağlam temellerle kurgulamaya çalışmamıza rağmen bu alanlarda arzuladığımız sonuçları tam olarak görememiş, ancak küçük göz kırpmalar ve emeklerin karşılığında hedeflediğimize oranla küçük geri dönüşler almış olabiliriz.

2020 yılı astrolojik etkileri ise daha büyük adımlarla sonuçlar alabileceğimiz, gerçek anlamda değişimlerin yaşanabileceği bir yıl olacağını gösteriyor. Sorumluluk bilincini özgüvenle bütünleştirmeyi sindireceğiz.

Venüs ve Mars gerilemeleri

1,5 yılda bir gerileyen Venüs ile 2 yılda bir gerileyen Mars’ın retro süreçleri de 2020 içerisinde gerçekleşecek. Yılın ikinci yarısına doğru tutulmalar eksen değiştirirken Venüs’ün onlarla gelecek yeni dönüşümlere yönelik referansları olacak. Bir yandan geçmiş yıllardan gelen süreçlerin toparlanması, sonuçlanması devam ederken bir yandan hayatlarımızda yeni alanlar açılacak. Retrolar ile hayalleri gerçekliğe dönüştürme yolunda farkındalığımızı arttırırken hayalperestlikten realistliğe de güçlü bir dönüş yaşayacağız.

Herkes için güzel bir yıl olsun şimdiden.

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan