Astroloji

25 Ocak | Kova Burcunda Yeniay

22 Ocak 2020

Yazı: 25 Ocak: Kova Burcunda Yeniay | Yazan: Hazal Özkan

25 Ocak’ta, henüz yaşadığımız Ay tutulmasına atıfta bulunan bir yeniay yaşayacağız: Kova burcunda yeniay. Yeni sene başlarken gözümüze görünen, artık erteleyemeyeceğimizi, yok sayamayacağımızı fark ettiğimiz durumlarda net çizgilerle başlangıçlarımız olacak.

Son haftalar içerisinde belirginlik kazanmış konuların başlangıcı Kova yeniayı etrafında gerçekleşebilir. Tutulma zamanında bırakıp yerini boşalttığımız alanlar yeniyle dolabilir.

Kova burcunda yeniay

Sorgulamanın artacağı ve tüm soruların bizi kendimize götüreceği bir sürece giriyoruz. Özellikle ilişkilerimiz yansıtıcı olacaktır. İnsanlarla ilişkilerimizde “sen onu yaptın, ben bunu yaptım” minvalinde çatışmaları yaratmaktan ziyade, neyin neden olduğunu anlamaya çalışacağız. Son dönem gökyüzü etkilerini anlatırken bireysel yaşamlarımızla birlikte toplumsal ve evrensel alanlarda dönüşümün tetiklendiğinden bahsediyorum. Kova yeniayında da iç görümüz artarken bireysel olarak başkalarıyla ve bütünle etkileşimi yeni bir seviyede algılayabiliriz. Bütünün her parçasındaki bir duygunun, durumun dönüşümünün çevresini nasıl etkilediğini gözlemleyebiliriz.

Kova burcunda yeniay sürecinde “bunca insan varken bunu ben yapsam ya da yapmasam ne olur ki” demeden insanlar, hayvanlar, doğa, haklar, eşitlik, birlikte yükselmek adına harekete geçtiğimizi görebiliriz. Birbiri için çalışmanın önemi artacak. Birine, bir şeye ya da bütüne katkı sağlamak ile fedakârlık ve kendi sınırlarından vermeyi karıştırdığımız noktalar varsa bu ayrım netleşebilir. Bu farkı içselleştirmek kimimiz için harekete geçişi kimimiz için durmamız gereken yeri bulmayı kolaylaştıracak.

Kendimize götürecek sorular

Merak artıyor. Zihnin yıllardır yaşadığı düzeni anlamak üzere sorulara yoğunlaştığını görebiliriz. “Ben kimim/neyim? Burada ne yapıyorum, amacım ne, neden dünyadayız? Yaşam nasıl işliyor? Bu uçak gökyüzünde nasıl ilerliyor? Gezegenleri yörüngelerinde ne tutuyor? Evren nasıl işliyor? İnsan bedeni, zihni nasıl çalışıyor? Duygularım nereden geliyor? İnsan olarak nasıl bir varlığım? İlişkiler nasıl işliyor?” vb. soruların zihnimizi kurcalaması mümkün. Bunlar gibi çoğaltılabilecek sorulardan yola çıkarak özümüzü anlamaya çalıştığımızı görebiliriz. Kendimizle ve yaşamla ilgili yeni bir noktaya uyanabiliriz. Kova dolunayı sürecinde idrakte kendimize, dünyaya, yaşama, yeni çağa yeni bir kapı açılacağı için merakın yükseldiği, bilgi alma arzusunun yükseldiği, gerçeği anlamaya yöneldiğimiz bir dönemdeyiz. Hep kabul ettiğimize, söylenene kulak vermek yerine “Gerçek bu mu? Gerçek ne?” sorularını soracağız.

“Neden böyle hissediyorum? Ne hissediyorum?”

Yaşamla, evrenle, insanlarla daha önce hissetmediğimiz yoğunlukta bir birlik ve bütünlük hissedebiliriz. Kendimiz olma ve bireyliği anlama bilinci kuvvetlenirken bütünün bir parçası olduğumuzu, o bütünü, ona etkimizi, onun içinde bir yerimiz olduğunu daha net anlayacağız. Yukarıda sıraladığım tüm sorular bu birlik bilinci ve hissini anlama çabasının da bir parçası olacak. Daha fazla idrak etmek için araştırma halinde olabiliriz; bizi içimize götürecek araştırmalar içinde. Kova burcunda yeniay gerçekleşirken “neden böyle hissediyorum, ne hissediyorum”u anlamaya çalışacağız.

Tek tek tüm balıkların birbirine bağlı sularda olması gibi, tek tek tüm elmaların dallarda bir ağaca bağlı olması gibi, tek tek tüm çiçeklerin aynı toprağa bağlı olması gibi kopuk ya da bağsız olmadığımızı hatırlamaktayız. Dolayısıyla başkalarına yaptığımızın bize ve bütüne, kendimize yaptığımızın başkalarına ve bütüne etkisini fark edebiliriz. Yükselecek duyarlılıkla yardım ve destek gerektiren durumların daha fazla farkında olacağız. Bu farkındalıkla payımıza düşeni yapma isteği artıp harekete geçiş hızlanabilir. Yardıma gidebilir, birlikte yükselme bilinciyle aynı anda pek çok canlıya katkı için çalışabiliriz. Bunun için kendimizi kaybetmek zorunda olmadığımızı görebiliriz.

Bir yargıyla baktığımız kişileri, durumları ve kendi davranışlarımızı olduğu gibi görmeye açık olabiliriz. Biz olmak için ben olmaktan çıkmak zorunda olmadığımızı fark edebiliriz.

Kova burcunda yeniay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

İdealleriniz, hedefleriniz, teknoloji kullanımı, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Boğa:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

İkizler:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız, bilmediğinizi keşfetme, öğrenme, deneyimleme ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Yengeç:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıkları veya para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Aslan:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Başak:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Terazi:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Akrep:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Yay:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Oğlak:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Kova:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, teslimiyet, içinizle bağlantı kurma ve sanatsal çalışmalar ile ilgili konular

Balık:

İdealleriniz, hedefleriniz, teknoloji kullanımı, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan