Astroloji

Satürn-Plüton Kavuşumu

8 Ocak 2020

Yazı: Satürn-Plüton Kavuşumu | Yazan: Hazal Özkan

2019’u kuvvetli etkilerle tamamlamışken 2020 Ocak’ın başlamasıyla aralıksız bir Ay tutulması ve gezegenler arasında nadir şekilde görülen bir hizalanma yaşayacağız. 30 yılı aşkın aralıklarla gerçekleşen Satürn-Plüton kavuşumu en son 1982 yılında Terazi burcunda meydana geldi. Bu kez Oğlak burcunda bir araya gelecekler. Güneş ve Merkür de bu kavuşuma eşlik edecek.

10-13 Ocak arası bu kavuşumların peşpeşe yaşanacağı günler. Bu tarihler ve etrafı aile, kariyer ve para konuları başta olmak üzere dönüşümleri hem bireysel hem toplumsal hem küresel açılardan en kuvvetli şekilde ve en derinden yaşamaya açık tarihler.

Satürn-Plüton Kavuşumu

Plüton 2008’den beri Oğlak burcunda. Kendi gücümüzü kendimizle birlikte aileye, çevreye, topluma, doğaya kısacası bağlı olduğumuz her şeye dürüstlükle, geniş fayda sağlayarak kullanmayı içselleştirmemiz için çalışıyor. Yaklaşan Satürn-Plüton kavuşumu fayda bana, zarar sana adaletsizliklerini, ayrılık ilkesini yıkılmaya mahkum hale getiriyor. Dürüstlükle ilerlememe, birşeyleri gizli tutmaya çalışma, egosal çıkarlar için başkalarını kullanma hallerinde geri dönüşler ve yıkımlar gerçekleşmeye başlıyor. Bu güçlü kavuşumlar, başkalarından ayrı değiliz, etrafımızdan ayrı değiliz, toplumdan, doğadan, dünyadan, içinde olduğumuz geniş sistemden ve koskoca evrenden kopuk ya da bağsız değiliz diyor. Kendimize ne yapıyorsak etrafımıza, etrafımıza ne yapıyorsak kendimize yaptığımızı hatırlatıyor.

Bu zamana kadar kabuğumuzdan çıkacağımız ölçüyü güvende hissetmemize bağlı olarak kendimiz belirliyor, içeride, “güvenli” alanlarımızda kalmayı tercih edebiliyorduk. Bu süre boyunca öngördüğümüzün ötesine geçme girişiminde bulunabiliriz veya dışarıdan gelenler bizi buna itebilir.

Yeniden doğuş

Satürn-Plüton kavuşumu ile dönüşüm, Anka misali yeniden doğuş gerçekleşirken bunun oluş biçimi şimdiye kadar attığımız adımlar ve farkındalıklarımız doğrultusunda şekillenecek.

Kendimizi, gücümüzü keşfetme, özümüze dönme sürecindeyiz. İçimizin, düşüncelerimizin, duygularımızın farkında olmak, eğilimlerimizin, “tuzaklarımızın” bilincinde olmak kolaylaştırıyor bu yolu. Kimlerle karşılaşıyoruz, hangi yollardan geçiyoruz, neler yapıyoruz hikayelerimiz boyunca; hepimizinki kendine özgü seçimlerden ibaret.

Bu dönemde en önemli duruş kendimize tüm şeffaflığımızla dürüst olmak. Korkular söz konusu olduğunda kendimize tüm şeffaflığıyla bunu gösterebilmek ve içinden geçebilmek. Kaygılar, yetersizlikler, değersizlikler, tüm dürüstlüğümüzle kendimize gösterebildiğimiz sürece en büyük güçlere dönüşüp en güçlü yanlarımızı açığa çıkarıp gidecekler. Her kendini yermenin altında bir güçlü yan yatıyor bu süreçte. Her zorluğun altında kendi içsel gücümüze ulaşma keyfi.

Satürn-Plüton kavuşumu bize diyor ki; asla vazgeçmemeli derinimizi görmekten. Asla vazgeçmemeli dürüstlükten, kendimize ve çevremize. Bile bile gözlerimizi kapattığımız yerlerde hayat onları açacak. Asla vazgeçmemeli azmin, kararlılığın peşinden gitmekten. Asla vazgeçmemeli hayatın bize hediyelerini keşfetmekten ve onları bütünün yararına kullanmayı deneyimlemekten.

Satürn-Plüton kavuşumu ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Boğa:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız, bilmediğinizi keşfetme, öğrenme, deneyimleme ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

İkizler:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Yengeç:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Aslan:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Başak:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Terazi:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Akrep:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Yay:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Oğlak:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Kova:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, teslimiyet, içinizle bağlantı kurma ve sanatsal çalışmalar ile ilgili konular

Balık:

İdealleriniz, hedefleriniz, teknoloji kullanımı, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan