Üçüncü Göz

Kapadokya

24 Şubat 2020

Yazı: Kapadokya | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Masalın içine uyandınız mı hiç?

Kıvrım kıvrım gidilen yollarda, sadece ama sadece siz varsınız. Koskoca dünya, terk edilmiş de sadece belli başlı insanlar oraya gidiyor gibi.

Lahana bahçeleri. Yeşilin kırsallıkla uyumu. Gözlerim dolu dolu. Göz yaşlarımı dökercesine yağmur yağıyor..

Bir kız arkadaş düşünün. “İyi insanlar biriktirdim, hepsi ailem oldu” mısrası yol haritam oldu. İyi bir kız arkadaş düşünün. Kız kardeş gibi. Sadece ben iyi olayım diye kendinden geçen. Uzun zamandır bunu hissedememişim. Her harfim ona teşekkürdür.

Adana’dan Kapadokya’ya yaklaşık üç buçuk saat arabayla. Biz bunu biraz daha uzatmış olabiliriz. Müzikler, kalbimin ritmi gibi. Bir yerde buluyorsa kendini, bir arşa ulaşıyor.

Yazı: Kapadokya | Yazan: İlayda Oylum GüleryüzOtele yerleşiyoruz.

Alaturca House. Gidenlerin aklında bulunsun, tüm samimiyeti ile sizi karşılıyorlar. Instagram hesapları 👉🏻 @housealaturca

ATV ile tura çıktık. Güvendiğiniz birine kendinizi bırakmak gibi, Safari’de önündekine sarılmak.

Erozyon ile oluşmuş bu kasabada doğaya hayran olmamak elde değil. Deniz kumu içinde üzüm bağları var sanki. Bir yandan kuraklığını, bir yandan meyvesini sunuyor.

Safarideyken kendimi çizgi film kahramanı gibi hissediyorum. Toz toprak içinde geziyor olmak, hem ruhumun tozunu alıyor hem de yeniden pembelikler serpiştiriyordu.

Vadilerde dans ettiniz mi hiç?

Ben ettim. Sadece ben ve kendim vardı. Nereye baksam orası ayna olmuştu bana. Kendine yetebilmenin en güzel yanıydı mutluluk. Mutluluktan ayaklarım yerden kesiliyordu. Akşam oldu mu yıldızları cebime topluyordum. Bıraksam orada güzel duruyorlardı ama benim olsun istiyordum. Sanki neye sahip olabiliyorsak?

En güzel restaurantlardan birinde, güzel insanlarla sohbet etmek iyi geliyordu. Seyyah Han. Instagram hesapları 👉🏻 @seyyahhankapadokya

Müzik ruhunuzu beslerken siz de bir yanda testi kebabını götürüyordunuz. Kahkahama sarıldım. Kendimi kucakladım. Özlemişim benliğimi. Yıldızları soğuk bir ekim akşamı saydım. Tanımadığım insanlar beni sanki dün gibi tanıyorlardı.

Ayrı ve masal bir yere uyandım. Masal dinlemek istediğimde kuşlar çoktan şarkısını söylüyorlardı. Sabahın köründe uyanmış olmak buranın normaliydi. Balonlar uçarken dileklerim sıraya geçiyordu. Rüya gibi bir yerde hiç uyumamayı seçtim. Uyusam büyüsü bozulacaktı.

En güzel kahveyi Millstone’da, vadi ayaklarımızın altındayken yudumladık. Kahve güzeldi güzel olmasına ama asıl güzel kılan farklı dünyalardan insanların iyi niyetle bir arada olmasıydı. Instagram hesapları 👉🏻 @millstone_cappadocia

Burada mayıs aylarında Cappadox Festivali oluyor. Her sene içimde kalan, bu sene inşallah benimle olur.

Sabahın köründe koskocaman balonlar, öyle güzel yükseliyorlar ki bir şey demeye gerek kalmıyor.

Yazı: Kapadokya | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Zaman söyleyeceklerini gözler önüne seriyor zaten. Güneş’in batışı için Çavuşin, doğumu için de Aşıklar Tepesi’ni seçtik. Bu mucizeye tanıklık etmek isteyen kim varsa sabaha varmadan yola çıkmış oluyorlar.

Eğitim düzeyi yüksek insanların sucuk ekmek yaptığına şahitlik ettim. Öyle güzel ve lezzetliydi ki… Ali Dayının Yeri. Küçük bir dolmuşu keyifli bir hale çevirmiş. Babam, “Doymak, istediğini yiyebilmektir” derdi. Ben istediğimi yedim ve doydum. Siz de isterseniz, Uçhisar manzaralı ve ateşin yandığı bir akşam vakti burada yiyebilirsiniz canınız her ne isterse. Sonrasında közde çay ve hoş sohbette ikramları.

Kalemimin ucunu tekrar açacak olduğumda, burası bana nefes kesici geldi. Sadece durup dinleyip, dinlenebilirdi insan. Zemi Vadisi’nde kendinizden uzaklaşıp benliğinize yaklaşmak için yürüdüğünüzde, mutluluktan uçabilirsiniz. Sadece sessizlik. Kuşların birbirlerine nameleri.

El Nazar Kilisesi. Eskilerden bir eser. Burada kimler yaşadı acaba soruma karşılık önüme çıkan. Tarihin dokunduğu yerler bir bir ruhunuza dokunuyordu.

Bunlar anlatabildiklerim. Yaşamanız gereken, belki de yaşlanmak için seçilesi bir yer. Yaş alınıp yaşlanmayı geciktiren bir coğrafya belki de. Meyvelerinizi yanınıza alıp bir sırt çantası ile kendi kendinize kalmak için burası ideal.

Bu tatilde bana her şeyiyle iyi gelen herkese teşekkür ederim. İnsan yatırımlarının meyvesini yiyor. Ya bugün ya da yollar sonra. Ama bir gün o meyve mutlaka bal oluyor. Bal gibi başlangıçlara…

İlayda Oylum Güleryüz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan