Ay Işığı Yolcusu

Zehirli Sarmaşık Gibi Zincirlerimiz

11 Şubat 2020

Yazı: Zehirli Sarmaşık Gibi Zincirlerimiz | Yazan: Atakan Balcı

Zincirlerle donanmış ellerimiz, kollarımızı sallaya sallaya, salına salına yürüyoruz ve onurla taşıyoruz tüm zincirlerimizi. Hatta bazılarımız “kral çıplak” diyene, ülkeyi kurana, kurtarana, var edene, “O üzerinizde onurla taşıdıklarınızdır sizi acıtan, canınızı yakan” diyene ileniyoruz zekamızla böbürlenerek üstelik. Öylesine zeki, öylesine güzel, yakışıklı, harika ötesi beyinlerimizle parıldıyoruz; dünya bizi kıskanıyor be!…

Üstün Olmak Savı

“Kumanlardan gelmiyoruz, Türklerle akraba değiliz, Perslerle hiç ilgimiz yok, Hintlilerle de öyle,” dedi birisi geçenlerde; saf ırkmış kendileri beylerin, hanımların. Beyaz olanlar da esmer olanlar da aynı etnik kökenden ve hiç kimseyle karışmamışlar, ne mucize!… Apayrı, özel bir yaratım. Diğer insanlar ayrı, o ayrı var edilmiş ve karışmayacak özel bir iksirle korunmuş genleri. Başka açıklaması var mı?

Zincirlerini sıkı sıkı tutuyor insanlarımız. Beyninin her yanını tutsak almış zincirleri, ilahi bir aşk duyuyormuşçasına, zincirler “maşuk”muşçasına tutuyor, sıkıca sarılıyor onlara, aşkla!… Sarılmak istedikçe canı yanıyor, kanıyor; “Yapma, zincirler canını acıtıyor” diyene saldırıyor en büyük hırsla. Ne tutku!…

Genç Bir Kız

Bir baba kızını öldürüyor, kendi kızını. Yüreğim daralıyor, usum yanıyor cayır cayır. Us gerçek bir varlık değil, maddeselliği yok, biliyorum ama acı gerçek. Gel de yanan yerlerime anlat sen onu, gerçek değil diye! İnsan kendi kızını?!… Nasıl?!… Erkek arkadaşı varmış diye diyorlar, 17 yaşında kız!… Değil erkek arkadaşı olmak, en korkunç suçu işlese, ne olursa olsun. Ellerinle teslim edersin belki adaletin kollarına ama önce sıkı sıkı sarılmaz mısın kızına? Senin kızın o, kızın!

Zincirlerine nasıl bu denli aşık olabilir insan? Yalnızca beynini sarmış değil zincirler insanlarımızın, her yanına sarılmış, damarlar yoluyla yayılır gibi. Dersin ki, sanki, yüreğinin yerini zincirler almış. “Zincirlerinden başka yitirecek neyin var?” denir ya, zincirleri kirletiyor kanını, yüreğinin yerinde zincirleri var artık.

Genç Oğlan

Bir genç oğlan çıkıyor Konya’da bir yerde son olarak ve ses veriyor çığlığa! Cebinde neden bir bıçak taşıyordu, doğru muydu, değil miydi ayrı konu. Yaşadığı koşulları ve tüm ayrıntıları bilmeden ne diyebiliriz o konuda? Ama ses verdi zincirleri canını acıtan bir kadının çığlığına. Hem kendi zincirleri, hem yanındaki erkeğin zincirlerince alevlere atılan kadının sesine ses verdi oğlan ve kendi de atıldı o alevlere sonunda. Keşke ölmeseydi kötü de olsa diğer adam ama oğlan zincirlere karşı ses verdi.

Ses Ver

Canınızı yakan, sizi acıtan zincirlerinizdir. Üzerinizde, içinizde taşıyorsunuz onları. Zincirler artık tek başına kırılamayacak kadar güçlendiyse, zincirlere karşı ses verin en azından başlangıç olarak. Her nefeste biraz daha zayıflayacaklar, göreceksiniz.

Sevi ve ışık ile!…

Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan