Portakal Çiçeği

Ben Daha 18’im

2 Mart 2020

Yazı: Ben Daha 18’im | Yazan: Sıla Malik

Sevgili Sen ve Ben Ailem,

Bu kız bu hafta sonu 18 oluyor. Bu zamanları düşlerken o kadar uzak gelirdi ki bana. Hayatımın bambaşka olacağını, filmlerdeki gibi olacağını zannederdim hep. Ancak elbette ki hayatım bir film senaryosu değil ancak yine de çok güzel. Rüştümü alıyorum artık. Çocukluk her ne kadar lafta da olsa geride kalıyor.

Büyümeyi ne kadar çok istediğimi biliyorsunuz. O çok düşlediğim yaş geldi, çattı. Başta bana güzel bir üniversite getirmesini dilemekle beraber, burada daha aktif olabileceğim günleri de peşi sıra getirmesini istiyorum.

Heyecanlıyım, benim gibi özel olan şeylere günler öncesinden hazırlanıp, gece sabırsızlıktan uyuyamayanlar anlayacaklardır. İçim içime sığmıyor resmen.

18. yaş hep özenilen yaştı.

Genç, biraz daha özgür, daha aktif, daha canlı bir yaştı benim için. Kendi 18’imi yaşamama ramak kaldı ve yeni yaşıma kadar geçecek olan o bir seneyi güzel değerlendirmek istiyorum.

2021 yılının 7 Mart’ında elimde kalın bir albüm, çantamda birbirinden değerli anım olsun istiyorum.

Hayatın zorluklarının ve insana kattığı sorumlulukların farkındayım. Hepimiz farklı yaşlarda, farklı hayatlardan özünde aynı olan ancak farklı tesirler yaratan sorunlar yaşıyor ve atlatmaya çalışıyoruz. Ben yeni yaşımdan beni daha sorumluluk sahibi yapmasını diliyorum. Farkında olarak ilerlemek ve bilinçli adımlarla yürümek istiyorum.
Dışarıdan bakıldığında aklı havada bir genç kız yakıştırması yerine ağır başlı, kim olduğunu ve ne istediğini bilen bir birey olarak bilinmek ve ona göre karşılık almak istiyorum.

Şanslıyım ki beni çocukluğumdan beri tanıyan arkadaşlarımla, beraber büyüdüğüm insanlarla çevriliyim. Sayımız az olsa da onların yanında hep çocuk kalabilmeyi ve bu yaşımda da onların yanında kahkahalarla gülmeyi diliyorum.

Hayatımın en hızlı geçen 4 yılına bu yaşımda veda edecek olmak beni üzmüyor değil. Fotoğraf çekimleri, sınav başvurusu, geri sayımlar derken alıştığım ve güvendiğim insanları en güzel zamanlarımda bırakacak olmak burukluk katıyor yüzümdeki tebessüme.

Dileklerim

Bu yılın sonunda nerede başlayacağımı henüz bilmediğim bir maceraya atılacağım bu özel yaşımda biraz daha cesur olabilmeyi diliyorum. İçimden geçenleri daha rahat söyleyebilmeyi, saklamadan, ertelemeden bazı şeyleri zamanında yapabilmeyi istiyorum. Stresli geçen bir senenin ardından 32 diş sırıtmama neden olan ne varsa gönül rahatlığı ile yaptığım bir yaş diliyorum. Deliliğin kıvılcımını kaybetmeden aklı-selim işler başarmayı, gecenin sonunda 5 yaşındaki çocuklar gibi renkli pijamalarla uyumayı, ailemi gururlandırmayı, canımdan çok sevdiğim arkadaşlarımla daha çok vakit geçirmeyi ve geçen zamanın hakkını vermeyi başardığım bir yaş diliyorum.

Hoş geldin 18. Yaşım!
İyi ki geldin!

Sıla Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 3 Mart 2020 at 18:18

    Sılacım,
    Gelecekte, tam da istediğim gibi ve tüm hayallerime ve hedeflediklerime ulaştığım bir yaş oldu diyebileceğin kadar güzel ve dolu dolu bir 18 yaş diliyorum sana.
     
    Ben de dört gözle 18 yaşına gelmeyi beklediğimi hatırlıyorum ama ben o sene çok uzun yıllar birlikte yaşayacağım canım eşimle tanışmıştım ve onunla dolu dolu geçirdiğim zamandan başka bir şey hatırlamıyorum o yıla ait. Ama yeniden Dünya’ya gelsem aynısını yaşamak isterdim.
     
    Dilerim hiç unutamayacağın anılardan oluşsun 18.yaşın.
     
    Sevgiler.

    • Yanıtla Sıla Malik 3 Mart 2020 at 19:43

      Çok ama çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. Büyürken ve bunu artık bolca hissederken böyle yürekten dileklerle karşılaşmak en büyük şansım. 🌸🌸
       
      Sanırım 18. yaşımın bana en güzel hediyelerinden biri de burada yazıp sizden bu güzel yorumları almam olacak.
       
      Sağ olun. Var olun. 💕🥰

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan