Münferit Tatile Giderse

Ey Corona; Sen Mi Büyüksün, Ben Mi?

18 Mart 2020

Gülşah İslamoğlu | Münferit Tatile Giderse | Ey Corona, Sen Mi Büyüksün, Ben Mi?

Corona, öldürmezsen adam değilsin!

Bir şeyin de bokunu çıkarmayalım. Yani nereden başlayayım bilmiyorum ama şu anki son durumum; Instagram’da Korhan ismini 2 saatir korona diye okuyorum.

Bu virüs sosyal medyada öyle saçma bir hale geldi ki artık “Corona, öldürmezsen adam değisin!” demek zorunda kaldım. Yani virüse, neden birinin canını alamadın diye trip atacak kıvamdayım.

Ya tamam virüs bu, doğru. Şakaya gelmez. Dikkat etmeliyiz. Ama abartmamalıyız! İnsanlar farkında mı değiller, farkında olmak mı istemiyorlar? Bu gidişle bizleri öldürecek olan Corona değil, panik hallerimiz olacak. Her yıl bir sıkıntı çıkıyor zaten. Yok domuz giribi, yok bilmem ne gribi vs. Corona da bunlardan. Haftalardır bangır bangır TV’lerde, sosyal medyada, nasıl öksürmen gerektiğini, nasıl hapşırman, nasıl osurman, nasıl ve kaç saniye el yıkaman, tokalaşmaman gerektiğini anlatıyorlar. Aptal olan bile anlar. Bunları yap sonrası artık takdiri ilahi be kardeşim.

Zaten ben anlamıyorum. Türkiye’de virüs yoktu.

Ne zaman Dünya bankası Corona ile mücadele için bütçe ayırdığını duyurdu, ertesi gün ülkede virüs var!

Milletin farkına varamadığı diğer konu, normal bir gribal enfeksiyondan ölenlerin sayısı corona’dan ölenlerin sayısından daha fazla. İstanbul’a yeni geldiğimde korona virüs muhabbeti çıkmamıştı henüz, virüs belirtilerinin aynısını yaşadım. 39 derece ateş, öksürük, balgam vs. O zaman insanların bakışı normal ama şimdi olsam herkes virüslü gibi bakacak.

Kendinize gelin, pireyi deve yapmayın!

Uzaktan kendinize bakmanız yeterli. Eve misafir geldiğinde gelen kişileri direk banyoya sokmadan oturma odasına almaz olduk. Dışarıdan evin bireyleri geldiğinde diğer ev halkı “Elini yıkadın mı?” diye soruyor. Elini yıkarken saniye tutan var. Tüh ulan! 19 saniyede duruladım. Baştan mı yapsam acaba kabul olur mu? Sokakta kafasına damacana geçiren var. Markette sırasını aldı diye kavga çıkaran var.

Oğlum size virüsün bir şey yapmasına gerek yok. Siz bu zeka ile zaten birbirinizi öldürürsünüz. Şimdi ben de bunlara; “Ulan ölseniz de kurtulsak” desem ayıp mı etmiş oluyorum.

Diğer tarafta fırsattan istifade, ”Millet ölürken bile bir turda şunları ayakta s*kelim” diyen şeresiz firmalar. Bir makarna 45 TL’imiş de fiyatını düşürmüşler. Nerenin makarnası lan o sikik. Şimdi de derler; ”Gülşah’ın ağzı bozuk.”

Ya siz 1 günde marketlerin raflarını nasıl boşalttınız ya. Ülkede savaş çıktı da, sokağa çıkma yasağı geldi de benim mi haberim yok. Kolonya kuyruğu nedir oğlum?

Sosyal medya da abuk subuk Corona ile ilgili muhabbetler, şakalar vallahi bıktım. Adamın biri de maskesini paylaşmış. “Bunu neremize takıyorduk?” diyor. Götüne takıyorsun. Gerçekten bak oraya takıyorsun. Sokakta saldığın zaman biz senin virüsünden etkilenmemiş oluyoruz.

Başka biri de yazmış; “Virüsü bilmem ama benim yokluğum kor ona.”

Haftalardır konuşulan virüs muhabbetlerinin ve korunma yöntemlerinin üzerine bir de haberlerde gördüm. Sokak röportajı yapmışlar. Genç bir çocuğa soruyorlar; “Corona’dan korkuyor musun? Tedbir aluyor musun?” Çocuktan gelen cevap, “Korkuyorum ama tedbir almadım. Devlet bilgilendirmedi ne yapmamız gerektiğini.”

Oğlum bak seni bir döverim bir döverim. Eşek sudan gelinceye kadar. Hatta eşeği bağlarım oraya gelemez, durmadan döverim. Daha ne yapılsın, ne anlatılsın?

Sizin bence korkunuz virüs falan değil.

Gün içerisinde elinizi yüzünüzü sıklıkla yıkayamayacağınızı ve nasıl öksürülmesi, hapşırılmasını gerektiğini beceremeyeceğinizi bilmeniz. Çünkü bizde bir alışkanlık var. Bu soğukta her tuvalletten çıktığımızda, eve geldiğimizde el mi yıkanırmış (!) Hapşurmam varsa karşıdakinin yüzüne doğru hapşurmadıktan sonra ne anlamı var, değil mi?!

Allah rızası için normal yaşantınıza dönün artık.

Ne demişler; her şerde bir hayır vardır. En azından elimizi yüzümüzü yıkamayı öğrendik. Umarım virüs muhabbeti bitince bu alışkanlıklarımızı devam ettiririz.

NOT: Ülke vatandaşı illa panik yapmak, illa bir şeylerden korkmak istiyorsa virüsten değil, 13 TL’lik kolonyayı 120TL’ye satan esnaftan korkabilir. Korunma yöntemi de çok basit. O esnafa uğramaz, o esnafı evinize davet etmezsiniz olur biter.

Bu arada bende son 1 tane maske kaldı onu 500TL’ye isteyen olursa okuturum 🙃🙃🙃🙃

Gideyimde ellerimi 20 saniye yıkayayım. Laptop’uma dokundum.

Tanrı sizi korusun, akıl fikir versin.

Gülşah İslamoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Beril Erem 18 Mart 2020 at 18:52

    Eve misafir geldiğinde mi? Ahahahhaha Gülşah ya 🤣🤣🤣

  • Yanıtla Seda Çağlayan 19 Mart 2020 at 01:29

    Gülşah, derler ya bazıları için, “küfür ağzına yakışıyor” diye, işte o sensin. Şu yürek darlandıran mevzuyu kendine has üslubunla öyle güzel anlatmışsın ki beni bile güldürdün bu konuda gevşeklik yapamayan biri olarak, Allah da seni güldürsün.
     
    Kalemine zeval gelmesin güzel kardeşim 🙂
     
    Sevgilerim taaa mağmadan 😉

  • Yanıtla Emel Erem 20 Mart 2020 at 00:35

    O mayına benzer korona virüsünü görmekten gına gelmişti. Bir kesimin şapşallığı bu kadar eğlenceli anlatılır; hem de öldürücü bir virüs üzerinden. Bu arada virüs yazınca “🦠” bu şekil çıkıyor, artık corona kaçsa bu?
     
    Sevgiler

  • Yanıtla Hande S. Sinan 26 Mart 2020 at 11:21

    “Oğlum bak seni döverim” çok isabetli olmuş; aynı hisle doldum bi an 🤣

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan