Gamlı Hazan

Kalbimde Binbir Umut

9 Mart 2020

Yazı: Kalbimde Binbir Umut | Yazan: Dr. Mehtap Uğur

Ommm

Ne can sıkıcı bir bilmece bu yaşam. Ardından gelene bakamadan, önündekini bilemeden, günün günü kovaladığı. Anlık heyecanlara aşık olup, nefes almaya çalıştığımız bir akvaryumdayız. En azından ben öyleyim. Sıkılma lüksüm yok çünkü yüküm çok. Ama ben pireli bir deli kadın, çabucak sıkılıp tüketme meylinde, akvaryumun camlarını tekmelemekteyim minnak yüzgecimle. E bir jaws yakalar da çıkarım umudu bu. Jaws dediğim adam değil, yanlış anlaşılma olmasın. Daha öylesi birine hiç rastlamadım. Benim istediğim bir çatlak, bir rüzgar belki. Bu ağları yırtıp parçalayacağım. Bir soğuk, kaygan, sevimsiz, ürkünç yılan bu yalan. Kaçamadığım, öldüremediğim, yanından sessizce geçip, görmezden geldiğim.

Umutlarım var.

Kendime olan inancım. Sessizce tövbelerim, çığlıkla kahkahalarım var. Ama hala aynı akvaryumdayım. Çıkacağım bir gün. Çıkacağım biliyorum. Minnak yavrularımı da yanıma katıp usulca, kim bilir belki çığlıkla tef çalarak gideceğim buralardan. Üç beş gün adım anılır sonra silinir giderim. Yalan dünya be. Onca emek verdiklerim, adımı anmaz olur. Yenilerine tohum atmakla geçer vaktim. Yeni yalanlara methiyeler düzmekle, akşamları kendime ve bana benzeyenlere gülmekle geçer günlerim. Az kaldı sanki.

Bir kuş geldi arka taraftaki terasıma.

Pergulaya saran yasemine konuyordu. Ortalığa pislese de her gün yolunu gözlüyordum. Çok yakışmıştı bizim yasemine. Bana. Evdeki üç manyak kediye inat, özgür bir kuşum vardı.

Yemek verdim, görmedi aptal. Olsun hergün verdim. Başka başka yemler denedim. Yok şimdi. Gitti. Dönmedi. Ben bekledim ama gelmedi. Dedim ya unutulur gidersin işte. Arada akla gelirse öldüyse rahmet okur, sağsa kulakları çınlasın dersin.

Benim gidesim var.

Yeni başlangıçlar istiyorum. Kimine göre delilik bu yaptığım, kimine göre kgrg. Ama gitmem gerek biliyorum. Çatlak olsun olmasın, jawslar bulurum ben. Bi’ şekil bulurum.

Çok sordum kendime neden tatmin olmuyorum, ne arıyorum habire. Sonra sıkıldım. Neyse ne. Bulunca anlar ve durulurum herhalde. Kişisel gelişimle uğraşan bi’ doktor arkadaş, doyumsuz kişiliğimi “Değersizlik hissi var sende” ile özetledi.

Bi’ tarafımla güldüm. Kızanlar olur illa ama diyeyim, alakası yok. Sıkılmasa, merak etmese, umut etmese, hayal kurmasa ve kendine güvenmese nasıl ilerler insanoğlu? Öğrenmişler üç beş bi’ şey, habire dönüp duruyor. Sen de uğraş dur, ay benim neyim var, ben niye tatmin olmuyorum filan. Olmayı sevmiyorum. Bu kadar.

Bir de yeni icat lafları var; emeğine sağlık, b.. na sağlık bilmem ne. Deli oluyorum. Yahu teşekkür ederim, çok emek vermişsiniz öldü mü, bir tarafınıza mı kaçtı? Bu saçma sapan süslü, ağdalı, yapmacık tamlamalar deli ediyor beni. Kimsin sen oğlum? Önce adam gibi konuş. Polyester elbiseler gibi, leş gibi ter kokusu dolduruyorlar burnuma.

Kalbimde Binbir Umut

Neyse çok dağıldı konu. Özetle ben bu diyardan giderim, cebimde bir telefon, içimde bir heyecan, kalbimde binbir umutla.

Kısmet ;)))

Mehtap Uğur

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan