Üçüncü Göz

İlham Veren

15 Haziran 2020

Yazı: İlham Veren | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Bu hafta köşemde ilham verecek bir ismi sizinle paylaşmak istiyorum.

Perçin İmrek

Henüz 34 yaşında ve yaptıkları ile çevresini, kişileri, öğrencilerini ve sevdiklerini hayata dair motive ediyor. Bu bağlamda benim karantina kumbaramın başkahramanlarından kendisi. “Bazı insanlar hediyedir” ya ben kendisi ile ilgili böyle hissediyorum.

80’den fazla ülkeyi gezip, hayata dair anılarını kitaplaştırıp, İngilizce dilini konuşmakla ilgili eğitmenlik, koçluk yapıyor.

İlham veren konuşmaları, videoları ve istikrarı var. Bir çok kurum ve kişiyle beraber çalışıp gelişip, gelişime katkıda olan bir girişimci İmrek. Birden fazla dil biliyor, öğreniyor. Bu kadar şeyin yanında size, bize gelişmek kalıyor.

Biz tanışmadan önce bir bahar günüydü. Çok yağmur yağdı, ben o bir damlayı es geçmedim. Elimi açtım gökyüzüne doğru ve avcumun içinde biriken damlaları izledim. Ne mi oldu? Avcum su doldu. İmrek ne yapmış? Bir arkadaşıyla beraber Bir Damla Derneği’ni kurarak öğrencilerin akademik hayatlarını sürdürmelerine destek olmaya başlamış. Üstelik derneğin logosu da çok anlamlı. Damlaya damlaya oluşturduğu gölün kenarında zaman zaman dinleniyor ve belli ki dinginleşiyor.

Her hafta düzenli olarak yaptığı English Speaking Club’da sadece Türkiye’den değil başka ülkelerden insanların bir arada tanışıp, gelişip, dönüşümüne katkıda bulunuyor Perçin İmrek. Üstelik ücretsiz. Her gün motivasyon-ilham düşüncelerini, anılarını, öğrendiklerini mesajlarla paylaştığı grupları mevcut.

Verdikçe mutlu olan bir adam. İnsan insana vesile oluyor ve o daha iyi bir dünya için çalışıyor. Yazmaktan, paylaşmaktan, gezmekten, yeni insan tanımaktan ve üretmekten besleniyor.

Peki sizin besininiz ne?

Siz hem kendi karnınızı doyururken hem bu dünya için ne yaptınız, yapıyorsunuz?

Şimdi kumbarayı sallıyorum ve içinden bir sürü kitap, eğitim, proje, konuşma, video, insan ve dünya haritası çıkıyor.

Sahi biz nerede yaşıyorduk?

Böyle bir dünyada insanın bir kelime öğrendiği oluşuma sadece bir damlayım bu satırlarımla. Bildiklerimi paylaşmasam kumbaram taşardı. Üstelik kimsenin de o kaynağa ulaşması mümkün olmazdı. Paylaşmadan bir yere varamayacağımızı düşündüğüm, paylaşırsak olduğumuzdan daha zengin, huzurlu ve mutlu olabileceğimize inandığım bir yazı olsun diye bunları paylaşmak istedim.

Sevgimle

İlayda Oylum Güleryüz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan